July 28, 2021

Kuinka Keith Richardsin onnettomuus maksoi hänelle melkein henkensä

Vuosikymmenien ajan Keith Richards oli listan kärjessä “Rockerit todennäköisesti kuolevat tänä vuonna” Mutta Rolling Stonesin kitaristi ei koskaan katsonut niin tarkasti Grim Reaperia kuin vuonna 2006, kun hänellä oli Fidžin onnettomuus, ja hänelle oli tehtävä leikkaus aivoissa olevan hematooman vuoksi, joka melkein maksoi hänelle elämänsä.

Tarina on toistuva, tuttu ja kerrottu armolla (ja monilla virheillä). Toistetaan, että hän putosi palmuun jonkin aineen vaikutuksen alaisena, mutta todellisuus on se Lepäsin oksalla ystävänsä Ron Woodin vieressä ja odottamassa heidän vaimojensa lopettavan pakkaamisen piknikille vuokraamallaan yksityisellä saarella.

”Ronnie ja minä menimme uimaan mereen, ja kun lähdimme, hän makasi riippumatossa ja tein sen pienen puun vaakasuoralla oksalla; Kun kuulin ‘syömään’, minulla oli tarkoitus napata toiselle oksalle ja annoin itseni pudota varovasti “, hän aloitti tarinansa Vidassa, palkitussa omaelämäkerrassa, joka julkaistiin vuonna 2010.” Unohdin, että käteni olivat märät ja täynnä hiekkaa; Laskin, putosin kannoilleni ja pääni meni takaisin ja osui puunrunkoon. Kesti ”.

Richards sanoi, että hän ei huomannut tuolloin mitään outoa, mutta kaksi päivää myöhemmin keskellä veneretkeä aalto löi häntä istuinta vasten ja hän tunsi, että jokin oli vialla. ”Oksan iskulla murtin pääkalloni, ja se olisi voinut jatkua näin kuukausia kunnes he saivat tietää tai tappoivat minut; Toinen isku teki selväksi ongelman olevan ”. Sinä iltana Richards otti pari aspiriinia päänsärkyynsä ja pahasti hänen tilaansa nesteyttämällä verta.

Herätessään yskäkohtauksella vaimonsa Pattie lähti liikkeelle ja siirsi hänet saaren sairaalaan, jossa he kertoivat hänelle, että heidän oli lähetettävä hänet Uuteen-Seelantiin iskun vakavuuden vuoksi. ”Se oli elämäni pahin lento koska he panivat minulle paketin ja sitoivat minut paareihin ”, hän muisteli.

Uudessa-Seelannissa neurokirurgi hoiti häntä Andre Law – “Onneksi hän oli minun fani” – joka viidentoista päivän ajan ei vain operoinut häntä hyytymän poistamiseksi (sen jälkeen kun kitaristi kieltäytyi uudesta siirrosta valmistautuneemmille sairaaloille New Yorkissa), mutta myös suorittanut kaikki tarkistukset, kunnes pelastaa hänen henkensä. Stones päätyisi lisäämään lääkärin vakituisten työntekijöiden ja Richardsin luetteloon hän toivotti hänet tervetulleeksi perheeseensä yhtenä jäsenenä.

Keith Richards Andrew Lawin kanssa näyttämön takana. (kuva: twitter / virkailija)

Onnettomuuden aikaan bändi upotettiin kiertue Suurempi räjähdys – joka oli kulkenut Argentiinan läpi vuoden helmikuun lopussa – ja vaikka promoottorit ja vakuutuksenantajat todistivat sen Richardsin oli tarkoitus levätä kuusi kuukautta, hän varmisti, että hänen toimintansa ei häirinnyt yhtyeen dynamiikkaa. Kuusi viikkoa myöhemmin olin lavalla Milanossa. “Se oli mitä tarvitsin, se oli valmis.”

.

Suositeltu lukeminen