August 4, 2021

David Bowien maalausta myydään Kanadassa 87600 dollaria

Brittiläinen laulaja David Bowie, joka ostettiin alun perin hyväntekeväisyysliikkeestä 4 dollaria kohden henkilöä kohti, myi maalauksen 108 120 dollaria kanadalaiselle (yli 87 600 dollaria) online-huutokaupassa, talossa kanadalaisia ​​huutokauppoja.

Arviolta 9 000–12 000 dollaria (7400–10 000 dollaria) tällä 20×25 cm: n maalauksella, joka kuvaa profiilin muotokuvan puuttuvilla viivoilla punaisella ja sinisellä pohjalla, tarjosi 12 kiinnostunutta osapuolta, Toronton presidentin Rob Cowleyn mukaan. Cowley Abbott -huutokauppa.

Cowleyn mukaan amerikkalainen keräilijä hankki maalauksen lopulta Kanadan 108 120 dollaria (verot mukaan lukien) mukaan. Cowley kertoi myös, että alkuperäinen omistaja oli “iloinen ja järkyttynyt lopputuloksesta”.

David Bowien maalaukset menevät harvoin vasaran alle, ja tämä on ensimmäinen kerta, kun yksi hänen teoksistaan ​​on huutokaupattu Kanadassa talon mukaan.

Ensin myytiin vuonna 2001 edesmenneelle brittiläiselle laulajalle omistetulla verkkosivustolla DHead XLVI Se päätyi hyväntekeväisyysliikkeeseen Ontariossa, jossa tuntematon mies osti sen 5 dollaria kanadalaiselta (noin 4 dollaria). Juuri tämä onnellinen ostaja otti yhteyttä huutokauppataloon.

“Teos on maalattu vuosina 1995-1997 osana David Bowien muotokuvasarjaa (nimeltään Dead Heads tai DHeads)”, joka edusti taiteilijaa itseään tai sukulaisiaan, Rob Cowley kertoi AFP: lle ennen myyntiä. “Se on allekirjoitettu ja päivätty vuodelta 1997”, hän selitti.

David Bowie, jota monet kutsuvat rockin kameleontiksi, on myynyt uransa aikana lähes 140 miljoonaa albumia.

Näkijä lähes kaikissa käytännöissään hänellä on ollut kiistaton vaikutus musiikin, elokuvien, muodin ja taiteen maailmaan. Hän kuoli syöpään 10. tammikuuta 2016, kaksi päivää 69. syntymäpäivänsä jälkeen.

Demokratia kuolee sensuurin ollessa olemassa. Tänään voit auttaa ylläpitämään itsenäistä journalismia vain 3 dollarilla kuukaudessa. Osallistu ja ole osa ratkaisua!

etsi tämä