August 2, 2021

Modit: Keskeinen brittiläinen nuorten alakulttuuri

Modit: Keskeinen brittiläinen nuorten alakulttuuri

Mod-liike syntyi 50-luvun lopulla Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja elää parhaansa kuusikymmentäluvun alussa, nimensä alkuperä on johdettu sanasta modernisti. Ensimmäiset tämäntyyppiset pojat tulivat räätälöintialalle omistautuneista perheistä (tästä syystä räätälöityjen pukujen tärkein yksityiskohta) ja tämän ansiosta heillä oli pääsy tämän hetken italialaiseen muotiin, mutta vähitellen he alkoivat näkyä . kaikkien sosioekonomisten tasojen modit.

¡Olemme modit!

Sen pääominaisuuksia ovat pukeutuminen hyvin, Vespa- tai Lambretta-skoottereiden ajaminen, mod-rockin, soulin, modernin jazzin ja ska-tyylilajien kuuntelu, kiinnostus pop-taiteeseen ja kirjallisuuteen; valitsema lääke oli aiemmin amfetamiinia, jota he käyttivät kuluttamaan estääkseen tanssimasta seuroissa, joissa he tapasivat, ja heidän kilpailijoillaan rokkareilla.

Bändejä, kuten Kuka, Kinks, Pienet kasvot, Rolling Stones Ankka Beatles Alussa he olivat modeja ja jopa tulivat tämän alakulttuurin bannereiksi, tuona aikana ennen kuin heistä tuli kuuluisia monia rokkareita, kuten David bowie, Marc Bolan, Gary Glitter, Rod Stewart he vetivät tähän tyyliin.

Kuten olemme jo maininneet, heidän vaatteensa ovat välttämättömiä, ja räätälöidyn puvun lisäksi suosikkeja ovat muun muassa Fred Perry, Ben Sherman, Merc, Penguin, mutta heidän tähtivaatteensa on parka, sotilasta peräisin oleva vihreä takki ja toinen yhtä hyvin. olennaista on harrington-takki. Kaikki tällaiset vaatteet hankittiin Carnaby Streetiltä, ​​koska siellä oli näiden merkkien kauppoja.

Sen suosio laski melkein kokonaan kuusikymmentäluvun puolivälissä, ja se sai aikaan skinheadeja, jotka ottivat modien esteettisiä ja musiikillisia elementtejä, mutta keskittyivät työskentelee luokassa koska he olivat työntekijöitä useimmissa tapauksissa.

AVaikka punkin noustessa vuonna 1977 oli modin herätys joissa bändit pitävät Hillo Y Lambrettat. Sieltä liike otti toisen tuulen heidän ja elokuvan ansiosta Quadrophenia, innoittamana WHO (josta puhumme toisessa tilanteessa, koska se on innoittamana todellisesta modista ja joka vahingossa kuoli), tämän ansiosta se saavutti laajentumisen muualle maailmaan, kuten Yhdysvaltoihin ja Espanjaan, juuri tässä maassa oli suuri puomi kahdeksankymmentäluvulla sellaisten projektien kanssa Brighton 64, Negatiiviset, Kengurut, Tyylikäs ja seuraavalla vuosikymmenellä Murskaa.

Isossa-Britanniassa heitä on edelleen olemassa, tietysti, he eivät ole enää laumoja kuin ennen, mutta ne ovat edelleen olemassa ja tapaavat Lontoon tai Brightonin tapahtumissa, brittiläisissä musiikkijulkaisuissa, kuten Leikkaamaton aikakauslehti On tavallista nähdä mod-vaatekauppojen mainoksia. Ei turhaan veljien kaltaiset muusikot Liam Y Noel Gallagher he käyttävät parkkeja, heillä on tiettyjä nyökkäyksiä liikunnan estetiikkaan. Toinen, joka myös flirttaili tätä telaa, on Miles Kane, Ensimmäisen soololavansa aikana laulaja näytti tiettyjä kuusikymmentäluvun musiikillisia vaikutteita puhumattakaan ulkonäöltään. Sen lisäksi, että hän on tehnyt yhteistyötä Fred Perry -brändin kokoelmissa. Tietoja näistä brittiläisistä taiteilijoista Alex Cooper, entinen laulaja Murskaa ja tämän alakulttuurin asiantuntija, hän kertoo siitä minulle “Kyllä, tietysti mod-vaikutteilla on epäilemättä, mutta en usko, että ne olivat modeja, tarkoitan, osa mod-näkymää. Yksikään englantilainen ystävä ei koskaan kertonut minulle näkevänsä Miles Kane O Liam juhlissa tai mielenosoituksessa. Mutta no, sillä ei ole väliä hiukan, eikö? Heillä on erittäin siistejä kappaleita ja tietty “jälkimaku” kaikesta tästä. “

Onko Meksikossa modeja? Tietysti! Kohtaus on nuori ja pieni. Itse asiassa vasta pari vuotta sitten festivaali järjestettiin Purukumin viikonloppu jossa voit nauttia hyvästä musiikista sekä rallipotkulaudasta. 60-luvun aikana ryhmät, kuten Yaki he muistuttivat hieman Kinks ja tuntematon joukko soitti Modit, joka käynnisti yksittäinen vuonna 1967 ja Los Loud Jets He näyttävät pukeutuneiksi moduuleina EP: n kannelle Hyvästi 1968. Tämä viittaa siihen, että ehkä oli joitain ja he olivat varakkaita nuoria ihmisiä, jotka saattoivat olla tietoisia Lontoon tapahtumista.

voit käyttää tätä sivustoa