August 4, 2021

3 cocktailia paahtamaan kesää

Solstice, festivaalit, San Juan, kaupunkijuhlat tai yksinkertaisesti sama ilo, jonka hyvä sää, ulkoilu ja lomat antavat: kesä on aika paahtoleipää ja juhlia, myös cocktaileilla. Tässä on joitain ideoita ja reseptejä lyhythihaisten lasien pukeutumiseen.

Uima-altaalle

Harvat sanovat enemmän “uima-allasta” kuin aurinkovarjolla koristeltua lasia. Ei kaikki tiki-tyyliset cocktailit – se, joka jäljittelee myyttistä polynesialaista, jota ei koskaan ollut olemassa, ja joka kofeiinittomana versionaan saavutti suosittua espanjalaista mielikuvitusta Loma merellä– Ne sopivat juoda ulkosalla, kaikki “keinona”-cocktailit eivät ole tikejä, mutta vaikka olisimme yksinkertaisesti jaloillamme kulhossa ruokasalissa kotona, näissä resepteissä on jotain, joka puhuu kesästä ja pakenemisesta . Ja ei, vaikka heidän esteettisyytensä on silmiinpistävä ja hieman seitsemänkymmentäluvun, niiden ei tarvitse olla liian suloisia tai monimutkaisia ​​valmistellessaan.

Tequila Sunrise, jolla on todistusvoimaiset ajankohtaiset valtakirjat, on Eagles, joka omisti sille kappaleen ja Keith Richards jopa sanoi, että yksi Rolling Stones -kiertueista olisi kaikki “kokaiini ja auringonnousu tequila”, mutta sinun ei tarvitse mennä niin kaukana kuin he haluavat nauttia tästä kitchistä ja kesäisestä cocktailista, joka herättää Tyynenmeren valon sen väreissä.

Tequila Sunrise

CLV

Tequila Sunrise

Ainekset

45 ml tequilaa

80 ml appelsiinimehua (juuri puristettua)

15 ml grenadiinia

Valmistelu

1. Täytä pitkä lasi jäällä.

2. Lisää appelsiinimehu ja tequila ja sekoita teelusikalla niiden jäähdyttämiseksi.

3. Lisää grenadiini sekoittamatta, jotta se luo lasiin kaltevuuden.

4. Koristele kirsikalla ja oranssilla viipaleella.

Sangrías ja yrttitee, pöydän kuningattaret

Emme aio löytää täällä ja nyt sangrian arvoja, jotka, vaikka ei ole selvää, että se on espanjalaista alkuperää oleva juoma, identifioidaan niinkuin maahan ja aikaan – lämpöön. myydään yhtenä maan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Luovuttamatta sen klassisesta ja minimalistisesta versiosta – kausihedelmiä, vähän sokeria ja ripaus alkoholia, joka on todennäköisesti brandy -, on olemassa aivan uusi tapa lähestyä heitä, joka on keskittynyt enemmän korostamaan makuja ja aromeja. viini. joka toimii sille perustana ja vähemmän sen makeuden lisäämisessä tai puutteiden peittämisessä.

Voimme esimerkiksi kopioida saksalaiset serkkumme ja mukauttaa yhden heidän suosikki cocktaileistaan: Hugo. Se on juoma, joka on peräisin pieneltä saksankieliseltä alueelta Italiassa ja joka on saanut omaisuuden saksalaisten, itävaltalaisten ja sveitsiläisten keskuudessa. Kesällä, yli vuosikymmenen ajan, se on kuluttanut litraa, etenkin rannikkoalueilla, eikä sitä ole vaikea sovittaa kannun muotoon, jotta se voidaan kuluttaa pöydän ympärillä. Proseccon tai muun kuohuviinin käyttö tekee niistä teknisesti yrttiteitä, ja hedelmän tilalle tulevat mintun ja seljanmarjan lehdet antavat sille ylimääräisen glamourin ja aromin. Älä pelkää käyttää jäätä – suuria huoltoaseman kuutioita – näiden cocktailien kanssa, koska pieni laimennus on jopa toivottavaa.

Hugo spritz ja yrttitee

CLV

Hugo spritz ja yrttitee

Ainekset

1 pullo proseccoa tai puolikuivaa cavaa

750 ml kuohuviiniä

375 ml seljanmarjasiirappia (saatavana viinitiloissa sekä viini- ja viinakaupoissa)

Nippu minttua

Astiat

Suuri kannu

Baarilusikka

Valmistelu

1. Lisää minttu ja siirappi kannuun runsaalla jäällä.

2. Sekoita niin, että se liukenee hieman.

3. Lisää vesi ja prosecco ja siirry baarilusikalla varovasti alhaalta ylöspäin siirapin integroimiseksi varoen, ettei kupla rikkoa liikaa.

4. Tarjoile ilmapallolaseissa oljen kanssa.

Kuplilla lumottuihin öihin

Ja jos tiki on uima-allas, cava on juhla, yö, sähinkäisiä ja musiikkia. Vaikka suositut festivaalit eivät tarjoa paljoakaan muodollisille cocktaileille, mikään ei estä meitä “virittämästä” lasillista cavaa antamaan sille ylimääräistä iloa. Voimme esimerkiksi käyttää jäädytettyjä siemenettömiä viinirypäleitä niiden jäähdyttämiseen; lisää pieni cassis-likööri jäljittelemään Kir Royalia, lisää odottamaton kohta kolminkertaisen sekunnin, vanhentuneen viinin tai mehujen kanssa – klassinen sekoitus appelsiinin kanssa – tai improvisoi ranskalainen 75 kaikille vieraille, jos haluamme valmistaa hapan seoksen tai sitrushedelmien pohja (valmistettu kahdesta osasta sitruunamehua toiseen sokeriin ja toinen veteen) välttääksesi työtä juhlan aikana.

Ranska 75

Ranska 75

CLV

Ranska 75

Ainekset

30 ml London Dry -tyylinen gini

15 ml sitruunamehua

15 ml 1: 1 sokerisiirappia (tai korvaa mehu ja siirappi 30 ml: lla kotitekoista hapan seosta)

90 ml cavaa

Sitruunankuori koristeluun

Valmistelu

1. Sekoita gini, mehu ja siirappi huilulaseihin.

2. Lisää cava ja koristele sitruunankuorella.

Lue myös

verkko