July 31, 2021

Grace Jones, yksinomaan Shangaylle: “Mitä eroa sillä on, kuinka vanha olen?”

Grace Jones on yksi suurimmista pop-musiikin kuvakkeista. Ainutlaatuinen, ilmainen, ennakkoluuloton taiteilija, jolla on ollut ilmeinen vaikutus paitsi moniin taiteilijoihin, myös LGTBI-yhteisöön. Pelkäämättä tutkia maskuliinista puolta ja pelaamalla epäselvästi, Jones on elävä musiikin historia.

19. toukokuuta on hänen syntymäpäivä, ja tänä vuonna 2021 Grace Jones täyttää 73 vuotta. On hyvä aika vaatia sitä, ja teemme sen pelastamalla haastattelun, jonka se antoi Shangay päällä 2008, kun hän julkaisi viimeisen albuminsa tähän mennessä, Hurrikaani, ensimmäisenä hän on toimittanut alkuperäistä materiaalia kahdessa vuosikymmenessä. Tilaisuus nauttia ainutlaatuisen taiteilijan sananvapaudesta.


SHANGAY Nautitko siitä, että paluu nykyiseen musiikkiin merkitsevä albumi herää?
GRACE JONES ⇒ Paljon, koska rakastan esittelemääni albumia, joka on syntynyt vahingossa. Nauhoitin kappaleen Paholainen elämässäni yksinkertaisena yhteistyönä projekti-albumille nimeltä Biomekaniikka, jossa se oli Ivor Guest, joka päätyi tuottajaksi Hurrikaani. Ryhmä hajosi ennen albuminsa valmistumista, ja Ivor ja minä päätimme työskennellä projektissani, palauttaa kappaleet, jotka olen säveltänyt 19 vuotta sitten, ja säveltää uusia. Saimme tarpeeksi kahdelle albumille, mutta keskityimme yhteen. Kun se oli valmis, ajattelin: “Aion ehdolla presidentiksi tämän albumin kanssa!” [risas]. Ja niin olen, keskellä kampanjaa …

SHANGAY Ei ole tavallista, että arvostuksesi ja kokemuksesi taiteilija ryhtyy niin intensiiviseen kampanjaan …
GRACE JONES ⇒ Jos teen, se johtuu siitä, että olen ylpeä albumistani. On ihmisiä, joilla on rohkeutta levittää erittäin huonoja levyjä; En koskaan tekisi sitä. Koska olen niin tyytyväinen työhöni, nautin sen tuntemisesta. Ja enemmän, mistä nautin, kun esitän sen livenä.

SHANGAY Onko siitä laaja kiertue?
GRACE JONES ⇒ Melko vähän. Aloitamme Australiassa muutaman päivän kuluttua ja jatkan tammikuun loppuun Englannissa. Ja maaliskuussa aloitamme muun Euroopan kanssa.

SHANGAY Tarjoatko loistavan esityksen, jossa on paljon temppuja, a la Madonna?
GRACE JONES ⇒ Ei, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä Madonna tekee, se on Grace Jones -tyylinen! Minun on, kuten aina ilmaisutaito. Kaikki pyörii ympärilläni ja äänelläni, ja minua seuraa mahtava bändi. Minulla ei ole koskaan ollut parempaa ääntä, joten aion laulaa kuin koskaan ennen. Ei mitään toisto [risas].


“TÄNÄÄN KAIKKI ON KUVAKE TAI Legenda, he ovat liian trendikkäitä ehtoja”


SHANGAY Isossa-Britanniassa olet nimenomaisesti pyytänyt, että haluat viettää promootiopäivän homo-lehdistölle, ja olet myös suostunut tähän haastatteluun, vaikka teknisesti oletkin keskittynyt esseihisi. Miksi nämä tilat?
GRACE JONES ⇒ Koska monet homot ovat tukeneet minua urani alusta lähtien; Minusta tuntuu normaalilta, että heillä on joitain yksityiskohtia heidän kanssaan. Joten käytän tilaisuutta tehdäkseni uskollisuuteni homoseksuaaliin selväksi: jos menen ulos yöllä, näet aina minut homodiskossa. Ei vain siksi, että kaikilla on hauskaa, vaan siksi, että he antavat minulle myös carte blanchen tekemään niin.

SHANGAY Nautitko siitä, että olet yleisön huomion keskipisteessä?
GRACE JONES ⇒ Se on vain jotain, johon olen tottunut. Kasvoin hyvin uskonnollisessa ympäristössä, perheessäni on monia pappeja, ja he opettivat minulle, että minun täytyi olla esimerkki muille kaikella, mitä tein elämässäni. Olen aina vihannut tätä ajatusta, ja vaikka hyväksynkin, että kiinnitän huomiota, toivon vain, että en ole tässä vaiheessa esimerkki kenellekään. En halua olla!

SHANGAY Onko vaikea kuulla jatkuvasti, että olet ‘ikoni’ ja ‘legenda’?
GRACE JONES ⇒ Nämä ovat sanoja, joihin en kiinnitä huomiota; Mielestäni niitä tulisi käyttää vain sinuun, kun olet kuollut, joten sinun ei tarvitse kuunnella niitä. Nykyään näyttää siltä, ​​että jokainen on ikoni tai legenda, näitä termejä käytetään liian helposti: ne ovat trendikäs. En pidä mistä trendikäs.


“PALJON Homoseksuaalit ovat tukeneet minua urani alusta lähtien, on normaalia, että minulla on joitain yksityiskohtia heidän kanssaan”


SHANGAY Mitä luulet, että Beyoncén kaltaisia ​​taiteilijoita pidetään jo kuvakkeina?
GRACE JONES ⇒ Ilmeisesti liikaa. Mutta kerron teille, että pidän Beyoncésta ihmisenä. Olen puhunut hänen kanssaan pari kertaa, koska hän käy kirkossa, jossa veljeni saarnaa, Kaliforniassa. Hän on hyvin henkinen tyttö, ja pidän siitä.

SHANGAY Onko sinulla ollut monia kuvakkeita, joita olet ihaillut koko elämäsi ajan?
GRACE JONES ⇒ Tietysti. Marlene Dietrich, Greta Garbo, Bette Davis, Joan Crawford, Nina Simone…, Taiteilijat, joilla on ainutlaatuinen tyyli. Ja on paljon enemmän … Mikä on tämän mustan taiteilijan nimi …? Yksi, joka voitti 20-luvun Pariisissa … Anteeksi, en ole tupakoinut rikkaruohoa, mutta juuri nyt muistini ei toimi hyvin, liikaa tietoa on tallennettu [risas]. Muistatko taiteilijan, joka esiintyi banaanilla koristeltu hame? Se on, Josephine Baker, Kiitos! Ja voin ajatella monia muita nimiä: Humphrey Bogart, Clark Gable, Isaac Hayes, Helmut Newton, Andy Warhol… Luettelo on loputon.

SHANGAY Odotimme raakaa katseenvangitsijaa Hurrikaani ja löydämme siinä suklaamuotteja päästäsi. Miltä suklaa Grace Jones maistuu?
GRACE JONES ⇒ [Risas] Se maistuu erittäin voimakkaalta! Se oli ajatus Banksy [artista británico cuyos grafitis callejeros valen su peso en oro] että koko albumin valokuvaaminen tapahtui suklaatehtaassa. No, et tiedä sitä korkeaa arvoa, jonka me kaikki osallistuimme valokuviin. Koska suklaalla oli erittäin voimakas haju, ja se antoi sinulle uskomattoman korkean.

Katsoin ympärilleni poseeraaessani ja näin kaikkien hymyilevän, se oli hauskaa. Ja totuus on, että kannelle päätyneen kuvan täytyi olla takakannessa. Voitteko uskoa, että unohdimme ottaa kuvan, jonka olimme suunnitelleet levyn keskeiseksi kuvaksi? No se oli.

SHANGAY Olet aina ympäröinyt itsesi upeilla taiteilijoilla jokaisen projektin kehittämiseksi. Nyt hän on Banksy, kuten hän oli esimerkiksi valokuvaaja Jean-Paul Goude. Loit yhdessä unohtumattomia kuvia haastamalla sukupuoleen ja rotuun liittyviä stereotypioita…
GRACE JONES ⇒ Tiedän. Ja tiedättekö, että olemme työskennelleet uudelleen muutama viikko sitten? Se on ollut uskomaton kokemus, olemme aina tienneet antamaan toisillemme palautetta parhaan tuloksen etsimiseksi. Ja Jean-Paul on rakastanut myös albumiani. Tällä kertaa olemme tehneet raportin yhdelle amerikkalaiselle lehdelle, jossa näytän alasti syövän itseäni [explota a reír].

SHANGAY Uusi tabu, jonka hajotat, koska ikäsi taiteilijan ei ole tavallista olla iloisesti alasti …
GRACE JONES ⇒ Miksi et tekisi sitä? Hänen aikanaan menin läpi vaiheen nudistihippinä, ja jotain pysyi kanssani ikuisesti. Ajoittain on terveellistä tehdä ilman vaatteita ja näyttää itsesi sellaisena kuin olet; Minusta tuntuu erittäin mukavalta tehdä se. Ja mitä eroa sillä on, kuinka vanha hän on? Näen alastomia naisia ​​80- tai 90-vuotiaiden Ibizan rannoilla, enkä ole järkyttynyt. Onneksi minulla on loistava iho ja minulla on siihen varaa.


“Minulla ei ole koskaan ollut omia DIVA-vaatimuksia!”


SHANGAY Oletko joutunut turvautumaan kosmeettiseen leikkaukseen jossain vaiheessa?
GRACE JONES ⇒ En koskaan antanut kenenkään laittaa neulaa tai skalpeliä kosmeettisista syistä, ei mitään sellaista! Monien tuntemieni ihmisten, joille on tehty leikkaus, on vaikea tunnistaa, he näyttävät sammakkoeläimiltä tieteiselokuvasta. Haluan ikääntyä luonnollisesti, ja onneksi minua on siunattu suurella genetiikalla. Isäni kuoli muutama kuukausi sitten kahdeksankymmenenneljän vuoden ikäisenä ilman ryppyjä hänen kasvoillaan, ja äitini on kahdeksankymmentäluvulla eikä hänellä ole edes vahvoja ilmeitä. Menen samalla tavalla.

SHANGAY Kun pukeudut niin hyvin, vielä paremmin …
GRACE JONES ⇒ Muoti on toinen persoonallisuuteni taiteilijana. Ja aion hyödyntää sitä, että olen pystynyt ompelemaan lapsestani asti, joten käynnistän pian oman vaatemallistoni, jolla aion kerätä rahaa aidsin torjuntaan. Soitetaan Armon apuvälineet Art. Siksi minun piti äskettäin evätä Dolce & Gabbanalta lupa käyttää minusta kuvia T-paitojen sarjassa. Tarvitsen nuo kuvat omalle linjalle!

SHANGAY Päällä Hurrikaani Näytät kaksi profiilia, kovan, jonka olet tottunut, ja yhden hauraamman leikkauksissa Itken (äidin kyyneleet). Onko hyvä aika osoittaa, ettet ole niin kova ja omavarainen kuin miltä näytät?
GRACE JONES ⇒ Ei ole ensimmäinen kerta, kun näytän pehmeämpää puolta, olin jo tehnyt sen aiemmin kappaleilla, kuten Olen tehnyt sen uudestaan, En muista, millä levyllä se on [Nightclubbing]. Mutta on totta, että tällä kertaa näytän sitä voimakkaammin, sisään Williamsin veri Y Äidin kyyneleet. Haluan kasvattaa ääneni antamaa monipuolisuutta. Joten älä ihmettele, jos sisällytän oopperateemat seuraavaan albumiini …

SHANGAY Tuletko koskaan tekemään tanssimusiikkia uudelleen?
GRACE JONES ⇒ Uskon, että koko musiikkini voidaan tanssia. Vaikka myönnän, että nyt minua kiinnostaa enemmän Jamaikan juovan viljely. Silti on näköpiirissä asioita. Oletko kuullut lentokoneiden yhdistelmän Williamsin veri? No, tuleville sinkuille on suunniteltu lisää remiksejä.


“HALUAN IKÄÄN LUONNOLLISESTI JA ONNEKSI, ETTÄ minua on siunattu suurella genetiikalla”


SHANGAY Ovatko vaatimuksesi uudelle kiertueelle yhtä omituisia ja kohtuuttomia kuin ne on aina huhuttu olevan?
GRACE JONES ⇒ Minulla ei ole koskaan ollut vaatimuksia diivalle! [risas]. En ole koskaan sisällyttänyt tarpeettomia mielihyviä omaani ratsastajatMinusta on utelias, että huhu levisi. Ainoa asia, jota vaadin aina pukuhuoneessani, on raaka kala, koska se on hyvin sulavaa, ja osterit, paljon ostereita, koska ne antavat minulle energiaa konsertteihin. Ja samppanjaa tietysti. Ei vain juoda sitä itse, vaan myös jakaa sen vieraille, jotka tulevat tervehtimään minua esitysten jälkeen. Vaikka lopulta otan aina pullon hotelliin henkilökohtaista nautintoa varten …

Mitä nämä outot pyynnöt ovat? Jos minulle tuotaisiin ostereita maasta, kun se ei ole kaudella, ymmärtäisin, mutta en koskaan tekisi mitään sellaista. Jos on vaikea saada niitä, tilaan sashimia ja siinä kaikki. Samppanjaa varten olen aina juonut Cristalia kauan ennen kuin räppärit tekivät siitä synonyymin blingille. Käsite, joka ei kiinnosta minua ollenkaan, anteeksi.

SHANGAY Eikö nykyinen julkkiskulttuuri kiinnitä huomiota?
GRACE JONES ⇒ Ei, ‘bling-maailmankaikkeudesta’ huokuu huonoa makua. Rakastan aitoa glamouria. Siksi huomaat, että nykyisessä ilmeessäni käytän naamioita Philip Treacy ja mallit Issey Miyake O Azzedine Alaïa. Kumpikaan yleisöni enkä ansaitse vähemmän.

hyödyllisiä vihjeitä