July 28, 2021

Dee Dee Bridgewater, nainen, jolla on monta nahkaa

Dee Dee Bridgewater – 14.11.2017
Villan kulttuurikeskus Fernán Gómez, Madrid

Laulaja Dee Dee Bridgewater (Memphis, 1950), yksi viime vuosikymmenien suurimmista jazz-naisista, vieraili Madridissa uuden levynsä esittelykiertueen aikana, ja kaikki kapasiteetit myytiin viikkoja ennen. Nimellä Memphis… Kyllä, olen valmis, tämä teos on kunnianosoitus radiosta, joka muovasi hänen musiikkimuistinsa, jolla laulaja löysi musiikin, joka on vaikuttanut hänen uraansa: bluesin, soulin, rytmin ja bluesin suurimmat, jazz…

Siitä oli kulunut kolme vuotta siitä, kun Bridgewater oli kulkenut Madridin läpi, ja lavalla oli kaikki valmistautunut vastaanottamaan hänet kuin diivaa: kukkakimppu, vesikannu, salaperäinen termos – joka ehkä sisälsi maagista eliksiiriä energian perusteella kehittää laulaja- ja asemassaan kuusi jäsentä Memphis Soulphony. Alkuun, näppäimistön pommi-esitys Dell Smith, jota seuraa voimakkaat sielun, rytmin ja bluesin äänet lämmittämään Madridin kansalaisten sydämiä. Ja Dee Dee teki ulkonäön hatulla ja lasilla, kuten tähti.

Laulajan lahjakas ja taitava ääni antoi elämän Syntyneet palaneet keksit, Menossa Alas Hidas, Annetaan Upo En pääse vieressäsi, pitkien kappaleiden välillä, joissa hän selitti innostuneesti ja teatraalisesti, kuinka elämä kului kotikaupungissaan radion ja mustan musiikin kaikkialla. Hänen tarinoistaan ​​ei puuttunut vaatimuksia kansalaisoikeuksista, feministeistä ja sosiaalisista oikeuksista, joissa aikaisempi ilo muuttui painovoimaksi ja vihaksi, kun taas hattu ja lasit katosivat hänen asustaan ​​osoittamaan ajeltua päätä.

Tähän mennessä he olivat jo liittyneet Monet Owens Y Shontelle Norman, kaksi kuorolaisia, jotka valmistivat bändin loppukonsertin ajan. Ja heidän kanssaan kuulosti hienoja teemoja Al Vihreä, Ann Peebles, Bobby Sininen Mitäänsanomaton, Otis Redding, Isoäiti Thornton, Tina Turner O Elvis Presley – jota hän jäljitti suurella armolla -, ikimuistoisilla hetkillä, kuten jännittävä kolmen osan esitys Miksi? (Kohtelenko minua niin pahasti), joka popularisoi Peruslaulajatja ennen kaikkea VAUVA, sielutähden Carla Thomas.

Bridgewater lavastaa kappaleet, herättää ne eloon ja täyttää ne aistillisuudella, kunnianosoituksella tai tunteilla, tapauksen mukaan. Lava on hänen ja siinä hän osoittaa mestaruutensa näyttelyssä, kuten sillä hetkellä, kun hän laittaa yleisön jaloilleen tanssimaan ja laulamaan BB King ja hänen Tiedät, että olen vapaa, kulta. On selvää, että hän ei ole tavallinen nainen ja että hänellä on monia nahkoja, kaikki ruskettuneita ja jännittäviä.

katso sivu