August 1, 2021

Tanssimme: kun David Bowie tuli optimistiseksi

Vuoteen 1983 mennessä David Bowie oli vakiintunut taiteilija musiikkimaailmassa. Siihen asti hänellä oli uran vankkojen rock / pop-albumien kanssa (yhdistettynä muihin tyyleihin), ja hän kävi läpi myös kokeellisemman vaiheen ns. “Berlin Trilogy” -musiikin kanssa, musiikillisesti erittäin rikas, mutta vähemmän kaupallinen kuin muut toimii. .

Vaikka vuonna 1980 hän oli palannut pop-areenalle Pelottavia hirviöitäBowielta puuttui vielä askel eteenpäin. Mene pidemmälle kuin mitä jo teit. Kuinka tehdä se? Vastaus tuli vuonna 1982 Etelä-Tyynenmeren lomalla. Tylsyyden lievittämiseksi hän toi mukanaan joitain suosikki blues- ja R&B -levyjään 1950- ja 1960-luvulta: James Brown, Buddy Guy, Albert King ja Elmore James.

Tuo musta musiikki antoi hänelle sensaation. “Kysyin itseltäni:” Miksi valitsin tämän musiikin? ” Se on musiikkia, joka ei ole jännittynyt, ja se tulee nautinnon ja onnen tunteesta. Noissa äänitteissä on innostusta ja optimismia “, sanoi” White Duke “seuraavassa haastattelussa Rolling Stone -lehden kanssa.

Ja saadakseen optimistisen innostuksen, ei mitään muuta kuin kääntyä diskomusiikin puoleen, näiden aikojen muodista. Tästä syystä hän päätti syrjäyttää Tony Visconti (joka oli tuottanut sitä sittemmin) ja kutsui kitaristi ja tuottaja Nile Rodgersin, joka hallitsi täydellisesti äänen, jonka Starmanin kirjoittaja halusi antaa uudelle teokselleen.

Rodgers (joka tuotti myös Daft Punk-singlen “Get Lucky” vuonna 2014) toi loistavan äänen ominaisuuden pituuteen. Kuulostaa tehokkaasti sijoitettavalta keskelle juhlia. Pronssit, kosketinsoittimet, terävät kitarat, taustalaulu, voimakas rumpujen rytmi funk- ja soul-tyylissä (käyttäen kuudennentoista nuottia potkussa ja rummussa) kutsuvat väistämättä kuuntelijan tulemaan mukavuusalueelta ja aloittamaan tanssimisen. . Vaikka hänellä on hiljaisia ​​hetkiä ”China girlin” ja “Ricochetin” kanssa, hän ei missään vaiheessa menetä funkin tunnetta ja uraa.

8. tammikuuta julkaistiin demoversio kappaleesta, joka antaa albumille nimen. Ei niin paljon tuotantoa, mutta Nile Rodgersin raikkaalla funk-kosketuksella. Tuottajan kitaralla on merkittävä rooli ja se saa laulun kävelemään.

”Let’s dance” tapahtui vain 17 päivässä New Yorkin Power Station -studiossa. Se saavutti numeron 1 ja siitä tuli Bowien uran myydyin LP ja vuoden 1983 toiseksi myydyin LP Trillerikirjoittanut Michael Jackson. Se nosti hänet supertähden asemaan.

https://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjA

Lisää vihjeitä