August 1, 2021

PEARL JAM – ‘Gigaton’ – RockZone

Se ei ole ollut ollenkaan helppoa olla Pearl Jam -seuraaja viimeisten kymmenen vuoden aikana. Viimeisen vuosikymmenen aikana olemme nähneet Seattlessa olevien ikääntyneiden juhlivan 20-vuotisjuhliaan ja lujittuneensa tyylikkäästi suurten tapahtumapaikkojen ryhmänä (molemmat tapaukset on dokumentoitu PJ20 Y Pelataan kaksi). Mutta jos he ovat näyttämöllä säilyttäneet asemansa melkein koskemattomina jättiläisinä, päinvastoin tutkimuksessa tilanne on ollut paljon huolestuttavampi.

Koska he julkaisivat vuonna 2013 käyttökelpoiset Salama (monien uransa heikoimpien töiden kohdalla), Eddie Vedder ja yritys eivät ole antaneet tuntea olevansa kovin huolissaan uuden materiaalin julkaisemisesta. Unohdettava “ Can’t Deny Me ”, joka julkaistiin vuonna 2018 itsenäisenä singlenä, on ollut hänen ainoa luovan toiminnan show koko tämän ajan. Joten tulossa yksitoista studioalbumillesi, Gigaton pitäisi auttaa poistamaan epäilyjä hänen faneistaan. Pelkään kuitenkin, että vaikutus on päinvastainen.

Koska tämä albumi yrittää korjata välittömän edeltäjänsä esittämiä virheitä, toistaa ne. Sen pitkä tuntimateriaali edustaa epätasaisimpia ylä- ja alamäkiä, joissa on onnistuttu, mutta myös lähestymistavassa on melko vähän puutteita.

Kun heidät asetetaan rock-tilaan, ne yhdistävät merkittäviä hetkiä (‘Who Ever Said’ -dynamiikka on paras alku, jonka muistan heitä jo jonkin aikaa, ja ‘Quick Escape’ sisältää Zeppelinian-uran, jonka komentaa Jeff Amentin basso), muiden kanssa, joita he näyttävät olevan lisätty kitarakiintiön perustelemiseksi, jos kyseessä on ”Superblood Wolfmoon” ja “Never Destination” käsijarru päällä.

Kun kierrosta lasketaan, asia ei osoita parannuksen merkkejä. Alrightin ja Seven O’Clockin muodostamassa binomissa on paljon halua kuulostaa niin ystävälliseltä ja loukkaavalta, ja siitä puuttuu enemmän instrumentaalista kehitystä. Sama polku kulkee viimeisen venytyksen, jossa ryhmä luovuttaa suoraan aseet, joilla on merkityksetön ‘Retrograde’ (jotain ‘Sirens 2.0’, mutta silti vetisempi) ja pitkänomainen ‘River Cross’ ilman syytä. On mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten tanssittava näennäiskokeilu ‘Dance Of Claivoyants’ -tapahtumassa ja ‘Comes Then Goes’ -äänen akustinen raakuus, mutta molemmilta puuttuu tämä lisäpiste siirtymisestä hyvistä kappaleista todella merkittäviin kappaleisiin.

On totta, että maailmanlaajuisessa laskennassa on todennäköistä, että sijoitamme sen puoli askelta korkeammalle Salama, mutta tämä on työ, joka osoittaa jälleen kerran, että näiden grunge-selviytyjien inspiraatiota voidaan odottaa vain pisaralla. Ja se, että Pearl Jam, keski-ikäinen kriisi ei näytä istuneen lainkaan.

GONZALO PUEBLA

siirry tähän sivustoon