June 24, 2021

Hän sanoi ei Sid Viciousille ja inspiroi The Clashin “espanjalaisia ​​pommeja”: espanjalainen Palm Olive -tapahtuman tarina |

Suurimmalla osalla Cape Codin (Massachusetts) lukion opiskelijoista, joissa Paloma Romero (Melilla, 1954) opettaa espanjaa, ei ole aavistustakaan siitä, että tämä hiljainen, harmaakarvainen nainen, äiti ja isoäiti, jotka ovat niin rakastettuja yhteisössään, hän oli Sid Vicious’n ja The Clashin frontmanin Joe Strummerin tyttöystävän halu. Hänen mukaansa hän kertoi musiikkilehdelle NME vuonna 1988 hän on vihkiytynyt Espanjalaiset pommit, yksi tunnetuimmista kappaleista Lontoo kutsuu, brittiläisen yhtyeen tunnetuin albumi, joka täyttää tällä viikolla 40 vuotta.

Paljon vähemmän hänen oppilaansa voivat kuvitella, että hän pystyy rummuttamaan raivokkaalla raivolla, että hän on musiikkihistorian ensimmäisen naispuolisen punk-yhtyeen The Slitsin perustaja ja että hän oli osa popin tunnetuinta kulttia tyttöryhmät, Sadetakit.

Paloma Romero oli eräänä päivänä espanjalainen pommi, jonka The Clashin basisti Paul Simonon teki laulupelin sanalla “Paloma”, jota hän ei kyennyt lausumaan, ja kastoi Palm Oliiviksi; mutta hän oli ennen kaikkea aloittaja sille, mitä hän itse on määritellyt äskettäisessä haastattelussa ”vallankumoukseksi vallankumouksessa”.

Palm Olive (Paloma Romero) ja Ari Up esiintyvät The Slitsina Harlesden Coliseumissa Lontoossa vuonna 1977. He avasivat The Clashia.

Francon Malagassa, jossa hän varttui seitsemän veljen ympäröimänä, monet ihmiset eivät voineet kuvitella, että seitsemäntoista vuoden ikäinen tyttö vuonna 1973 pidättäisi ottaakseen maton ja seisomaan Picadilly Circuksen YMCA: n hostellissa ilman melkein osaa puhua englantia. Hänen isänsä asui joskus kotona hippejä kaupungin läpi kulkevat retkeilijät ja tämä elämäntapa sai hänet unelmoimaan. ”Vaikka minun oli keskiluokan perhe, keskustelimme veljistäni paljon. Talossani voit ajatella. Muistan, että rakastin Serratia ja Paco Ibáñezia, enkä voinut ymmärtää maata, jossa oli kielletty lukea asioita ja kuunnella asioita. Huomasin, että kohtalo, joka odotti minua, oli mennä naimisiin, saada lapsia ja sietää mieheni, mitä hän minulle tekikin. Tunsin minun tarvitsevan mennä ”, hän sanoi haastattelussa musiikkitoimittaja Eric Blairin kanssa.

Palomalla oli monia sisäisiä konflikteja. Hän ei ymmärtänyt Francoa, ja esseisti Jenn Pelly kertoo kokoelmansa 33 1/2 teoksesta, joka on omistettu sadetakkeille, jotka olivat väärinkäyttäneet häntä. Hän sanoo myös, että henkilö, joka aloitti hänet libertaristisissa tavoitteissaan, oli kommunistiseen puolueeseen liittyvä bolivialainen ystävä, joka opetti Willhem Reichiä ja hänen seksuaalista vallankumoustaan.

Ensimmäisen kerran, kun Paloma Romero meni Lontooseen, hän pesi astioita. Myöhemmin hän palasi kotiin ja ilmoittautui Madridin yliopistoon. Jean Pelly kertoi, että hän osallistui siellä opiskelijoiden mielenosoituksiin ja alkoi vihata poliisia. Kahdeksantoistavuotiaana hän tuli raskaaksi: hän meni Marokkoon aborttiin. “Se oli erittäin vaikea kokemus”, hän kertoi Pellylle.

Sen jälkeen Espanja ei ollut enää vaihtoehto: hän päätti yrittää uudelleen Lontoossa ja vaikka hän ei vieläkään osannut puhua englantia, vasta sisarensa Esperanza, joka oli juuri lähtenyt kaupungista, näytti tietä. Hän oli ollut 101ersin rumpalin Richard Dudanskin tyttöystävä, joka esitteli hänet squatter-radalle ja joka jotenkin johti hänet Joe Stummerin luokse, joka kutsui itseään edelleen Woody Melloriksi. Demodifikaattori Paloma on selittänyt useaan otteeseen, että tuo squatter-elämä ei ollut ollenkaan kovaa: heiltä ei koskaan puuttunut sähköä eikä juoksevaa vettä. He eivät koskaan olleet kylmiä.

The 101ers, Joe Strummerin ensimmäinen ryhmä, esiintymässä The Elgin -pubissa Ladbroke Grovessa, Lontoossa.

Paremmin [Strummer] Minusta Paloma oli kiehtova juuri siksi, että hän oli espanjalainen ja anti-Franco. Hän opetti hänelle espanjalaista kulttuuria. Hänen oman kertomuksensa mukaan kokoelmakirjassa 33 1/2, “keskustelut sisällissodasta olivat osa kulkueita”. Heillä oli hauskaa, he nauroivat, heillä oli hauskaa, mutta he olivat hyvin erilaisia ​​ja nämä erot alkoivat ilmetä, kun 101-miehet alkoivat kasvaa Lontoon musiikkimaailmassa. ”Hän oli erittäin kunnianhimoinen. Hän ei koskaan salannut haluavansa olla kuuluisa. Hän halusi häntä kaikin voimin. Ja tämä halu, tuo kunnianhimo oli se, mikä piti häntä hengissä, mikä piti häntä käynnissä ”, hän kertoi Blairille vain muutama kuukausi sitten.

Paloma ei ollut täysin yhteisössä näiden ahdistusten kanssa: hän oli a hippi ja joukkomenestys ei ollut koskaan kiinnostanut häntä. ”Jätin hänet ja menin hetkeksi elämään maatilalle Skotlannissa. Olin kyllästynyt kaikkeen. Sanoin: Katso, mielestäni on hienoa, että pärjäät erittäin hyvin ryhmässäsi, mutta en tiedä mitä teen elämäni kanssa, en tunne olevani tyytyväinen. Suhteemme oli ainoa asia, joka piti minut sidoksissa tiettyyn paikkaan, joten ajattelin, että juuri suhde oli ongelma. Ja lisäksi en yleensä kestänyt enempää kuin kaksi kuukautta setän kanssa ja olin ollut hänen kanssaan kaksi vuotta. Mutta hän ei halunnut hajota, joten panimme hänet vain tauolle ”, Paloma kertoi lehdelle viime vuonna. Tom Tom -lehti. Skotlannissa ollessaan Mellorista oli jo tullut The Clashin johtaja, joka antoi kaiken muuttavan konsertin Sex Pistolsin kanssa. Vuonna 1975 Paloma ja hänen poikaystävänsä matkustivat yhdessä Andalusian läpi. Latinalaisamerikkalaisen Joe Strummerin myytti syntyi. Heti sen jälkeen The Clash syntyi.

101-luvulla Palomalla oli tiettyjä varauksia musiikkikentästä, jossa hänen poikaystävänsä muutti: se tuntui asennolta ja väärin liberaariselta. Siksi hän päätti palata alkuperäänsä hippejä ja liittyä katusirkukseen miimaamaan. Belgialainen ystävä, joka esitteli hänet tuohon maailmaan, opetti häntä käyttämään rumpupaloja rummulla. Mutta punk-liike muuttui yhä suuremmaksi ja hän jatkoi tapaamista Joen kanssa, joten kun The Clash ilmestyi, häntä kiinnosti ajatus perustaa oma ryhmä ja soittaa rumpuja. Hän soitti isälleen Malagaan ja uskalsi ensimmäistä kertaa saapuessaan Lontooseen kysyä häneltä rahaa: “Hän ajatteli, että mitä hän pyysi, oli keittiö”, hän kertoi Pellylle.

Hän kokeili ensin Romantiikan kukkia. Yksi hänen bändikaveristaan ​​oli Sid Vicious, joka oli hullu hänestä ja painosti häntä nukkumaan hänen kanssaan. Koe kesti kaksi viikkoa. ”Se alkoi olla kauheaa minulle. Kohtasin itseni, etsin konfliktia. Hän kertoi vihaavansa mustia ihmisiä vain provosoidakseen minua. Minusta tuntui, että tämä ei ollut punk, ettei sillä ollut mitään järkeä, että se oli täysin vastakohta puolustamallemme vapaudelle. En lähtenyt siitä painostavasta paikasta, joka oli Espanja, päästäkseen sinne ”, hän sanoo Pellyn kirjassa. Sitten hän päätti perustaa bändin vain muiden tyttöjen kanssa, jotta hän ei enää olisi mukana tällaisissa myrkyllisissä suhteissa. Pellyn kanssa oli selvää: “Halusin säveltää kappaleita ja soittaa eikä olla riippuvainen siitä, halusiko kaveri nukkua kanssani vai ei.”

Ikään kuin se olisi jumalallinen merkki, hän tapasi Patti Smith -konsertissa Ari Upin, saksalaisen maanjäristyksen, jonka äiti oli ollut ystäviä Jimi Hendrixin kanssa ja jonka kanssa hän perusti historian ensimmäisen punk tyttöryhmän The Slits, josta vuonna 2017 a dokumentti nimeltä Täällä tulla kuulluksi, joka pelasti heidät unohduksesta ja oikeuttaa heidät innostaviksi hahmoiksi liikkeestä, johon he olivat osa.

Rajat olivat villi ja heidän tuotantonsa tuli tunnetuksi siitä, että he puolustivat täydellisesti anti-kaupallista ja antikapitalistista punkrock-henkeä. Ensimmäisen albuminsa kansi oli kuuluisa, jossa he ilmestyivät näyttämällä rintojaan ja joissa Paloma ei ilmesty.

Palm Oliivi

Kappale The Slitsin ensimmäisen albumin kannesta.

Koska heillä oli yhteinen harjoittelutila, joukkueet ja joskus keilailu Clash and Sex Pistolsin kanssa, heillä oli tilaisuus käsitellä johtajat molempien ryhmien välillä. Bernie Rhodes oli diktaattori. Hän kertoi sinulle, kuinka sinun piti pukeutua, mitä sinun oli tehtävä “, sanoi Palm Olive sadetakkeja käsittelevässä kirjassa. Mutta ideat, jotka todella olivat hänelle vieraita, olivat Malcolm McLaren, tunnustettu misogynisti. Palm Olive on sanonut useaan otteeseen, että johtaja Sex Pistolsista kertoi hänelle: “Haluan työskennellä naisten kanssa, koska vihaan heitä ja toimin paljon paremmin, jos tunnen vihaa.”

Rauhallinen ja hippi Paloma ei ollut kovin mukava tuossa maailmassa. Kitkat hänen Slits-kollegoidensa kanssa alkoivat tulla ilmeisiksi: hän oli liian vapaa ja epävirallinen. Hän oli aina myöhässä harjoituksiin. Hänen ei tarvinnut ottaa musiikkia niin vakavasti. He potkivat hänet ulos. Hän oli jo eronnut Joe Strummerista, eikä kovin ystävällisin ehdoin.

Sitten hän liittyi Sadetakkeihin, joiden filosofia on tiivistetty ilmoitukseen, jonka Paloma laittaa kirjakauppaan toisen bändin jäsenen löytämiseksi: ”Musiikki halusi. Vahvuus, ei tyyli ”. Hän oli heidän kanssaan kahdeksankymmentäluvun alkuun saakka. Siihen aikaan hän oli Dave, poika, jonka hän tunsi jo vuosista hippejä ja että se palautti hänet rauhallisempaan elämäntapaan: ”Kerran Joe näki meidät yhdessä ja minä olin paljon rauhallisempi. Hän pilkasi minua sanoen: “Nyt et juo enää, vai mitä? Hän oli hyvin alentava. “

Daveen kanssa hän päätyi lähtemään Englannista muuttamaan ensin Espanjaan, sitten Intiaan ja lopulta Yhdysvaltoihin, missä hän on asunut vuodesta 1985 lähtien. Heillä oli kolme lasta ja hänen kanssaan hän asuu edelleen Massachusettsissa, missä hänet tunnetaan nimellä Paloma McLardy ja useimmat heistä eivät ole siellä. niin paljon hänen menneisyydestään. Hän ei kuitenkaan ole unohtanut The Slitsin kanssa tekemänsä merkitystä. Tänä vuonna musiikkitoimittaja Eric Blair tiivisti tilanteen näin: ”Miehet eivät edes osanneet kuvitella, mitä tarkoittaa kuin naisen ääni siinä ympäristössä. Se on kuin ollessasi valkoinen, et ymmärrä etujasi, koska sinulla ei ole mustia ongelmia. Pojat taistelivat jostakin, mutta me taistelimme jostakin muusta, koska meitä vastaan ​​oli jotain muuta. Mieheltä voit odottaa noita huutoja, väkivaltaa, mutta me pelottelimme. Tytön ei pitäisi pukeutua niin, hänen ei pitäisi sanoa sellaisia ​​asioita. Monta kertaa pelkän turhautumisen takia ihmiset olivat hyvin väkivaltaisia, emmekä välittäneet, seisoimme heitä vastaan. Olimme sotureita ”.

Vilkaisu tähän