July 31, 2021

Billie Holiday, rooli, joka ansaitsi Andra Dayn kultaisen maapallon

Kriittisiä kommentteja elokuvasta Yhdysvallat vs. Billie Holiday –Hulu-suoratoistoalustalla jo saatavilla oleva alkuperäinen tuotanto ilmestyi viime päivinä ja voidaan sanoa, että tulokset ovat vastakkaisilla puolilla. Laulaja Andra Dayn debyytti Billie Holiday -roolissa on laajalti kiitosta ja on ansainnut hänelle vuoden 2021 parhaan dramaattisen naisnäyttelijän Kultaisen maapallon, mutta Lee Danielsin suunta ei ole sama.

”Häikäisevä”, kutsutaan Andra Dayn esitykseksi David Rooney The Hollywood Reporterista. Cinemablend-sivulla on luettelo: “Hänellä on kaikki luottamus maailmaan ja vahva dramaattinen läsnäolo” (Eric Eisenberg CinemaBlendistä) ja “Day ilmentää lomaa rohkeuden muotokuvana kaikesta muusta huolimatta” (David Ehrlich IndieWirestä).

“Elokuvan paras asia on nähdä päivä laulamassa kuin Holiday lavalla – täydellisesti järjestettynä punaisella huulipunallaan ja isoilla kukillaan oikeassa korvassaan – kun hän tarkkailee elämänsä miehiä istuen baaripöydissä määrittäen kohtalonsa”, kirjoitti AP: n Mark Kennedy .

Tämä on niiden henki, jotka kritisoivat elokuvan negatiivista puolta ja korostavat kerronnan puutetta, epäjärjestystä ja huonoa hahmojen rakennetta.

Andra Day ja Billie Holiday -kustannukset

Kuinka päästä yli Diana Ross, tähti Korkeimmat, esittäessään jazz-kuningatar Billie Holiday -tapahtumaa Lady laulaa bluesia (1972)? Esitys, joka muuten ansaitsi hänelle Oscar-ehdokkuuden. Ehkä laittaa laulaja ja nyt näyttelijä Andra Day romahtamisen partaalle.

Yhdysvallat vs. Billie Holiday Se kuvaa Billie Hollidayn äärimmäisen elämän viimeisiä vuosia (hänen riippuvuutensa heroiinista ja alkoholista kiirensi hänen kuolemaansa) ja hänen roolinsa afrikkalaisamerikkalaisessa kansalaisoikeusliikkeessä 1930-luvulla.

Billie Holiday

Päivä toteutti sen luonnehdintaa varten rajuja toimenpiteitä. Hän ei halunnut ilmentää urheilullista ja terveellistä vartaloa, joka voisi olla uskomaton hahmon rakentamisessa, joten hän menetti useita kiloja päästäksesi fyysisesti lähemmäksi lomaa, joka johti huumeiden ja alkoholin liialliseen elämään. Mutta se ei ollut kaikki. Day alkoi tupakoida ja juoda, tottumukset, jotka hänellä oli harjoitellakseen rooliaan, jonka hän saavutti kriittisten kommenttien mukaan poikkeuksellisella tavalla, mutta hänellä oli vaikea päästä eroon siitä.

Ohjaaja Lee Daniels sanoo, että jossain vaiheessa nauhoitusten aikana hän oli hyvin huolissaan Daystä, koska hänen terveytensä ja hänen emotionaalinen vakautensa olivat ilmeisesti vaikuttaneet: Day ei voinut lopettaa Billie Hollidayn olemista.

”Se pelotti minua paljon, kun pääsimme lähemmäksi loppua. Yksi viimeisistä kuvatuista asioista oli hänen laulamisensa “All of Me” ja sanoin: “Sinun on aika vapauttaa Billie. Sinun on laulettava se kuten Andra nyt … En voinut tehdä sitä, en voinut jättää Billieä ja hän tiesi pettäneensä minua, joten hän alkoi itkeä ”, ohjaaja kertoi Associated Pressin mukaan.

Kuinka kappaleesta Strange Fruit tuli taisteluhymni?

Elokuvan mainostapaamisessa näyttelijöiden kanssa Yhdysvallat vs. Billie Holiday, Andra Day ja Lee Daniels muistuttivat Billie Holiday’n tärkeästä roolista Afrikan Amerikan kansalaisoikeusliikkeessä noina raskaina vuosina rasismin torjunnassa Yhdysvaltojen eteläosissa.

“Tarkoituksena on todistaa hänen perintönsä. Elokuva nähdessään maailma alkaa tuntea hänet kansalaisoikeuksien kumminaitana, ”päähenkilö kertoi Billie Holidaystä. “Strange Fruit” -laulu on kansalaisoikeusliikkeen selkäranka, se on ensimmäinen protestilaulumme “, korostaa Andra Day Holidayn vuonna 1939 laulamasta kappaleesta, joka on nykyään kauhistuttava rasismin vastainen kansalaistaistelu. tilanteessa, jossa ihmiset eivät olleet samanarvoisia ja afro-jälkeläisiä, ei mitään.

Heidät linchoitiin, murskattiin, murhattiin ja ripustettiin puille (outoja hedelmiä, Holidayin laulama ankara metafora), halveksittavia tosiasioita, joista syntyi tuskallinen sanoitus “Strange Fruit”: ”Eteläisistä puista roikkuu outo hedelmä / veri lehdet ja veri juuressa, / Mustat rungot heiluvat eteläisessä tuulessa, / Outo hedelmä, joka roikkuu poppeleista ».

Billie Holiday kuoli 44-vuotiaana maksakirroosiin pidätettynä väitetysti heroiinin hallussapidosta ja käytöstä. Mutta Holidayin pidätyspaikassa vuonna Yhdysvallat vs. Billie Holiday, Kun laulaja oli lavalla ja lauloi laulun ”Strange Fruit” yleisön edessä, ymmärretään, että todellisuudessa hänet pidätettiin rangaistuksena tämän protestilaulun julistamisesta, mikä vaimentaa jazz-tähden ääntä, mutta ei hänen henkeään taistelun, joka on jäljellä.

Demokratia kuolee sensuurin ollessa olemassa. Tänään voit auttaa ylläpitämään itsenäistä journalismia vain 3 dollarilla kuukaudessa. Osallistu ja ole osa ratkaisua!tämä artikkeli