August 1, 2021

niiden bändien kuvakkeet, jotka eivät mene lavalle

Patrick Kingista Pink Floydin sikaan: myytit, lemmikit ja hahmot, jotka ovat yhtä tärkeitä kuin edustamiensa bändien jäsenet

Oliko George Martin viides beatle? Tai johtaja Brian Epstein? Ja neljäs sooda? Oliko se Richard Coleman, ”Zorrito” Quintiero, Tweety González vai Daniel Melero? Onko totta, että Jagger, Richards, Brian Jones, Bill Wyman ja Charlie Watts katsoivat pianisti Ian Stewartin kuudenneksi kiveksi, mutta eivät sisällyttäneet häntä kokoonpanoon, koska hän oli liian ruma ilmestyäksesi valokuviin? Koska rock on rock, bändeillä on virallisten jäsentensä lisäksi muita ääreisjäseniä, jotka ovat osa maailmaa ja legendaa: yhteistyökumppaneita, vieraita, läheisiä ystäviä, johtaa, guruja (Fab Fourilla oli Maharishi Mahesh Yogi ja Arco Iris hänen ”Henkinen opas” Dana, joka antoi ajoittain ääniä) ja joidenkin muiden killojen edustajat – sanokaamme – ei kovin laillisesti. Kuitenkin, Joskus on erityistä, että ne ryhmän lähellä olevat hahmot, jotka ovat tuskin vähemmän merkityksellisiä myytin kannalta kuin kuka tahansa soittava tai laulava, eivät ole lihasta ja verestä..

”Nimen idea oli luoda hahmo, joka ei ollut yksi meistä. Eräänlainen mafian kummisetä, joka oli ansainnut seuraajiensa kunnioituksen. Meistä tuli vain tyhjiä pusseja, eksistentiaalisia taiteilijoita, joiden kautta he kuljettivat hyvää energiaa, kun he olivat suonissa. Näin me maalasimme Patrickin – kaverin, jolla oli asunto Pariisin rue de l’Epéellä ja joka oli ripustanut Mondrianin hissiin – … hänellä oli kaikki rahat maailmassa! ”. Näin hän kuvailee muistelmissaan Hieman valheellisia muistoja (Editorial Sudamericana, 2019) Indio Solari sellaiselle maanpäälliselle myytille, joka ohjaa heitä kutsutaan Patrick kuningas, niin upotettu ryhmän mielikuvitukseen, että monta kertaa se on sekoitettu – enemmän kuin mikään muualla kuin kovin rokkari – laulajaan.

Raffaella Carrà kuoli: italialaisen television ja musiikin suuri tähti, joka jätti jälkensä Argentiinaan

Vaikka Solari antaa inspiraation arkipäiväisemmälle kysymykselle (kuninkaallisen leivinjauheen oli 70-luvulla luonut kuvitteellinen kokki Patricia Rey, mainostarkoituksiin), Rocambole – toinen, joka voisi helposti olla yksi Redondo – ilmoitti, että on olemassa todellinen hahmo nimen takana: muovitaiteilija Francisco “Pancho” Silva, joka asui Cafayatessa ja sieltä ”ajatteli ja antoi aina ohjeita, jotka teimme myöhemmin”. Silva, myös Federico Mouran ystävä ja Viruksen yhteistyökumppani, kuoli vuonna 2017.

Eddie The Head en la tapa de Killers, de Iron Maiden

Eddie The Head en la tapa de Killers, de Iron Maiden

Eteerinen kokonaisuus, joka vetää kielet etäisyydelle, mene ja ohi. Mutta voiko rekvisiitasta tulla toinen ryhmän “jäsen”? Jotain sellaista tapahtui Pink Floyd ja hänen kuuluisa puhallettava sika Algie, että hän oli niin kiintynyt jengin identiteettiin, että päätyi “huoltajuutta” koskevan oikeudenkäynnin keskelle. Suunnittelija Roger Waters ja taiteilija Jeffrey Shaw albumin kansikuvalle Eläimet (1977), sian ulkonäkö oli yksi odotetuimmista hetkistä myöhemmissä näyttelyissä (kyseisen albumin kiertueen ja Seinä). Kun basisti lähti ryhmästä ja haastoi joukkuetoverinsa nimiin, hän ja Gilmour riitauttivat sian tuomioistuinten kautta. Waters voitti kilpailun ja sai käyttöoikeudet, mutta seurannut Pink Floyd löysi tien, lisäämällä nukkeeseen kaksi näkyvää kivekset ja jatkaen sen käyttöä konserteissa.

Lentävä sika Pink Floyd -konsertin aikana Hollannissa, 1989

Rob Verhorst

Lentävä sika Pink Floyd -konsertin aikana Hollannissa, 1989 (Rob Verhorst /)

Eddie the Headistä muihin raskasmetallin maskotteihin

Lemmikkieläimet-osio pysyy loppuun asti, mikä on antanut raskasmetallille – enemmän kuin mikään muu genre – huomattavan määrän fiktiivisiä ylimusiikkihahmoja, jotka ovat lähes yhtä ylittäviä kuin lavalle nousevat ihmiset.

Jotkut toistetaan ennätyskuvissa, julisteissa ja kauppatavaroissa, kuten Henry, kaatunut enkeli, jonka suunnittelija Richard Evans loi Black Sabbathille päivinä. Tekninen ekstaasi, vuodesta 1976); tai Snaggletooth, sika / koira / susi, jonka Joe Petagno kuvitteli Motörheadin itsenäiseksi debyytiksi (1977) ja jota ryhmä ei koskaan lopettanut siitä lähtien albumin kannessa, näyttämöverhossa, T-paidassa, julisteessa ja muussa.

Dave Mustaine y Vic Rattlehead en The O2, Londres, 2018

LENXWAH

Dave Mustaine y Vic Rattlehead en The O2, Londres, 2018 (LENXWAH /)

Toiset jopa ylittävät kaksi ulottuvuutta. Yksi metalbändin tunnetuimmista ”ei-muusikoista” on Vic Rattlehead, pääkallon peitetyt korvat ja silmät ja ommeltu leuka (sensuurin symboliikkana), jonka Dave Mustaine suunnitteli kansikuvaksi Tappaminen on minun asiani … ja liike on hyvää! (1985). Vicä, jonka luomista kuvataan kappaleessa “The Skull Beneath the Skin”, ei käytetty vain bändin grafiikassa useissa inkarnaatioissa: hän myös astuu näyttelijän näyttämälle näyttämölle konserttien aikana.

Lentävä sika uudelleenjulkaisussa kansi & quot;  Eläimet & quot;, Englanti, 2011.

Se oli Scarff

Lentävä sika virkistettäessä kansia “Animals”, Englanti, 2011. (Oli Scarff /)

Jotain samanlaista tapahtuu Eddie Headin, Iron Maidenin maskotin kanssa, joka debytoi singlellä ”Running Free” (1980) ja jota siitä lähtien käytettiin jokaisen bändin julkaisussa, aina erilaisella asulla: lobotomoitu psykiatrinen potilas Piece of Mindissa (1983) ), muumio Powerslavessa (1984), zombie elokuvassa Live After Death (1985) jne. Jokaisella kiertueella Eddie omaksuu ulkonäön, jota hän käytti esiteltävän ja näyttämöllä esiintyvän albumin kannessa, yleensä Iron Maiden -laulun aikana. Hän ei ole henkilöstön jäsen, hän ei tee musiikkia ja – tästä eteenpäin – hän ei ole edes ihminen, ja silti hän ei ole vain osa ryhmän mielikuvitusta: hän on käytännössä hänen synonyyminsä.

etsi tämä