August 3, 2021

Päivä, jolloin Frank Sinatra keksi toimituksen Buenos Airesissa

Tämä tapahtui 40 vuotta sitten yhdessä pizzeriasta, jota voidaan käyttää hapsupaidassa. Puhumme asiaankuuluvasta pizzeriasta Angelín kohteesta Villa Crespo. Bah, Palermo vai Villa Crespo? Molemmat kaupunginosat ovat taistelleet vuosien ajan alueellisesta asemastaan, ja siellä on jopa vanhempi kiinteistövälitystoimisto, joka kykenee vannomaan, että läheisyys Angelíniin, Córdobassa 5200: lla, on riittävä syy kiinteistöjen kallistumiseen.

Rappi, Glovo, tilaukset nyt. Olennaista on näkymätöntä moottoripyörille. Eräänlainen diplomaattinen koskemattomuus tekee heistä pandemian yksinomaisia ​​päähenkilöitä. Mutta tällä oli myös alku. Tässä tarina menee. Koska toimitus on peräisin Buenos Airesista.

Legenda, joka liittyy kahteen tai kolmeen suureen mozzarellaan, neljään fugazzetaan ja useaan viipaleeseen pizzaa, joka on talon erikoisuus. Asianomainen osapuoli oli kukaan muu Frank Sinatra, joka saapui Argentiinaan 65-vuotiaana olematta uransa parhaalla hetkellä. Kymmenen päivää. Silloin Sinatran vierailu maassamme kesti, missä hän laskeutui 2. elokuuta 1981. Lippuja oli tuhat dollaria ja meillä oli 400% devalvaatio, joka vaikeutti ohjelmien tuottajaa, Ramón “Palito” Ortega.

Sinatran nimikirjoitettu maalaus, jonka on pitänyt Pizzeria Angelín. Kuva: Mario Quinteros.

5. elokuuta Frank Sinatra ja hänen klaaninsa halusivat syödä pizzaa. Palito, joka toimi pitkämielisenä isäntänä, nautti yhtäkkiä ruokahalusta, jonka esittäjä oli Minun tapani. Yhtäkkiä kaikki hänen liikemiehensä katumuksensa syrjäytyivät suosituksen suuruuteen nähden.

Sinatran mielijohteesta syntyi erilaisia ​​versioita. Angelínin nykyinen omistaja, Gustavo Pintos, “pizza de cancha” – kirjaimellisesti rekisteröity tuotemerkki – keksijän kolmas sukupolvi kertoo, että Ortega-perhe on ja oli vakituinen. Näyttää siltä, ​​että elokuvan ohjaaja Julieta ja Luis ovat enemmän kuin Rosario –Charly Garcían kuoro – ja paljon enemmän kuin Emanuel, laulaja ja säveltäjä. Evangelina ja Palito, elämänkumppanit. Yksi asiakas jopa muistaa nähneensä Iván Noblen tiskillä. Julietan entinen ja Los Caballeros de la Quema hymyilevät ja puhuvat temppua kaikkien bööminsä ja moskatonsa papujen kanssa.

Sanotaan, että Palito riskeerasi lempinimen Angelínissa pisteyttämällä loputtomia annoksia joka kerta. Hän puhui täydellisessä spanglishissaan Sinatran kanssa tietystä pizzeriasta:

-Ey, Frank, tarvitset Angelín-pizza.

Sinatra kuuntelee ja löi poskeaan hellästi.

-Aryentina pizza? Julkkis, joka oli tottunut New Yorkin Dominon ja Grimaldin, pastrami- ja pesto-pizzaan, näyttää olevan hämmästynyt.

“Kyllä, ystäväni, Angelín on paras”, Palito palasi.

Sinatra ojensi leuansa eteenpäin samalla tavalla kuin hän. Marlon brando päällä Kummisetä ja hän toisti hymyilevän sarkasmin kulman: “Angelino …”, vai mitä?

-Engelin, Frank. An-ge-lín -korjati rakas laulaja-lauluntekijämme.

Sinatra oli Sinatra, joten puhumme miehestä, jonka suosikkisana oli “ei”. Niin käytetty, että hän asetti ehtonsa. Mitä hän halusi? “Hän halusi, että paikka suljettaisiin vain hänelle ja vieraille”, muistelee nykyinen omistaja Gustavo. “Vanha mieheni, joka oli tuolloin vastuussa (Oscar), ei halunnut.”

Jännityksen hetki. Parenthesis.

On kaveri, jonka nimellä ei ole merkitystä, joka väittää työskennellyt siellä Kultaiset valot, vuonna 1985, ja että tämä yritys oli ensimmäinen toimitusjohtaja Argentiinassa. Googlen “Golden Lights” ja saat kannen The Smithsistä ja Kentin “Golden Lights”, king size, mentoli.

Toimitus ei ole, että he vievät patjan taloon. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Hän on tarjoilija, mutta moottoroitu tarjoilija tai pyöräilijä, joka tuo sinulle empanadat ja kilon jäätelöä. Erään tarjoilijan ja toisen välillä on se, että vaikka toinen nauttii sukulinjastaan ​​jopa perinteisillä maratoneilla Mar del Platassa, toinen on sanansaattaja, joka tapamme joka tapauksessa symbolisesti, jos tilaus kestää kauemmin kuin on tarpeen.

Toimitusmies saa vinkin, ei kulta. Hän on tarjoilija ilman päivittäistä hoitoa tai oikeaa nimeä. Muutos, jonka jätät hänestä, supistuu koulutuksen, kohteliaisuuden, herkkujen eleeksi. Kaikki palvelutyöt, joihin ei liity suuruutta, vielä vähemmän tuhlausta.

Totuus on, että toimitus, tuo ääretön ravintola, oli alkamassa kirjoittaa historiaansa kaupungin mielikuvitukseen, kun Sinatra seisoi lujasti ja sanoi, ettei hän millään tavalla aikonut jättää keskeistä hotellipakettiaan mennä jonnekin, missä olisi enemmän ihmisiä.

Näyttää siltä, ​​että Oscarin paikalle soitettiin useampi kuin yksi ja Angelínin omistaja sanoi jokaisessa, että kyllä, se olisi kunnia, valtava ilo, mutta että hän ei halunnut – eikä käyttänyt – omaansaan pizzeria, jolla on yksi asiakas.


Tästä Córdobassa sijaitsevasta paikasta 5200 tehtiin kaupungin ensimmäinen toimituspalvelu. Vastaanottaja Frank Sinatra. Kuva: Mario Quinteros

Sinatra ja hänen rutiininsa edensivät synnytystä melkein puoli vuosisataa. He yrittivät vakuuttaa hänet. He kertoivat hänelle, että se oli vähän aikaa autolla ja matkalla hän käveli kaupungin ympäri, mutta ei, ei, ei ja ei. “Tuo se”, se kuultiin.

Pizzeriat, empanadat ja jäätelöt tunnetaan monopolisoivan melkein 85 prosenttia toimitusliikkeestä. Tuolloin aloite oli kuitenkin törkein.

-Mitä voimme tuoda pizzat hotelliin?

Toki, nyt toimitus on refleksi. Siksi se on tarpeen laskea tähän epävarmuustasoon. Voimme sijoittaa itsemme ajassa ja tilassa. Argentiina, vuoden 1981 puolivälissä. Tuona vuonna ensimmäinen Laverrap avattiin, vuosikymmen puuttui parripollolle ja 11 vuotta aloittavalle mela-puomille. Edes “banaanihajotetun” jäätelön makua ei ollut olemassa.

Angelínissa käytiin pieni käsittely, joka päättyi toimitukseen.

“Joten”, sanoo Gustavo, “lähetimme pizzoja hotelliin, jossa Sinatra asui.” Voit nähdä, että hän piti niistä ja hän omisti nimimerkin, jonka hän lähetti meille, ja olemme kehystäneet olohuoneen kaikkien nähtäväksi.

Oliko historiamme ensimmäinen lähetys moottoripyörällä? Ei, autolla. Sinatran oli vaikea ymmärtää, että tämän tyyppinen rutiini oli ”poikkeus”, koska Domino oli työskennellyt toimitusten kanssa 1960-luvulta lähtien, ja Sinatra tiesi sen paremmin kuin kukaan muu. Tätä perustajakelua ei tehty myöskään kahdella pyörällä, mutta pienellä Volkswagen-kovakuoriaislaivastolla Tom Yankee -ketjun omistaja Tom Monaghan itse antoi lupaavan toimituksen alle 30 minuutissa. Jos Tomin pojat saapuivat tunnin jälkeen, pizzeria maksoi tilauksen hinnan.

Monta vuotta myöhemmin kysyimme Angelínin omistajalta Gustavolta, oliko hän tietoinen siitä, että kuljetus Sinatraan oli merkinnyt uuden olemisen kansallista keksintöä. Gustavo ajatteli, mietti ja kohautti olkapäitään: “Se voi olla, kyllä, mutta me jo tuomme pizzaa Charly Garcíaan.”

Katso myös

Pumper Nicin työntekijän muistelmat: virtahepo ja ylpeys

WD

Katso myös

Buenos Airesin symboli: "oven musta" Maipo

TÄMÄN HUOMAUTUKSEN NÄKÖKOHDAT

.

sivu