August 1, 2021

Gary Lucasin arvostelu: Olennainen Gary Lucas


Monet taiteilijat elävät joskus sen kuvaamattoman hetken, jolloin suuri yleisö huomaa heidän olemassaolonsa. Ei ole väliä onko yritys ollut vain muutama kuukausi tai yli 40 vuotta, siitä lähtien sen nöyrän miehen arvo, joka ennen kukaan ei kiinnittänyt pienintäkään huomiota, tunnustetaan ja kiinnostus kasvaa näiden virulenssin myötä. ohikiitävät muodit, joita he ensin osuvat kovasti ja sitten heidät unohdetaan yhtä nopeasti kuin tulivat. Ja ajattelemaan, että pienestä lähtien meitä opetettiin arvostamaan sitä pyrkimyskulttuuria, joka tosiasiallisesti on vastoin yhteiskunnan enemmistötaipumuksia.

Vanha hyvä Gary Lucas, musiikkihistoriaan erittäin sijoittunut, saattaa muistaa hänet urastaan ​​myyttisissä komboissa, kuten kapteeni Beefheart tai Gods and Monsters, monipuolinen projekti, jonka hän perusti kahdeksankymmentäluvun loppupuolella vapauttaakseen eklektisyyden, johon tuskin mahtuisi mikä tahansa tavanomainen ryhmä. Tämän aloitteen ansiosta hän tapaa epätoivoisen Jeff Buckleyn, joka oli aikansa aliarvostettu nero, mutta joka ajan myötä saisi kaatuneen myytin aseman Kurt Cobainin tai muun 27: n kirotun jäsenen korkeudella . Hänen versiotaan pidetään edelleen. Leonard Cohenin “Hallelujah” yhtenä kaikkien aikojen parhaista versioista, ylittäen jopa alkuperäisen.

No, tässä on riittävän kunnollinen kokoelma, joka imee kokonaan levottoman perseen yli neljän vuosikymmenen ajan kertyneen materiaalin, joka on soittanut jazzia, psykedeliaa, autotallia, kiinalaista popia ja kuviteltavimpia tyylejä, lukuun ottamatta erityistä osaa, joka on omistettu ääniraidoille , tuottelias teos, jossa melkein yhtä monta teosta kuin virallisissa asiakirjoissa. Ja sillä ei ole tarkalleen vähän, jopa yli kolmekymmentä voidaan laskea.

Siirtyminen tähän valtavaan maailmankaikkeuteen voi olla hieman ylivoimainen neofyyttien kannalta, mutta ne helpottavat tehtäväämme omistamalla albumin hänen uralleen jumalien ja hirviöiden kanssa ja toisen harvinaisuuksille ja yhteistyölle, jotka hänellä on myös, koska se ei voisi olla toisin. . Ensimmäisessä CD: ssä korostamme siis “Fata Morganan” tai “Evangelineen” jazzisia purkauksia, “Swamp T’ing” -yön öisiä kivimurskaja tai David Johansenin (New York Dolls) äänimaailmaa nimeltä “Yhden miehen liha” ”, Houkuttelevin sähkön ystäville. Mutta kuuluisan Jeff Buckleyn “Grace” -demo, joka on lava Alfred Tennysonin suosittuun runoon innoittamana ”The Shalott Lady” -tapahtumana brittiläiseen kansanperinteeseen, on myös ihastuttava ”Skin Diving” -kohde. myytit. portugalilaisen, aistillisella äänellä, Elli Medeiros.

Mitä tulee tämän valtavan julkaisun toiseen osaan, se alkaa utelias ja erittäin onnistuneella kiinalaisella mandariininkielisellä versiolla itämaisen diivan Feifei Yangin Bob Dylanin “All Along the Watchtower” -kirjasta. Ja ei olisi kätevää luopua Suicide-ryhmän Alan Vegan kanssa tehdystä upeasta ja ylivoimaisesta yhteistyöstä elokuvissa “Life Kills” tai “Story Without Words”, mikä pelasti todistuksen Lucasin ja Buckleyn välisestä luovasta symbioosista hollantilaisen Jolene Grunbergin äänellä. Ja viehättävän kohtaamisen puolella, niistä kohtaamisista, joita ei voi odottaa, meillä on tuo ”Out From Under” espanjankielisillä fragmenteilla kuubalaisen laulaja-lauluntekijän Pablo Milanésin tyttärien sisarten Haydéen ja Suylan Milanésin kanssa.

Sen elokuvamaista puolta ei tietenkään ole laiminlyöty ”The Golem” -sideaalisen ilmapiirin kanssa, joka on melkein kuin portti toiselle ulottuvuudelle, eikä Adrian Sherwoodin ”Guanguancossa” esiintymättömistä lähestymistavoista elektroniikkaan. suorat lähetykset ”Largo” tšekkiläisen postromanttisen Antonín Dvořákin ns. uuden maailman sinfoniasta. Tässä on runsaasti materiaalia, josta voit raveilla.

Jos olet yksi harvoista anteeksiantamattomista ihmisistä, joille ei ole väliä minkä tyyppinen kappale on niin kauan kuin se on hyvä, sinun on heti suunnattava tämän väsymättömän tekijän galaksiin, jolle etiketeillä ei ole mitään järkeä. Vapauta itsesi ennakkoluuloista ja muista steriileistä ajatuksista, jotka ketjuivat meidät maahan ja lentävät kohti aurinkoa seurauksista riippumatta. Vain rohkeille hengille.

Alfredo Villaescusa

Viimeisimmät merkinnät: Alfredo Villaescusa (katso kaikki)

tämä