August 2, 2021

David Cid: pidämme kasvosi

Sensaatiomainen sunnuntai-istunto pääosassa Vitorian pianisti David Cid pääosassa Bilbaína Jazz Clubin 30. vuoden kuudestatoista talvikonsertista. Sarrikon konservatoriossa ei ollut kovin paljon ihmisiä (sade, jalkapallo, kulkukunnat, joiden kunnat ovat ylittämättömät, ja päivä muuttui: klubin istunnot tänä vuonna yleensä lauantaina), mutta kaikki nauttivat siitä
ja se sublimoitui jopa 9-osaisella pallolla 74 minuutissa trí: ssätai trio, joka oli harjoittanut ohjelmistoa viikon ajan, ja suurin osa niistä olisi tallennettava Cidin toiselle levylle.

David Cid, syntynyt vuonna 1996, tänään Valencian asukas ja valmistunut Musikeneestä, pukeutui takkiinsa, joka vastaa hänen tyylikkään ja uusklassisen musiikkityylinsä, jolla on nopeus ja herkkyys, tekniikka ja tunne. Tietäen kuinka hidastaa tempoa ja myös siro bluesin kanssa, antamalla oikeudenmukaisen ja tarpeellisen tilan hänen kahdelle urallaan, valencialaiselle Dani Pimentalle rummuilla ja Joan Codinalle kontrabassoilla («näistä tulee tunnettuja, eh? Kasvot», vakuutti pomo esityksessään ja ilmoitti hänelle, että sovellamme tarinaa itsellemme ja pidämme myös hänen kasvonsa),
Vitorian mies avasi Charlie Parkerin blues ‘kenties’, täynnä swingiä ja Pimienta-harjoja, ja päivämäärä jo lupasi meille parasta, se sai meidät unelmoimaan.

Cid, Joan Codina kontrabassolla ja Dani Pimienta rummuilla ensimmäisessä, kenties. /

ÓSCAR CUBILLO

Yksi kohokohdista oli toinen teema, mielikuvituksellinen ja lähes visuaalinen matka Gershwiniin, joka laskutettiin Chico Buarquen Na carreirasta, ja jatkamme kellumista Diana Krallin tyylikkyydellä, joka on vakiintunut Body & Soul, tämä ennen sviittiä, johon hänen sopeutumisensa
‘Tämä voi olla alku suurelle’, jonka esitys oli ensimmäinen kolmesta kertaa, jolloin Alava puhui meille nöyrästi ja innostuneesti.

Suoritustaso ja yhteenliittymä olivat tuona iltana erittäin korkeat, mutta silti profiilisempi korkeus havaittiin myös Thelonius Monkin bluesissa ‘Blue Monk’, joka iti kuin puolalainen Marcin Masecki (kylmän sodan) improvisoi elokuvan ääniraita
“Hustler” (biljardi Paul Newmanin kanssa, tiedätkö). Tämän lopussa eräs eturivin nainen sanoi ystävälleen: “Hyvä, eikö?”

David jatkoi toisella emotionaalisella matkalla, joka antoi muodon melko vähäiselle alkuperäiselle, edelleen ilman otsikkoa (“jos joku keksii sellaisen, hän voi välittää sen minulle paperilla”, hän ehdotti) ja tunnusti, että hän käytti laatiakseen paljon puhuessaan hänen suorassa lähetyksessään, mutta sinä iltapäivänä se leikkasi
päätti istunnon tarkistamalla voimakkaasti opettajan McCoy Tynerin “intohimo tanssin”, eräänlaisen kaaoksen, joka on järjestetty bopiksi, pitäisi olla ja erittäin kovan rumpalin kanssa.

Ja vihjeenä kolmannessa parlamentissaan hän esitti: “Teemme lyhyen haasteen kappaleella, josta pidämme paljon” Missing you “, ja David Cid osoitti jälleen kerran, että hänellä on blues. Jos joku laskee yhdeksän nimikettä, selitetään, että emme ole maininneet viidennestä teosta, rennosta ja erittäin klassisesta tyylistä ‘Spring voi todella ripustaa sinut eniten’.
Ja toistakaamme ennen tämän tekstin viimeistelyä, että olemme pysyneet David Cidin nimen ja hänen kasvonsa kanssa ja että toivomme tapaavan hänet pian uudelleen.

.

Hyppää näiden jätkien !.!.! Saat lisätietoja