August 1, 2021

SUURET MUSIIKKifestivaalit 60-luvulla.

Neljännen toinen osa

MONTEREY POP FESTIVAL

Vuonna 1967 syntyi ensimmäinen sellaisena pidetty massiivinen festivaali: Monterey Pop Festival Kalifornian osavaltiossa. Yli neljäkymmentätuhatta katsojaa kokoontui tälle festivaalille katsomaan Janis Joplin & Big Brother and The Holding Co: n ensimmäistä esitystä. Mukana oli myös muita hienoja tähtiä, kuten: Ottis Reding, Eric Burdon ja The Animals (jotka omistavat kuuluisan sävelmänsä ” Monterey ”), Mamas & Papas, Simon & Garfunkel, Country Joe and The Fish, Canned Heat ja Jefferson Airplane. Yksi parhaista englantilaisista ryhmistä rock-historiassa olisi myös lavalla: The Who.

Yksi hahmoista, joka loi myytin ympärillään täynnä symboliikkaa, jota kunnioitetaan vielä tänäkin päivänä, oli suuri kitaristi Jimi Hendrix, joka polttamalla kitaraa esityksensä lopussa kunnioitti kuvitteellista musiikkijumalaan. mitä hän itse kommentoi.

Emme voi unohtaa Ravi Shankaria, joka festivaalin päättäneenä ryhmänä aiheuttaisi suuren vaikutuksen ja maailma tunisi hänen virtuoosinsa. Koko itä kulki Ravi Shankarin ketterien sormien ja hänen sitransa kielien läpi. Kun viimeisen nuotin kaiku lakkasi, koko yleisö jaloillaan antoi festivaalin suurimman suosionosoituksen.

Kestää ainakin kaksi vuotta, ennen kuin massiivisten festivaalien lumivyöry päästää ympäri maailmaa, erottaen muun muassa Blind Faith -konsertin, jotta tunnettaisiin legendaarisessa Hyde Park -puistossa yli sadan tuhannen yleisön kanssa. ihmiset. Samassa paikassa Rolling Stones esiteltiin suuren jäsenen Brian Jonesin muistoksi 250 000 nuoren yleisön kanssa. Muistamme myös Pariisin ja Amsterdamin konsertit, jotka kestivät neljä päivää ja toivat yhteen yli sata tuhatta ihmistä, läsnä ollessa seuraavat taiteilijat: Frank Zappa, Kapteeni Beefheart, Ten Years After, Colosseum, Pink Floyd, Freedom, monien muiden osallistujien joukossa.

Oli myös muita festivaaleja, kuten Atlantassa järjestetty festivaali, jossa oli 300 000 osallistujaa; Meksikon Avándaron kaupunki toi yhteen hieman yli kaksisataa tuhatta nuorta. Voisimme laajentaa luetteloa, koska vuosina 1969–1970 oli yli viisikymmentä ulkoilmafestivaalia sen lisäksi, että niitä pidettiin auditorioissa ja stadionilla, joihin mahtui tuolloin jopa 75 000 ihmistä.

Tiedämme, että huumeiden käyttö oli liikaa, mutta se ei aiheuttanut murhenäytelmiä valitettavaksi lukuun ottamatta rotutapahtumaa Hyde Parkin konsertissa Rolling Stones -esityksen aikana.

Hyvä lukija, odotan kommenttisi artikkelin lopussa olevaan sähköpostiin. Kun sinulla on tilaisuus lukea tämä pieni kommentti, pyydän teitä kunnioittamaan minua mielipiteellänne, ja tällä tavalla voimme jakaa tunteita, jotka sen lukeminen aiheutti teille.

#SimbolismoySociedad # SimbolismoySociedadCarlín # LosGrandesFestivalesDeLos60’s # LosGrandesFestivalesDeLos60´sSXX #LosGrandesFestivalesDeLosSesentasSigloXX #LosGrandesFestivalesDeLosSesentas

Sähköposti: [email protected]

Lisää vihjeitä