August 2, 2021

Kuinka monta persoonallisuutta David Bowiella oli? Täydellinen opas luovaan universumiin LOS40 Classic

Koska hän esiintyi luovalla näyttämöllä, David bowie Hän piti itseään aina kirjailijana ja säveltäjänä, ei niin paljon muusikkona. Hän aloitti uransa luomalla kappaleita ja tekstejä muille keskittyen toimintansa musikaaleihin ja teatteriteoksiin. Kuitenkin caikanaan hän paljasti itsensä todellisena näyttelijänä, eläin, joka antoi kaiken lavalle, persoonallisuutensa ja ulkonäönsä ansiosta hänestä tuli täydellinen ja transgressiivinen taiteilija, jonka kaikki halusivat nähdä livenä.

Bowie kokeili koko uransa ajan monia ja monipuolisia hahmoja. Jokainen albumi, jokainen luova vaihe pyysi häneltä erilaista tulkintaa, ja Valkoinen herttua otti käyttöön niin monta identiteettiä kuin hänen päällään oli ideoita. Päällä Mies, joka myi maailman tapasimme hänen puolensa lähinnä androgynistä rock-glamia, ja sitten tapasimme hänen muut suuret alter egot, majuri Tom ja Ziggy Stardust. Lavalle nouseminen ja yleisölle avautuminen ei ollut Bowielle helppoa.ja sitä varten hän osasi peittää itsensä erilaisilla persoonallisilla, kaikkein epäkeskisimmillä, tuntea olonsa mukavaksi.

”Olen melko tyytyväinen omaan yksilöllisyyteeni. Minun ei tarvitse yrittää niin kovasti selittää, että en ole osa rock ‘n’ rollia, että minulla on oma identiteetti; Käytän vain rock ‘n’ rollia “, Bowie kertoi kerran. Haastattelussa. “Minun piti olla aluksi hyvin liioiteltu haastamaan ihmisiä laittaa minut luokkaan, joka antaisi minulle tilaa työskennellä. “

Suurimman osan ajasta nämä hahmot liittyivät suoraan Bowien luomaan musiikkiin hänen välittämiensä viestien jatkeena. Ziggy Stardust hän oli albumin päähenkilö Ziggy Stardust ja Marsin hämähäkit, ja siellä hän kertoi tarinan alter egostaan Viisi vuotta, se maanpäällinen, joka lähetti viestin Maan välittömästä tuhoutumisesta.

Vuoteen 1976 asti muusikko linkitti joukon erilaisia ​​persoonallisuuksia, jotka hän jätti jälkeensä keskittyessään häneen tunnettu Berliinin trilogia kanssa Matala, sankareita Y Lodger. Silloin hän uskalsi olla itsensä. 1970-luvulla hänen eri hahmonsa erottavat rivit ovat usein sumeita, mutta on helppo löytää vähintään viisi erilaista merkkiä:

Ziggy Stardust

Hän on Bowien uran merkittävin hahmo. Taiteilija itse määritteli hänet “arkkityyppiseksi rock-tähtien messiaaksi, se on kaikki mitä hän halusi tehdä. Käytin Kabuki-teatterin koristeita, miimitekniikkaa, New Yorkin fringe-musiikkia. Se oli brittiläinen näkemys New Yorkin katujen energiasta. “

Se ilmestyi vuonna 1972 hänen albumillaan Ziggy Stardust ja Marsin hämähäkit, ja oli viimeinen avaruusrock-ulkomaalainen Bowie, joka se varoitti planeettamme jäljellä olevasta lyhyestä ajasta. Kuten kaikkitietävä tarinankertoja, tule alas kertomaan meille, kuinka resurssit ovat vähissä. Hän oli hyvin huomaavainen ja kypsä hahmo, jolla oli tyypilliset punaiset hiukset ja retro-futuristinen esteettisyys, joka on jäljitelty äärettömyyteen.


David Bowie, konsertin aikana Ziggy Stardust -kiertueella vuonna 1973. / Gijsbert Hanekroot / Redferns

Aladdin Sane

Muusikko nousi kuuluisuuteen, mutta se ei estänyt häntä kehittämään muita persoonallisuuksia. Aladdin Sane oli hänen kuudes albuminsa, joka julkaistiin vuonna 1973, ja se oli Ziggyn kehitys, ikään kuin hän muutti Yhdysvaltoihin ja vaikuttaisi siellä hallitsevista tyyleistä. Uuden hahmon asenne oli tiukempi kuin edellisellä, enemmän rokkari, ja kriitikot ovat pitäneet sitä jopa kunnianosoituksena Vierivät kivet.

Alladin Sane on aina tulkittu puniksi edustamaan mielenterveyttä. Bowien veli oli skitsofreeninen, ja jotenkin hän oli aina hyvin kiinnostunut sellaisista sairauksista, kun hän sävelsi heijastamaan sitä kappaleissaan.Mies, joka myi maailman on hyvä esimerkki tästä suuntauksesta.

Seinämaalaus kunnianosoitus David Bowielle hänen kuolemansa jälkeen tammikuussa 2016. Kuva edustaa hänen albuminsa ‘Aladdin Sane’ kantta. / Jim Dyson / Getty Images

Halloween Jack

Hän oli hahmo, joka luotiin albumille ja kiertueelle Timanttikoirat 1974. Se ilmestyy albumin kannessa ja mainitaan kappaleissa. Kuten Aladdin Sane, tämä uusi persoonallisuus on vain yksi Ziggy Stardust -mutaatio, joka asuu sodan jälkeen syntyneessä dystooppimaailmassa. Hänet kuvataan “ viileäksi kissaksi ”, joka asuu Nälän kaupungissa innoittamana romaanista 1984 alkaen George Orwell.

Halloween Jack on sarjakuvamainen ja vähemmän teatraalinen kuin Ziggy. Hänellä oli silmälappu ja hän oli pukeutunut muihin androgeenisiin merirosvovaatteisiin. “Teimme Diamond Dogs -kiertueen New Yorkista Los Angelesiin ja ajattelimme, että se riitti. Sen sijaan, että palaisi saman asian kanssa, hän halusi antaa minulle mahdollisuuden työskennellä bändin kanssa”Bowie kertoi Dick Cavettille talk show -ohjelmassa.David Bowie, esittäen kappaleen Rebel Rebel saksalaisessa televisiossa vuonna 1974. / Gijsbert Hanekroot / Redferns

Valkoinen herttua

Kun hän laskeutui Philadelphian kiertueen aikana Timanttikoirat, kantoi amerikkalainen soul-, funk- ja tanssimusiikki. Tämä altistuminen Philadelphian sielun kohtaukselle huipentui Bowien kirjoittamiseen Nuoret amerikkalaiset 1975.

Hahmo toteutui täysin vasta hänen vuoden 1976 albumillaan, Asema asemalle, jossa nimelle viitataan nimikappaleessa. Tässä vaiheessa hahmosta tuli paljon synkempi ja tummempi. Hän alkoi kehittää vakavaa riippuvuutta kokaiinista ja väitetysti myös Hän flirttaili mustalla magialla, fasismilla ja kehitti syvän kiehtoon Adolf Hitleriin. Bowie alkoi katsoa Eurooppaan etsimään musiikin tulevaisuutta, ja näin hän päätyi nauhoittamaan Berliiniin, Sveitsiin ja Ranskaan. Matala, sankareita Y Lodger.David Bowie, durante la gira ‘Station To Station’, en 1976. / Jorgen Angel / Redferns

Sokea profeetta

David Bowien viimeisin albumi, Musta tähti, julkaistiin vain kaksi päivää ennen kuolemaansa, mikä tekee julkaisusta paljon eeppisemmän. Albumi kunnioitti tähden luovaa elämää monien kappaleiden kanssas tarkasteli tuttuja dystooppisia ympäristöjä, joita olet tutkinut monta kertaa aiemmin.

Kun kahden kappaleen musiikkivideot ilmestyivät, Lasarus Y Musta tähti, he paljastivat uuden hahmon, joka oli molemmissa. Se oli mies, jolla oli side silmien päällä ja kaksi mustaa nappia, jotka oli sijoitettu sinne, missä hänen silmänsä olivat. Ei voi olla ihmettelemättä sitä ehkä sokea profeetta on bowien tunnustus lähestyvästä tuomiostaan ja siten heidän kuolleisuudestaan.

Yleensä eri hahmot, joita Bowie soitti 70-luvulla ovat hyvin yhteydessä toisiinsa ja jakavat saman DNA: n, vaikka on olemassa joitain määriteltäviä eroja. Ne kaikki liittyvät toistamattoman taiteilijan erilaisiin persoonallisuuteen.

vierailla täällä