August 1, 2021

“Ensimmäiset huomanneet jalat olivat Sofia Lorenin”

Noppa Homokauppias kuka voi tuntikausia katsella puun huipulle ja taivaalle. Hän, legenda rock & rollista Espanjassa, maailman voimakkaimpien tähtien ystävä, promoottori, joka on rahoittanut yli 3400 konserttiaHän sanoo haluavansa elää eristäytyneenä, ja näin hän elää melusta poissa Gironan maaseudun kartanossa, johon harvoilla on pääsy. “Sitä varten olen työskennellyt niin kovasti, säästää aikaa ja tilaa, ikävystyminen on aliarvostettua. ”

Mercader aloitti musiikkimaailmassa nuorena miehenä. Kasvatettu kansainväliseen suihkukoneeseen liittyvässä Katalonian yläporvariston perheessä, hän ei ole koskaan ollut mytomaani, joka on antanut hänen kohdella muusikoita, kuten Keith Richards, Sting, Iggy Pop ja Patti Smith, monien muiden joukossa. Hänen ystävänsä.

Gay Mercader nuorena miehenä.

Noin kolme viikkoa sitten hän lähetti sähköpostin Keith Richardsille kysyäksesi, oliko heitä rokotettu, hän kertoi hänelle, että hän ja hänen vaimonsa olivat saaneet kaksi annosta ja olivat erittäin onnellisia. “Tosiasia on, että kiitos setäni Vittorio de Sicalla oli tilaisuus tavata ja kokea tilanteita, kuten esimerkiksi ensimmäiset jalat, jotka huomasin, että Sofia Loren, joka tuli hänen luonaan, kutsui meidät James Bondin ensi-iltaan “Goldfinger”. Campos Elíseos, tämä nuorena miehenä tekee sinusta jo vaikutuksen, ja leikkii lapsena sisäpihalla tarkka-ampujien katseen alla, jotka vartioivat myös kenraali De Gaullen (tasavallan presidentti) lapsenlapsia, sieltä…”.

Vedä ja karhu ja Rolling Stones -t-paita, jonka fanit ja muotituotteet ostavat

Carla Hernandez

Monet toimittajat pitävät haastatteluja keinona haastateltavan nurkkaamiseksi, puristamiseksi, poistamiseksi hampaisiin. Näin ei ole. Onneksi näin ei ole! Jos joku haluaa laittaa Gay Mercaderin köysiin, he törmäävät a loistava mieli ja kykenevä kaikkeen, pureva kieli, melkein viperiini, joka heittää mitä osuu, sanoo mitä monet eivät edes uskalla ajatella ja asettaa haastattelijan vaikeuksiin useammin kuin kerran.

Homo Mercader, huijaus Sting.

“Älä huijaa minua tällä kysymyksellä, kultaseni”, hän kertoo meille varoituksena. Hän on julmasti vilpitön ja toivoo, että keskustelukumppanisi on tehtävän tasalla. Ei ole helppoa näinä hyvinä aikoina. ”En nauti illallisen jälkeen, syön yleensä yksin lukiessani. Jos ei, teen sen liian nopeasti, eikä se sovi minulle, kumppanini ymmärtää sen, ja itse asiassa, koska hän on hyvin itsenäinen, hän jo menestyy hyvin ”, hän kommentoi sarkastisesti.

Kysymys. – Asut maassa, mutta elämäsi on sen sijaan täynnä ystäviä, ystäviä, jotka näyttävät sinulle tärkeimmältä.

Vastaus.- Ystävät ovat kaikkea, koska valitset heidät, et kuin perhe. Elämä on sairaus, jolla on huono ennuste. Siksi minulla ei ole ollut lapsia, koska haluan olla vapaa, mutta tulen hyvin toimeen lasten kanssa. Héctor, avustajani Paquin poika, kutsuu minua Gay-setäksi ja pidän siitä.

Iggy Pop ja Gay Mercader.

Q. – Monilla ystävistäsi on lapsia. Sting, Keith Richards… Mitä mieltä sinä olet?

R.- Keith Richardsin tyttäret ovat hyvin kohteliaita, viehättäviä ja hyvin huomaamattomia niin paljon, että ollessani Hollannin konsertissa huomasin, että he lähestyivät sekoitinta ja joku turvatiimistä ei päästänyt heitä kulkemaan, he kääntyivät ympäri ja lähtivät ilman sanomalla mitä tahansa. Minun piti selittää turvallisuudelle keitä he olivat, ja lopulta se ratkaistiin.

Q. – Minkälainen tähti on sisältä, läheltä?

R.- Kuten kaikki muutkin, normaalit ihmiset. Heitä hukuttaa se, että heitä kohdellaan kuin tähtiä, että he katsovat niitä eri tavalla. Se on salaisuuteni, että olen kohdellut Stingiä esimerkiksi kohtelemalla kuljettajani Marcia. Olemme kaikki samanlaisia. Muistan lapsena saapuessani talooni, lähellä Champs Elysees’ä, ja löysin isäni istumassa sohvalla katsomassa televisiota kokin vieressä. Tuo koulutus, jossa olemme kaikki tasa-arvoisia ja kunnioitamme toisiamme sen puolesta, on mitä kannan mukanani. Vanhempani olivat hyvin kosmopoliittisia ja se on onnekas. He opettivat minua hemmottelemaan ihmisiä, kohtelemaan heitä hellästi; eleganssi on välttämätöntä.

The Rolling Stones ja Gay Mercader.

Homo Mercader ei hemmottele itseään julkisesti, mutta ihmisten hoidossa se on hieno. Ja jos se luulee voivansa saattaa sinut älylliseen kuiluun, niin se tekee. Saat parhaan puolestasi. Siksi hänellä on varmasti niin paljon ystäviä. Kun hän puhuu Stingistä, hän hajoaa, ja Mercader on ollut siellä vuosia konsertista konserttiin, puheesta puheeseen. “Sting on hieno ihminen, kultti, polyglotti, antelias … Voimme puhua tuntikausia, hän on tyyppi, jonka tiedän naisia ​​vainoavan eniten, mutta hän ei kiinnitä huomiota, hän on nöyrä ja vilpitön. Se on tärkeää, en kykene valehtelemaan ystävälle, se olisi pettämistä ”.

P.- Ja Stevie Wonder [cada uno con sus debilidades]?

R.- Tiedätkö mitä Stevie tekee? Hän ottaa sinut kädestä ja ei päästä irti, niin sinusta tuntuu. Hän on epätavallinen tyyppi, nero.

Stevie Wonder ja Gay Mercader.

On väistämätöntä kysyä häneltä tunnetuista ihmisistä, varsinkin kun huomaat, että hänen ei ole vaikea vastata. Kumpikaan ei kysy, silmä. “Kumpi sanoisit olevan älykkäin ja paras Rolling Stonesista?” Hän haastaa. Keith? Vastataan rohkeasti. “Mistä tiedät! No kyllä, se on paras, Minulla on pehmeä paikka Keithille, Rakas. Tiedätkö miksi kutsun sinua rakkaaksi? Keith löi minua vuosia sitten. Kun hänen henkivartijansa kuoli, joka on aina ollut sama henkilö – ei muiden kuin henkivartijoita vaihtavat -, antoi kunnianosoituksen kuolleelle Lontoon pubissa, johon hän kutsui minut, ja siellä Rolling Stones soitti hänen kunniakseen, ja kun minä olin oli menossa, Keith otti käteni hänen käsiinsä ja sanoi: ‘Kiitos, että tulit, kultaseni.’ Ja siitä lähtien otin sanoa sen. ”

Coppolasta Stingiin: upeimmat julkkisviinitilat

Julio Huete

Rolling Stones -kitara on Mercaderin mukaan antelias kaveri kuten muutama muu. ”Missä hän on, siellä on aina kovaa musiikkia. Eräänä kesänä Baleaareilla hän vuokrasi veneen veljille ja sinne me kaikki menimme hänen vaimonsa ja tyttärensäYhdessä vaiheessa Bernard Fowler ja Blondie Chaplin (Rolling Stones -taustalaulajat) päätyivät laulamaan a cappellaa, tämä on minulle etuoikeus kuulla Keith Richardsin laulavan a cappellaa ystäväryhmänsä kanssa.

Q. – Mutta tiedät kuinka paljon rahaa sinulla on…

R.- Tiedän kyllä.

Q. – Sanot, että olet menettänyt kaiken monta kertaa ja sinun on pitänyt aloittaa alusta. Luulen, että sinulla ei ole haittaa menettää kaiken uudelleen…

R.- No, nyt haluan todella hämätä, on monia ihmisiä, jotka ovat riippuvaisia ​​minusta, enkä halua jättää heitä makaamaan. Autan monia ihmisiä, he jopa sanovat, että olen pelastanut ihmishenkiä, ehkä siitä olen eniten ylpeä, enkä ikäni pysty enää aloittamaan uudestaan ​​0: sta kuten muissa tilanteissa. Eräänä päivänä puhuin Stingin kanssa kommentoimalla, että jos elämä on sujunut hyvin, sinun on yritettävä auttaa muita, ja hän vastasi: ‘Olemme täällä ollaksemme ystävällisiä’ (olemme täällä olemaan ystävällisiä).

Patti Smith ja Gay Mercader.

Onnellisuus, vapaus ja kauneus ovat abstrakteja käsitteitä, joista Mercader on selvä. Kun puhumme taustalla, koira kuuluu, yksi monista vanhoista koirista, jotka hän hyväksyy, koska kukaan ei halua niitä. Kuin vanhoja hevosia. Hänellä on useita, ja haastattelupäivänä he viettävät osan iltapäivästä yrittäessään saada jonkun, joka on pudonnut jalkoihin. “Muut meidän tilallemme asettaisivat harjoitella eutanasiaaMutta niin kauan kuin Julia (vaimoni) ja minä emme näe hänen kärsivän, teemme kaikkemme hänen selviytyäkseen. ” Seuraavana päivänä puhuimme taas, ja hän kertoi, että se melkein kuollut hevonen oli potkaissut. “Jos hän potkaisee, se tarkoittaa, että hän on elossa, älä sano minulle, että se ei ole kaunis elämän metafora.”

Patti Smith kunnioittaa musiikillaan García Lorcan “vapaata henkeä”

Valamisen jälkeen

Gay Mercader, De Sican veljenpoika; Ramón Mercaderin, sukulaisen, murhaaja Trotski; Nuria Amatin serkku, loistava kirjailija; Roca-veljesten ja Miquel Barcelón läheiset. Gay Mercader, mies, joka toi kaikki musiikin myytit Espanjaan vuosikymmenien ajan. Nyt hän sanoo pitävänsä Rosalíasta ja C.Tanganasta. Niin paljon, että ennen pandemiaa hän meni Madridiin, missä hänellä oli The Cure, ja käytti hyväkseen sitä, että myös hänen ystävänsä Jim (Iggy Pop) esiintyi tapaamassa häntä ja hän halusi nähdä Rosalían livenä. “Se on hieno livenä ja juhlistan, että se onnistuu Amerikassa ja maailmassa, se tuntuu ansaitulta. ”

Roca- ja Gay Mercader -veljekset.

On vaikea sanoa hyvästit Mercaderille. Hän puhuu ja puhuu, ja yhtäkkiä hän kertoo meille, että eräänä päivänä hän pukeutui Aserejéen ja Macarenaan ja että hän nautti siitä paljon. “El Aserejé tulee esiin mustan musiikin kappaleesta …”. Ja jatkamme nyt kirjoittanut Whatsapp, jakamalla kappaleita, konserttivideoita ja hän jopa antaa meille Spotify-luettelonsa. Ylellisyyttä. Hän sanoo kohtelevansa erittäin hyvin ystävät, ja tässä sanomme, että jos kohtelet heitä kuin tuntemattomia, ystäviesi on oltava legioonoja. Katso dokumentista, jonka TVE on näinä päivinä lähettänyt hänestä ohjelmassa (‘Essentials from RTVE / A la carte’). Kyllä, he ovat legioonaa …

viimeisin blogiviestini