August 2, 2021

Itamar Borochov, trumpetti Sephardic-nuotteilla Vitoria Jazzille

Uudet uutiset alkavat hengittää jazzfanien odotuksiin Alavan pääkaupungissa. Israelin trumpetisti
Itamar Borochov (Tel Aviv, 1984) esiintyy ensi heinäkuussa 44. painoksessa Vitoria-Gasteiz Jazz Festival, jossa se on hänen ainoa esityksensä Espanjassa.

Muusikko
voitti juuri arvostetun LetterOne Rising Stars -jazzpalkinnon, suuressa kansainvälisessä gaalalähetyksessä koko maailmalle. Seremonian esitteli Jamie Cullum, ja esillä oli taiteilijoita laulaja Dee Dee Bridgewaterista, rumpali Terri Lyne Carrington tai basisti Christian McBride.

Itamar Borochov syntyi Tel Avivissa, mutta varttui Jaffan kaupungissa. Vuonna 2007 hän muutti New Yorkiin, vaikka on äskettäin palannut Jerusalemiin. Hänen musiikkinsa onnistuu luomaan
ainutlaatuinen yhteys hänen sefardiensa vaikutteidensa ja jazz-suurkuuksien, kuten Miles Davisin tai John Coltranen, modaalisen puolen välillä. Borochov on upotettu viimeisimmän, erityisesti hänelle Shanan Estreicherin säveltämän albumin äänitteeseen “All you shining stars” improvisoituun trumpettiin ja jousiseptiin.

Borochov esiintyy Alavan pääkaupungissa yksinomaisella kiertueella Euroopan parhailla jazzfestivaaleilla.
Alava-sykli on ollut myös tämän palkinnon tuomaristo, on jo tullut vertailukohtana ja uusien kykyjen mainostajana jazzmaailmassa. Valintaprosessin jälkeen kukin osallistuvista festivaaleista ehdottaa 10 ehdokkaan luetteloa, josta rumpali Terri Lyne Carringtonin arvostetuista muusikoista koostuva komitea, toimittajat ja promoottorit valitsevat palkinnon voittajan.

Festivaalin 44. painos, joka pidetään 15. – 18. Heinäkuuta, ilmoitti jo ohjelmansa ensimmäisistä esiintyjistä. Borochovin lisäksi
mukana on myös big band -asiantuntija Kathrine Windfeld. Tanskalainen pianisti ja säveltäjä voitti viime vuoden LetterOne Rising Stars -tapahtuman, mutta hänen läsnäolonsa Vitoriassa jouduttiin peruuttamaan pandemian takia.

Aiheet

Miles Davis, Tel Aviv, Jerusalem, Eurooppa, Vitoria-Gasteiz, New York, Espanja, palkinto, Sephardic, Vitoria-Gasteiz Jazz Festival, Musiikki

.

Napsauttamalla tätä