August 2, 2021

Frank Zappa yksityisyydessä | Kulttuuri

Pauline Butcher on Frank Zappa.

Kivibibliografia laajenee pysäyttämättömänä. Se kasvaa etenkin todistusten alueella: todistajien, alaikäisten osallistujien, enemmän tai vähemmän tunnettujen rikoskumppaneiden kirjat lisääntyvät. Se on suuntaus, joka oli väistämättä kiinni Frank Zappassa (1940-1993). Ensinnäkin hänellä oli paljon yhteistyökumppaneita. Toiseksi he tuntevat yleensä edelleen, että heillä on maksamattomat tilit Frankin kanssa.

Kaikista niistä ehkä kiehtovin on Hallusinaatti! Elämäni Frank Zappan kanssa (Malpaso), kirjoittanut Pauline Butcher. Lähtökohta: hän työskentelee 23-vuotiaana sihteeristössä, kun hän saa käskyn transkriboida The Mothers of Inventionin toisen levyn sanoitukset, Ehdottomasti ilmainen. Levyn sisältö ja Frankin persoonallisuus hämmästyttävät häntä. Useiden tapaamisten jälkeen hän suostuu lähtemään Lontoosta asettumaan Los Angelesiin sellaisessa kunnassa, jonka Zappa perusti ryntäysrakennukseen Laurel Canyoniin.

On huomattava, että Pauline on erittäin muodikas muotoilussa, mutta hän on pohjimmiltaan konservatiivinen tyttö. Silmät leveästi, hän syöksyy Kalifornian vastakulttuurin maahan nollaan ”maailman rumaimpien muusikoiden ja lupaavimpien tyttöjen kanssa. Hän piilottaa oikean tietyn asialistan: hän vetää puoleensa Zappaa ja kauhistuu huomatessaan, että hän on naimisissa Gailin kanssa ja että heillä on tytär nimeltä Moon Unit (Lunar Unit); pitkällä tähtäimellä hän kuvittelee pääsevänsä Hollywood-teollisuuteen huolimatta jonkin verran surkeasta kokemuksesta elokuvantekijä Billy Wilderin kanssa Lontoon hotellissa.

Hän jakoi kokemuksia Zappan kanssa vuosina 1968–1970. Pauline löytää kunnianhimoisen luojan ja miehen, jolla on levottomuus: kohdatessaan epätasapainoisen tunkeilijan, joka murtautuu edellä mainittuun ”hirsimökkiin” aseistettuna, hän onnistuu saamaan hänet heittämään aseensa läheiseen lampeen. ; hän kieltäytyy kutsumasta poliisia, koska hän on kokenut vankilan. Samalla hän on niukka ja diktaattoripomo, joka käyttää hyväkseen muusikoidensa heikkoutta. Hän kieltää heitä käyttämästä huumeita, mutta heidän tapaansa hän hyötyy hetken seksuaalisesta vapaudesta; kun Butcher tähtää feminismiin, hän on erityisen syövyttävä.

Kuten Pauline, myös meidät hämmästyttää hahmon megalomania. Kaiken vakavuudella hän aikoo muuttaa fanikuntansa – ei niin valtavan – sosiaaliseksi liikkeeksi, jonka avulla hän voi ehdolla Valkoiseen taloon vuonna 1976. Poliittisesti hän kuuluu siihen amerikkalaiseen lajiin, joka on anarkoliberaali: suurin suvaitsevaisuus yksilöitä kohtaan käyttäytyminen ja vähäinen hallituksen läsnäolo; hänen suurin pakkomielteensä on tuloveron poistaminen.

Älyllisesti puolustuksettomana Pauline voi turvautua hyvässä mielessään vain suuren perheen tyttärenä, joka on kasvanut brittiläisessä keskiluokassa; Keskusteluissaan saavutetaan piste, jossa Zappa näyttää antavan periksi, jotta ei enää monimutkaisi heidän työstään ja tunnesuhteestaan. Avainkysymys on tietysti muistojesi luotettavuus. Yksi epäilee pitkiä vuoropuheluja, jotka on rekonstruoitu 40 vuotta myöhemmin; Pauline perustuu perheensä kanssa vaihdettuihin kirjeisiin, jotka ovat selvästi huomaamattomia.

Pauline, joka päätyi onnellisesti naimisiin pankin palveluksessa olevan ekonomistin kanssa, on edelleen unohdettu rock-kulttuurista. Esimerkki: hän puhuu yhdestä kosijastaan ​​nimellä “Spence Dryden, tämän hetken parhaiten arvioidun ryhmän johtaja”. Jos saat pedanttisen, laskekaa kolme virhettä lauseessa: Spencer (lopullisella “r”: lla) jätti asemansa rumpalina Jefferson Airplane -pelissä vuonna 1970. Samalla hänen tietämättömyytensä rock-konventioista on jopa virkistävää: hän tyrmää sinut, kun toteaa, että pelin seuraaminen blackjack Vegasissa se on “yhtä tylsää kuin Tim Buckleyn konsertti”. Omalla tavallaan Pauline voisi olla yhtä ikonoklastinen kuin Zappa.

siirry blogiini