August 2, 2021

Matriarkan syksy: Tina Turner ilmoittaa hyvästit paljastamalla elämäkerrallisen dokumenttielokuvan

Elämä Tina Turner se on ollut jatkuvaa vapauden ja henkilökohtaisen vapautumisen etsintää. “Pitkä matka oman identiteettinsä ja oman äänensä etsimiseen”, syntetisoitu USA Today -lehden haastattelussa elokuvantekijä TJ Martin, dokumenttielokuvan toinen kirjoittaja Tina, joka rekonstruoi amerikkalaisen laulajan, lauluntekijän ja näyttelijän levottoman elämäntarinan, joka 81-vuotiaana ja kuuden vuosikymmenen uran jälkeen on päättänyt lopulta hyvästellä julkisen elämän tunnepitoisella ja paljastavalla elämäkerralla, joka toimii hänen “joutsenlauluna”.

Hänen taiteellinen nimimerkkinsä – hänen oikea nimensä on Anna Mae Bullock – sai ensi-iltansa äskettäisessä Berliinin elokuvajuhlilla, Tina saapuu tänä lauantaina HBO-kanavalla ja HBO Max -alustalla Yhdysvaltain yleisölle, kun taas sen saapuminen Chileen ja Latinalaiseen Amerikkaan on suunniteltu tänä vuonna 2021 saman ketjun kautta (vaikka yritys selventää, että asiakkaallesi ei ole vielä päivämäärää tai lopullista sopimusta paikallinen lasku).

Turner, yksi viime vuosikymmenien menestyneimmistä taiteilijoista, joka tunnetaan yleisesti nimellä “Rock and Rollin kuningatar” – huolimatta siitä, että hänen diskografiansa on käsitellyt myös soulia, R&B: tä ja popin laajaa kirjoa – ilmoitti ensimmäistä kertaa Ehkä musiikillisen uransa loppu vuonna 2009 jättimäisen maailmankiertueen jälkeen, jolla hän juhli puolen vuosisadan historiaa, jonka viimeinen studioalbumi on vuodelta 1999.

Tina Turner vuonna 1976. Kuva: HBO / AP.

Siitä lähtien hän on keskeyttänyt tämän tauon joillakin esiintymisillä ja erityisillä projekteilla, esimerkiksi kun hän sai Grammyn urastaan ​​vuonna 2018, samana vuonna, jolloin hän julkaisi toisen muistelmansa, Minun rakkaustarinani. Vuonna 2016 hän ilmoitti tekevänsä musikaalin elämästään, Tina, joka debytoi pöydissä seuraavana vuonna.

Nyt puhuessaan HBO-kameroiden edessä Turner sanoo, että Broadway-esitys yhdessä tänä lauantaina debyyttävän dokumentin kanssa ovat hänen uransa viimeiset luvut. Tai ainakin hänen julkisen elämänsä viimeinen teko.

Vaikka laulaja ei olisi halunnut osallistua dokumenttiin alun perin, hänen nykyinen aviomiehensä, saksalainen levy-yhtiö Erwin Bach – jonka kanssa hän meni naimisiin vuonna 2013 Sveitsissä, jossa Turnerillä on tällä hetkellä kansalaisuus – olisi vakuuttanut hänet kertomaan tarinansa. omin sanoin ja kameroiden edessä jäähyväiset.

Projekti antoi hänelle mahdollisuuden tarkastella musiikkielämänsä menestyneimpiä kohtia, mutta myös myrskyisintä ja dramaattisinta. Joitakin niistä hän oli jo paljastanut muistelmissaan ja toisia, joita ei ole julkaistu tai joita ei ole tähän mennessä käsitelty juurikaan.

Esimerkiksi dokumentissa Turner puhuu syvällisesti lapsuudestaan ​​Tennesseen puuvillapellolla työskentelevien vanhempien tyttärenä. Ilmeisesti myös monimutkainen ja loukkaava suhde entiseen aviomiehensä Ike Turneriin, joka kuoli kokaiinin yliannostukseen vuonna 2007. Molemmilla oli suuri menestys 1960-luvun lopulla, kunnes he erosivat vuonna 1978 pahoinpitelyjen ja huonon kohtelun seurauksena. että hän myöhemmin tuomitsi.

HBO-dokumentissa taiteilija – joka aloitti itsensä solistina 1980-luvulla löytääkseen lopullisen menestyksen ja planeettakuvakkeen tilan – kaivaa myös ensimmäisen avioliiton jälkimainingeissa ja traumaperäisessä stressihäiriössä, tuotteessa siitä suhteesta.

Kaikki ei ole tragediaa: haastateltavien, kuten Angela Bassettin, Oprah Winfreyn, Kurt Loderin, Katori Hallin ja itse Erwin Bachin kanssa, elokuva kattaa myös laulajan uran tärkeimmät virstanpylväät. Mitä tekemistä rakkaudella on sen kanssa; hittejä, miljonäärikiertueita ja tähän mennessä myyty yli sata miljoonaa levyä.

Ennen television ensi-iltaa elokuva sai kriitikoiden suosiota ja 100-prosenttisen arvosanan Rotten Tomatoesin kaltaisilla sivustoilla elokuvasta kirjoitettujen viestien perusteella.

“Kuinka hitaasti vetäydyt? Lähdetkö juuri? ”Turner ihmettelee dokumentissa. Ilmeisesti vastaus on seuraava: kauniilla ja liikuttavalla elokuvalla, joka tuntuu yhteenvedolta siitä, kuka Tina Turner on, mutta jättää myös katsojat haluamaan vähän enemmän. Ehkä se on tarkoituksenmukaista. Hienon taiteilijan oletetaan aina lähtevän näyttämöltä, kun yleisö haluaa uuden haasteen ”, kertoo Vulture-sivusto elokuvan katsauksessa.

Dokumenttielokuvan toisen ohjaajan Dan Lindsayn mukaan Tina on tällä hetkellä todella positiivisessa paikassa. Mielestäni se on osa sitä, mikä ajaa hänen halukkuutta olla tekemisissä kansalaisten kanssa niin paljon. Hän on onnellinen, hän on tyytyväinen, hän ei ole joku, joka tarvitsee olla tähti ja kiinnittää huomiota ”, hän kertoi USA Today -lehdelle.

kyllä ​​Okei Tina merkitsee uransa loppua, se ei ehkä ole tähden viimeinen esiintyminen yleisönsä edessä, koska samanaikaisesti hän on ehdolla Rock and Roll Hall of Fameen tänä vuonna. Otsikko, jota hän ei ole kiinnostunut solistina ja vain vuosia sitten duettonaan Ike Turnerin kanssa. Jos tunnustus toteutuu, se voi merkitä Turnerin lopullista vapautumista ennen eläkkeelle siirtymistä.

tällä verkkosivustolla