July 31, 2021

Nick Cave yksin Alexandra Palacessa

Harvat taiteilijat voivat motivoida kunnioitusta ja ahdistusta, joka on tosiasia Nick Caven työn ja perinnön kohdalla, koska australialaisen hahmo – jolla on jo vaikuttava läsnäolo – on kasvanut vain vuosikymmenien kuluessa. Jos Nick Caven villi puoli oli tuhoisa 70-luvun lopulta Syntymäpäiväjuhlien jälkeen, aika on osoittanut, että kirjoittajan herkempi, herkkä ja itsetarkka puoli voi tulla entistä pelottavammaksi. Vaihtoehto, jota muusikko on työskennellyt viimeisissä erissä allekirjoittanut uskollisen The Bad Seedsin kanssa, jättäen esimerkiksi yhtä moitteettoman trilogian kuin “Työnnä taivas pois”(13), “Luurankopuu” (16) ja “Ghosteen”(19), jälkimmäinen on tuskallinen huuto, jonka hänen poikansa Arthur Cave kuoli 15-vuotiaana.

“Idiootti rukous: Nick Cave yksin Alexandra Palacessa” Se korostaa ja elävöittää ominaisuuksia kerättyään konsertin, jonka kirjailija tarjosi suoratoistona 23. heinäkuuta Lontoon Alexandra-palatsista ilman muiden muusikoiden tai yleisön läsnäoloa ja flyygelin ainoan (ja ratkaisevan) ryhmän kanssa. Valittujen kappaleiden alastomuus antaa siten entistä enemmän painoarvoa tuohon aina majesteettiseen narratiiviin Cave’n äänessä, kun taas soittimesta syntyvät nuotit täyttävät sotilaallisesti lyricin heiluttavan tehtävänsä. Tulkinta, jonka aikana muusikon hengitys kuuluu, äärimmäisessä realismissa, joka ravistelee vastaanotinta ja paljastaa jälleen tämän piilevän lunastuskyvyn Nicholas Edward Caven allekirjoittamissa kappaleissa. Tunkeutuva avaava lauseke “Spinning Song” aktivoi aistit ja vartioi saamaan pyhiä paloja kuten “Hän haluaa sinua”, velvollinen “Jubilee-katu ”,“ Armoistuin ”tai“ Käsivarsini ”, la inédita “Eutanasia”, “Papa ei jätä sinua, Henry”, oma “Idiootti rukous”, “Tyttö meripihkassa” tai yksi “Odotan sinua” liikkumalla ääripäässä, kunnes saavutetaan viimeinen konkretisoitu epilogi “Galleon-alus”. Itse asiassa on järjetöntä tuoda esiin kohokohtia, tämä on moitteeton ulkoasu, jossa on suurin osa puhtaan ylivuoton huippuista ja muuttumaton emotionaalinen voimakkuus koko 22 kappaleen ajan.

Toisen taiteilijan käsissä asiakirja viittaa mielihaluun tai uteliaisuuteen, mutta siinä on niin juhlallisuutta ja eleganssia, että siitä tulee mystinen, melkein uskonnollinen kokemus, jota ohjaa antaumusta herättävä pastori. “Idiootti rukous: Nick Cave yksin Alexandra Palacessa” Se on litteä ja sydäntä särkevä äänitys, joka kutsuu sinut sulkemaan silmäsi uppoutumaan sen sisäiseen syvyyteen ja nauttimaan esityksen kaikista yksityiskohdista. Tämä ei ole yksinomainen viite Nick Cave -faneille; Se on välttämätön tuote kaikille taiteen faneille termin laajimmassa merkityksessä. Jos albumin käsite rinnastetaan (vaikka se olisikin live) sellaisen teoksen käsitteeseen, jonka luoja on jättänyt ajoissa, se olisi epäilemättä yksi tämän kampanjan transsendenteista. Ja se on, että jollain oudolla tavalla kaikki se suru ja kauneus, joka sisältyy LP: hen, olettaa olevan jotain suojaa sen epätoivoisen panoraaman edessä, johon olemme uppoutuneet.

tarkista sivustoni