August 2, 2021

Def Leppard: 40 vuotta “High ‘N’ Dry” -tapahtumaa, selkeä askel rockin huipulle


6. heinäkuuta 2021 9:37
Lähettänyt Redacción –

Englannin Sheffieldin kaupunki ei ole vain ollut yksi maailman metallurgisen ja kemianteollisuuden epicentereistä, vaan se on myös nähnyt lukemattomien yhtyeiden syntymän kautta historian: Joe Cocker, Arktiset apinat O Tuo minulle horisontti ovat vain joitain niistä. Mutta kaikkien joukossa on yksi, joka nostaa yleislähettilään lipun, Def Leppard.

Vuonna 1977 laulaja Joe Elliott, Rick Savage Bassolle, Pete Willis kitaralle ja Tony Kenning Laastareiden jälkeen he muodostivat alkion bändin, joka neljä vuosikymmentä myöhemmin jatkaa stadionien täyttämistä todellisena kiven selviytyjänä.

Lupaavan ensimmäisen studioalbumin jälkeen ‘Yöllä läpi’Def Leppard omaksui kuuluisuuden perustan ‘Korkea’ N ‘Kuiva’, loogisesti ‘Pyromania’ e ‘Hysteria’, jolla maailman tabloidi räjähti 1980-luvun puolivälissä.

Nyt kun ‘High’ N ‘Dry’ on julkaistu 40 vuoden ajan, palataan ajassa taaksepäin tarkastelemaan ja ymmärtämään konteksti, jossa albumi on suunniteltu.

Kiista julkaisupäivän kanssa

Myyttisen albumin takakansi

Tarkan julkaisupäivän kriteerit ovat kaikkein erilaisimmat. Jotkut lähteet väittävät, että se oli 11. kesäkuuta 1981, mutta tämä päivämäärä edustaa äänityksen valmistumista, kun taas jotkut brittiläiset musiikkilehdet asettivat sen vain kuukautta myöhemmin, 11. heinäkuuta. Jälkimmäinen oli lauantai eikä myöskään ole sama kuin Britannian kaavio kolme viikkoa laukaisun jälkeen.

Oikeastaan ​​albumi julkaistiin virallisesti 6. heinäkuuta 1981, vähän ennen Yhdistyneen kuningaskunnan myynninedistämiskierrosta, joka alkoi 13. heinäkuuta Bristolissa ja päättyi 25. heinäkuuta Hammersmith Odeonissa Lontoossa. Samaan aikaan julkaisu Yhdysvalloissa ja Kanadassa tapahtui viisitoista päivää myöhemmin, 21. heinäkuuta.

On utelias tosiasia, että kolme päivää ennen lanseerausta Def Leppard oli maassamme vierailevana taiteilijana Sateenkaari: 3. heinäkuuta Monumental-härkätaisteluareenalla (Barcelona), 4. heinäkuuta Roman Valero -stadionilla (Madrid) ja 5. heinäkuuta Anoeta Velodromella (San Sebastián).

Yksi New Wave Of British Heavy Metal -levyistä

Aluksi saattaa tuntua siltä, ​​että Def Leppard ei täyttänyt Yhdistyneessä kuningaskunnassa 70-luvun puolivälissä syntyneen musiikkiliikkeen vaatimuksia, mutta se luokiteltiin yhdeksi “brittiläisen raskasmetallin uuden aallon” suurimmista edustajista kuten bändejä Iron Maiden O Saksi. Vuosia myöhemmin, kun brittiläinen aalto rikkoi glam-metalia 80-luvun lopulla, monet kriitikot vaihtoivat etiketin Def Leppardiksi.

Totuus on, että ‘High’ N ‘Dry’ on saranalevy ja se voidaan säätää jompaankumpaan liikkeestä. He itse ovat kuitenkin aina olleet haluttomia minkäänlaiseen luokitteluun, kuten Joe Elliott äskettäin tunnusti Löydä musiikki: ”Kaikkien näiden vuosien jälkeen brittiläinen media vie meidät jatkuvasti NWOBHM: ään, kun taas amerikkalainen lehdistö sopii meihin termiin” hiusmetalli ”. Mutta todellisuus on, että mikään näistä markkinarakoista ei ollut voimassa meille, koska olemme itsenäinen bändi. Tosiasia on, että vain kaksi merkittävää bändiä selviytyi NWOBHM-etiketistä, me ja Iron Maiden, ja olemme kaksi hyvin erilaista bändiä. “

High ‘N’ Dry: Viimeinen albumi Pete Willisin kanssa

Vasemmalta oikealle: Rick Allen, Rick Savage, Joe Elliot, Pete Willis ja Steve Clark

Vähän sanotaan siitä valtavasta vaikutuksesta, joka kitaristilla ja yhtyeen perustajalla, Pete Willisillä, oli ollut Def Leppardin kaikkien julkaisujen aikana (ja lähinnä High ‘N’ Dry ‘-levyllä) Pyromania-levyn istuntoihin saakka. , jossa hänen ongelmat liiallisella alkoholinkäytöllä vaikuttivat hänen kitaransoittoon.

Joe Elliott oli varoittanut Petää muutaman vuoden ajan siitä, että hänen juominen oli väärin. Varoitukset, jotka pysyivät siellä viimeiseen pisaraan asti, törmäys Mutt Lange kun Pete ei pystynyt toistamaan Stagefright-äänitysistuntoa, jolloin tuottaja kieltäytyi jatkamasta hänen kanssaan.

Joe itse otti vastuun puhelimitse viestimisestä 10. heinäkuuta 1982, mutta kitaristi pyysi tapaamista henkilökohtaisesti seuraavana päivänä: ”Sanoin, että halusin tavata ja puhua siitä. En halunnut muuttaa mielipiteeni niin paljon kuin kysyä miksi, vaikka sisimmässäkin tiesin sen jo ”, hän huomautti bändin elämäkerrassa, ‘Eläinten vaisto’.

Kitaristi itse tunnisti lehden Klassinen rock vuonna 2002: “Asiat menivät liian nopeasti minulle. Hän nautti siitä edelleen, mutta hän käytti juomaa tukena. Ei ollut mukavaa mennä ulos tuolla tavalla, mutta sen oli tapahduttava sekä bändille että terveydelleni. Jos olisin jäänyt, oli hyvin todennäköistä, että olisin päätynyt samalla tavalla kuin Steve Clark”.

Päätös oli vankka, joten bändi päätti luopua palvelujensa korvaamisesta välittömästi Phil Collen, joka olisi vastuussa seuraavan albumin, ‘Pyromania’, äänitteiden viimeistelystä.

Tunnustuksena panoksestaan ​​yhtyeeseen, vuonna 2019 Pete Willis sisältyi Rock and Rollin maine Def Leppardin jäsenenä.

Hipgnoosi ja kaikkein ikonisimmat kalliokannet

Hipgnosisin luoma ikoninen kansi

Kuten kirjojen kohdalla, olemme aikoina, jolloin musiikin kulutus digitaalisessa muodossa on syönyt fyysisen, mutta ei liian kauan sitten kansilehti oli kansikirje. Tämä on vielä korostuneempaa, jos muistan, että vinyylillä heillä oli suurempi merkitys kuin CD: llä koonsa vuoksi.

Def Leppardille tämä tilanne ei ollut vieras, hän halusi paketin, joka tekisi hänet helposti tunnistettavaksi, ja tätä varten he lähestyivät taiteilijaryhmää nimeltä Hipgnoosi, ohjannut Myrsky Thorgerson, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti siitä, että hän on kirjoittanut rock and rollin tunnetuimmat kansit (Pink Floyd, Led Zeppelin, Musta sapatti…).

Stormilla oli näytelmä, jossa hyppääjä hyppäsi uima-altaaseen, kun taas useat kiehtovat kasvot etsivät. Esittäjän alkuperäinen idea oli käyttää sitä pari Pink Floyd -albumia varten 70-luvun lopulla, mutta hylkäämisen jälkeen hän näki, että se sopii täydellisesti Def Leppardin ‘High’ N ‘Dry’ -levyyn.

Mutt Lange: Def Leppardin kuudes jäsen

Tämä termi on tavallista, kun viitataan tuottaja Mutt Langeen, koska hänellä on ollut vaikutusta bändin koko uran ajan.

Lange oli juuri tuottanut viimeiset kolme albumia albumista AC / DC vuosina 1979-1981: ‘Highway To Hell’, ‘Back In Black’ y ‘Niille, jotka alkavat rokata (me tervehdimme sinua)’, ja bändi oli jo nostanut johtajansa, Peter ihminen, mahdollisuus, että hän otti hallinnan debyyttinsä “On Through The Night”, mikä ei ollut mahdollista. Hän sai kuitenkin sen, että Mutt Lange kävi katsomassa yhtyettä Staffordin Bingley Hallissa, sinä iltana, jolloin he soittivat avaamista AC / DC: lle, ja jota hän piti “Timantti karkeassa”.

Kuultuaan ‘High’ N ‘Dry’: n ensimmäiset demot hän suostui tuottamaan sen. Näin alkoi idylli näiden kahden välillä, joka jatkui Def Leppardin kultakauden aikana seuraavilla kahdella albumilla ‘Pyromania’ (1983) ja ‘Hysteria’ (1987), mikä tekisi heistä yhden tunnetuimmista bändeistä planeetalla.

“Ensimmäinen asia, jonka Mutt Lange kertoi meille, oli, että aiomme rakentaa” High “N” Dry “tyhjästä”tunnusti laulaja Joe Elliott. ”Olimme ennakkoluulottomia ja erittäin tyytyväisiä työskennellessäni Mutt Langen kaltaisen tuottajan kanssa. Hän oli kuin opettaja ja halusimme oppia häneltä. Hän oli rock-guru ja olimme valmiita pääsemään reikään hänen kanssaan ja taistelemaan. “

Edesmennyt Steve Clark kiitti myös tuottajaa lehdessä. Rock-kuume: ”Mutt on yksi parhaista rock-tuottajista. Useimmat tuottajat eivät pysty selittämään jotain muusikon näkökulmasta, mutta Mutt on muusikko, joka voi muuttaa järjestelyä, jos se ei ole oikea. Kun työskentelet Muttin kanssa ja monet bändit ajattelevat samaa, tulet studiosta paremmaksi muusikoksi.

Def Leppardin paras levy?

‘High’ N ‘Dry’ on helppo hylätä, kun otetaan huomioon hänen kahden seuraavan työpaikkansa vaikutus. Jos ‘On Through The Night’ oli lupaava alku kappaleilla kuten “Rock Brigade” O “Wasted”, “High” N “Dry”Epäilemättä hän kartoitti polun, jota seurata seuraavien vuosikymmenien aikana.

Analysoimalla asiayhteyttä ja julkaisuhetkeä, bändi oli yhdellä sen korkeimmista kohdista laulun kirjoittamisen ja ennakkoluulottomuuden suhteen. Siksi suuri osa faneista sijoittaa sen levypyramidinsa kärkeen.

Melodisesti se purjehti samaan suuntaan kuin ‘On Through The Night’, mutta Mutt Lange pystyi siirtymään ruoriin, tuoda esiin kunkin bändin jäsenen parhaat puolet ja tarjoamaan heille sen laadun harppauksen, joka sai heidät ylittämään linjan olemisen. yksinkertainen bändi, jolla on suuri tulevaisuus tulla maailmanlaajuisesti tunnetuksi bändiksi.

Haastattelussa Kitaramaailma, Phil Collen muistaa vielä kuultuaan levyn: ”Def Leppardin ensimmäinen levy oli todella hieno ja lupaava. Toinen oli askel eteenpäin, mutta he olivat edelleen löytämässä sen äänen. Kun kuulin ensimmäisen kerran “Tuo sydänsärky”, muistutti minua tyylillisesti “Unelma päällä” alkaen Aerosmith”.

Levy sisälsi mahtavia kappaleita, kuten “Toinen osuma ja ajaa”, instrumentaali “Kytkin 625” O “Korkea ‘N’ kuiva (lauantai-ilta)”. Kaksi singleä käytettyä kappaletta olivat kuitenkin “Anna olla” ja balladi “Tuo sydänsärky”, josta tuli levyn menestynein kappale.

Myöhemmin ‘High’ N ‘Dry’ julkaistiin uudelleen 31. toukokuuta 1984 sisältäen kaksi bonuskappaletta: remiksin “Bringin ‘On The Heartbreak” -levystä, jota käytettiin jälleen yhtenä singlena videon ansiosta, jolla oli paljon vaikutusta MTV: llä ja “Minä ja viinini”, versio vuodelta 1981 peräisin olevien tallenteiden B-puolelta.

Albumi saavutti 38: n listan Yhdysvalloissa ja 26 Isossa-Britanniassa, ja vaikka se ei saavuttanut arvostamansa laadun sijoitusta, mikään seuraava ei olisi ollut mahdollista ilman ‘High’ N ‘Dry’ -levyä.

Alex Rico

Luonnos

Viimeisimmät toimitustiedot (katso kaikki)

oma sivusto