July 31, 2021

“En käännä päätäni valitettavasti. Elämäni on ollut melko hyvä.”

Hän oli adoptoitu tyttö, joka unelmoi olla hänen ikoninsa Marilyn Monroen salainen tytär; hänelle hän päätti käyttää hiuksiaan platinaa ja Deborah Harry väistyi Blondielle lavalla. Hän elää ja näytteli New Yorkin seitsemänkymmentäluvun kuohuviiniä CBGB: n kaltaisissa paikoissa, ja tänään, 75-vuotiaana, hän sanoo nauraen, että on edelleen täydellinen punk. «Luulen, että se johtuu siitä, etten halua seurata ketään, mieluummin ajattelen itse. Olen aina ajatellut, että punkin ydin oli olla itsenäinen “, hän sanoo miettien maailmaa lamauttanutta terveyskriisiä:” Se huolestuttaa minua, se on kaikki hyvin hämmentävää, haluaisin, että saisimme lisää tietoa, lisää tiede (…). En ole varma, mitä tapahtuu, mutta toivon, että Trump ei voita seuraavia vaaleja, että he äänestävät hänen poistamiseksi.

Polaroid taiteilijan henkilökohtaiselta albumilta, sisältyy hänen omaelämäkertaan. Kuva: Dome Books

Laulajalla ja näyttelijällä ei ole mieltään ilmaista mielipiteitään tai paljastaa elämänsä vaikeita yksityiskohtia, kuten hänen omaelämäkerrassaan nähdään, Kasvot (Dome Books). Siinä hän kertoo, että hänet raiskattiin huoneistossa, jonka hän jakoi poikaystävänsä, Chris Steinin, Blondien kitaristin kanssa, tai että kirjoitti hänen osuma Tavalla tai toisella ajattelee kateellista ja aggressiivista entistä, joka kiusasi häntä ja hallitsi hänen puhelinlaskujaan. ”Jälkikäteen en tunne olevani uhri, koska onnistuin voittamaan kaiken sen elämän ansiosta, jonka oli onni saavuttaa. Mutta noina hetkinä tunsin joutuneen jossain määrin uhriksi, vaikka omasta nimestäni tuntuu siltä, ​​että sain kaiken läpi itseluottamuksen ja päättäväisyyden ansiosta. Olin päättänyt olla antamatta minkään estää minua. Hän teki sen. Debbie Harry merkitsi aikakautta, Warhol kuvasi häntä, hänen kasvoillaan on T-paitoja. Miltä tuntui, kun kuvastasi tuli popkulttuurikuvake? “Aluksi yllätys, mutta luulen, että tämä on yksi asia, jonka jokainen taiteilija haluaa tapahtua aloittaessaan näyttelijän.”

Kuva: Dome Books

“Tapasin paljon mielenkiintoisia ihmisiä, koska olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan”, hän sanoo. Alussa hän hieroi olkapäät koko seitsemänkymmenen New Yorkin eläimistön kanssa Ramonesista New York Dollsiin tai Iggy Popiin. Jälkimmäisen ja David Bowien kanssa hän teki Blondien ensimmäisen kiertueen ja kirjassa muistaa, että he pyysivät häneltä kokaiinia ja antaneet sen hänelle Bowie näytti hänelle peniksensä. Ajattelitko kahdesti ennen kuin kirjoitit tällaisen kohtauksen kirjaan? «Se on erityinen hetki elämässäni, jota arvostan. Kuten useimmat ihmiset maailmassa, rakastan Bowiea ja hänen musiikkiaan. Olen suuri fani, ja ajattelin, että se oli erittäin suloinen ja intiimi anekdootti, siksi halusin kertoa sen ”, hän väittää. Hän kertoo myös riippuvuudestaan ​​heroiinista; että hän kerran istui miehen autoon, joka oli sarjamurhaaja Ted Bundy – “Eläinten vaisto sai minut pakenemaan, hän kertoi minun pakenevan”, hän täsmentää – tai että hän pitää itseään psyykkisenä –«Minulla on intuitioita. Ideat tulevat minulle tyhjästä, jotka osoittautuvat totta. Sillä on paljon tekemistä järkevyyden ja loogisuuden kanssa samanaikaisesti. Minulla on ollut monia selittämättömiä kokemuksia koko elämäni »-.

Debbie Harry

Yksi hänen upeista ystävistään, Joey Ramone, poseeraa Harryn sängyssä Punk Magazine -lehdessä vuonna 1977. Kuva: Getty

Muoti, joka auttoi häntä luomaan rohkean ja arvoituksellisen hahmon, joka häikäisi lavalla, on hänelle perustavanlaatuista. «Pidän käytännössä kaikki vaatteet, joita olen käyttänyt konserteissani vuosien varrella, ja haluan nähdä ne aika ajoin uudelleen. Muoti saa minut tuntemaan oloni hyväksi, niin yksinkertaista », tunnistaa. Käytettyjen myymälöiden ohella suunnittelija Stephen Sprouse oli hänen upea tyylinsä: “Rakastin nähdä hänen piirtävän luonnoksia, hän sävelsi aina musiikkia, ja oli hauskaa katsella hänen kätensä seuraavan sävelmää, kääntäen musiikin vaatteiksi.”

Debbie Harry

Con sus amigas Siouxsie Sioux, Viv Albertine, Debbie Harry, Pauline Black, Poly Styrene ja Chrissie Hynde. Kuva: Dome Books

Taide on ollut toinen hänen intohimostaan: Obey ja Warhol kuvasivat häntä, hän osti yhden Basquiatin ensimmäisistä maalauksista 300 dollaria … “Myin sen, oli sääli, koska nykypäivän markkinoilla se olisi erittäin arvokasta”, hän kertoo nauru. Koska vaikka Debbie Harry menetti talonsa valtiovarainministeriön ongelmien takia, hän on käytännöllinen, hän väittää, että hän ei halua ajatella, mikä olisi voinut olla: En ole sellainen ihminen, joka kääntäisi päänsä valitettavasti. Elämäni on ollut melko hyvä.

Debbie Harry

Kokeile tästä