August 1, 2021

Ephemeris parhaat neuvot: juosta, 6. heinäkuuta, juosta

Ikuisen hymyn mies. Meksikolainen, joka oli taidetta. Hyvästi “Chueco”. Hautajaiset. Italialainen ori ja viattomin sankari. Yksi Phililtä

Yksi 1900-luvun tunnetuimmista jazzmuusikoista lähti puolen vuosisadan vuosipäivänä päivänä, jolloin syntyi Meksikon ja Latinalaisen Amerikan kulttuurin tunnus.

Kun radan historian parhaat ripustivat kypäränsä ja yksi rakastetuimmista pienistä seuroista sai Carlitos Balán, Héctor Alterion ja José María Muñozin, hänen tunnetuimmat faninsa, onnelliseksi.

Ohjaajan, näyttelijän ja käsikirjoittajan päivä, joka osaa viihdyttää meitä, ja elokuvan ensi-ilta, joka voitti kaikki Oscarit, vaikka hän ei lopettanut juoksemista. 6. heinäkuuta on syytä lainata meitä muistilla

Musiikki: 1971 (50 vuotta) New Yorkissa merkittävä hahmo jazzin historiassa kuolee: Louis Armstrong. Hän syntyi New Orleansissa vuonna 1901. Hän aloitti kornetin soittamisen ja siirtyi sitten trumpettiin. Vuodesta 1925 Satchmo nautti valtavaa suosiota kahden kokoonpanon, Hot Five ja Hot Seven, kanssa. Sen lisäksi, että Armstrong johti ryhmäänsä ja erottui solistina trumpetin kanssa, Armstrong uskalsi laulaa myös syvällä äänellään. Hän perusti yhtyeen, joka myöhemmin pieneni kvintettiksi, All Starsiksi. Hän esiintyi myös elokuvissa ja New Orleansin lentokenttä on nimetty hänen mukaansa tänään. Hän jätti yli 30 studioalbumia ja titaaniluettelon taakseen sekä elävän muistin identiteetistään ja hahmostaan, jonka myös legendaarinen Duke Ellington muistelmissaan tiivistää: “Hän syntyi köyhänä, kuoli rikkaana eikä koskaan vahingoittanut ketään . ”

Taide: 1907 (114 vuotta): Maalari on syntynyt Meksikon Coyoacánissa Frida Kahlo (Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderón), tunnustettu omakuvista ja yhdestä Meksikon sosiaalisen ja kulttuurisen feminismin maksimaalisista ilmaisuista. Hänen elämäänsä leimasi sairauksien kipu ja tapaturma. Hän oli kuuluisan meksikolaisen muralistin Diego Riveran vaimo. Hänellä on yli 150 teosta, ja hän oli ensimmäinen taiteilija Meksikossa, jolla oli kunnia saada Louvre-museo hankkimaan yksi hänen maalauksistaan. Hän kuoli 13. heinäkuuta 1954 47-vuotiaana, ja hänen maineensa herätti eloon 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa, jolloin hänen teoksiaan myytiin miljonäärihinnoin.

Elokuva: 1946 (75 vuotta) Syntynyt Helvetin keittiön naapurustossa, yksi New Yorkin Manhattanin saaren väkivaltaisimmista, näyttelijä ja elokuvaohjaaja sylvester Stallone (Michael Sylvester Gardenzio Stallone), Golden Globe -palkinnon voittaja. Hän kuvasi yli 55 elokuvaa, mukaan lukien Rocky (1976), joiden kanssa hän nousi kuuluisuuteen nyrkkeilijä Rocky Balboan johtavassa roolissa. Tuona vuonna hänet nimitettiin parhaan näyttelijän Oscariksi kyseisestä esityksestä. Rockyn, saagan kuudessa versiossa, ja hänen toisen suuren hahmonsa “Rambo” kanssa hän oli yksi sukupolvensa eniten tuottaneista näyttelijöistä.

Moottoriurheilu: 1958 (63 vuotta) Moottoriurheilun kuljettaja Juan Manuel Fangio ilmoittaa eläkkeeltään Ranskan Formula 1 Grand Prix -kilpailun lopussa Reimsin radalla. Fangio voitti viisi maailmanmestaruutta korkeimmalla moottoriurheiluluokalla. Hän oli 46-vuotias ja viimeisellä kaudella hän oli kidnapannut Havannassa Kuubassa Fidel Castron komentamien kapinallisten militanttien käsissä. Tuona vuonna, helmikuussa, hän voitti viimeisen kilpailunsa, ja teknologiset muutokset Formula 1: ssä veivät hänen kiinnostuksensa. Hän jätti jälkeensä vaikuttavan perinnön: 24 voittoa, 35 palkintokoroketta, 29 napa-asemaa ja 23 nopeinta kierrosta 51 Grand Prix -pelissä. Hänellä oli ennätys useimmista Formula 1 -peleistä pitkään, kunnes Michael Schumacher syrjäytti hänet vuonna 2003.

Jalkapallo: 1969 (52 vuotta): Club Atlético Chacarita Juniors saavutti ensimmäisen tittelinsä Firstissä. Hän hankki Metropolitan-turnauksen voitettuaan Riverin viimeisissä 4: 1-kisoissa Avellanedan sylinterissä. “Funebrero” -maalin teki Neumann, kaksi mahdollisuutta, Ángel Marcos ja Franco Frassoldati. “Miljonäärille”, joka kertyi 12 vuotta ilman mestaruuskilpailuja, Juan Carlos Trebucq alensi. Chacarita oli kolmas joukkue nimeltä “poika”, joka vihittiin korkeimmalle luokalle (aiemmin Estudiantes de La Plata ja Vélez olivat jo juhlineet).

Elokuva: 1994 (27 vuotta) Elokuva “Forrest Gump ”, yksi 1990-luvun arvostetuimmista elokuvista. Ohjaaja Robert Zemeckis, siinä näyttelivät Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise ja Sally Field. Elokuva, joka kertoo erikoisen hahmon elämästä ja kattaa useita vuosikymmeniä Amerikan historian, päähenkilön montaaseilla ja arkistokuvilla, oli maailmanlaajuinen menestys ja keräsi yli 670 miljoonaa dollaria. Hän voitti 6 Oscaria: paras näyttelijä Tom Hanks (joka teki sen kaksi vuotta peräkkäin); Paras elokuva, ohjaaja, sovitettu käsikirjoitus, erikoistehosteet ja leikkaus. Argentiinassa se julkaistiin 6. lokakuuta 1994.

Päivän laulu: 1985 (36 vuotta) Phil Collins, ”Sussudio” se saavutti # 1 Yhdysvaltain Billboard 100: lla ja pysyi siellä viikon. Se oli menestyvä single hänen kolmannelta albumiltaan No Jacket Required, se julkaistiin Isossa-Britanniassa tammikuussa 1985 ja Yhdysvalloissa saman vuoden huhtikuussa. Samana päivänä Collinsin albumi saavutti myös numeron 1 Billboard 200 -levyllä.

Tuotanto: Roberto Blanco Macor Asteriscos.Tv: ltä

.

katso tämä sivusto