August 1, 2021

Covid-19: n Delta-muunnos nousee maahan rokottamattomien joukossa

Wyomingin Cheyenne-alueellisessa terveyskeskuksessa terveydenhuollon työntekijät eivät tarvinneet genomisekvensointia kertoakseen heille, että erittäin tarttuva Delta-variantti oli saapunut.

Nuorimmat potilaat alkoivat saapua noin kaksi kuukautta sitten Covid-19-oireilla. Monet etenivät lievästä sairaudesta hengitysvaikeuksiin nopeammin kuin aiemmin pandemiassa hoidetut potilaat, kertoi sairaalan tehohoitolääkäri Sodienye Tetenta. Lähes kaikkia ei rokotettu.

“Voimme nähdä, että tämä ei ollut viime vuoden Covid”, tohtori Tetenta sanoi.

Delta-muunnos vahvistaa kuilua ihmisten välillä, jotka on rokotettu täysin Covid-19: ää vastaan, ja niiden välillä, jotka eivät ole Tämä kehottaa sairaaloita valmistautumaan tapausten lisääntymiseen ja terveysviranomaisia ​​kaksinkertaistamaan rokotustyöt. Delta on nyt yleisin kanta Yhdysvalloissa, kun julkinen elämä palaa ravintoloissa, urheilutapahtumissa ja muissa julkisissa tiloissa ympäri maata.

Delta-variantti-infektiot kasvattivat päivittäisten Covid-19-tapausten määrää 10 prosentilla noin 12 600: een viime kuun lopussa, tautien torjunnan ja ehkäisyn keskukset (CDD) kertoivat torstaina. Englanti). Se on edelleen 95%: n lasku Yhdysvaltain korkeimmasta tammikuusta. Ja Covid-19: n sairaalahoito laski 1% edellisestä viikosta, CDC sanoi. Yhdysvalloissa saatavilla olevat rokotteet suojaavat Delta-muunnosta vastaan, tutkimukset ovat osoittaneet, ja täysin rokotettujen ihmisten läpimurto-infektiotapaukset näyttävät aiheuttavan harvoin vakavia sairauksia.

Rokottamattomille Delta-muunnos on kuitenkin suuri uhka. Se on 50% tarttuvampi kuin Alpha-variantti, joka oli ollut yleisin kanta Yhdysvalloissa maaliskuusta lähtien, ja tutkijat uskon, että Deltaan liittyy vakavampi sairaus. CDC: n johtaja Rochelle Walensky sanoi torstaina, että usean Yhdysvaltain osavaltiosta viimeisten kuuden kuukauden aikana kerätyt alustavat tiedot osoittivat, että 99,5% Covid-19: ssä kuolleista ihmisistä ei ollut rokotettu.

On selvää, että yhteisöt, joissa ihmisiä ei ole rokotettu, ovat yhteisöjä, jotka ovat edelleen haavoittuvia.“, Hän sanoi.

Rochelle Walensky, CDC: n johtaja. Kuva: Reuters

Los Angelesin piirikunnan kansanterveysviranomaiset kehottivat kaikkia viime viikolla käyttämään naamiota sisätiloissa julkisilla paikoilla riippumatta Delta-variantin aiheuttamasta rokotustilasta. Missourissa noin 55% aikuisista on saanut vähintään yhden Covid-19-injektion, mikä on 12 prosenttiyksikköä alle kansallisen keskiarvon CDC: n mukaan. Missourin päivittäinen 16 Covid-19 -tapausta 100 000 asukasta kohti on maan korkein CDC-tietojen mukaan.

Wyoming ei ole kaukana, CDC: n tiedot osoittivat, että 12 uutta tapausta päivässä 100 000 asukasta kohden, 32%: n nousu kahden viime viikon aikana. Laramien piirikunnassa, johon kuuluu myös Cheyenne, Delta-muunnos leviää populaatiossa, jossa 32% ihmisistä on täysin rokotettu Covid-19: ää vastaan, verrattuna 47%: iin Yhdysvaltain väestöstä. . Yleisesti.

“Minulla on inhottava tunne, että on ihmisiä, jotka eivät välttämättä selviydy väärien päätösten takia”sanoi tohtori Tetenta Cheyenne Regionalista.

Odotusajat Cheyenne Regionalin päivystyshuoneessa ovat pidentyneet ja henkilökunta on siirtänyt potilaita koko tehohoitoyksiköltä muihin sairaaloihin, lääkärit ja sairaanhoitajat kertoivat. Sairaalan kerros on jälleen varattu Covid-19-potilaille. Sairaala hoiti perjantaina 22 potilasta Covid-19: tä vastaan, kun taas pandemian huipulla 66 oli potilasta. Johtajat sanoivat olevansa valmiita äkilliseen kasvuun.

“On mahdollista, että jotain todella räjähtää täällä”, sanoi Cheyenne-alueen lääketieteellinen johtaja Jeff Chapman.

Kolmea paikallista klinikkaa hoitavan Stitches Acute Care Center -operaation johtaja Amy Surdam sanoi, että ihmisten saaminen kiinnittämään huomiota viimeisimpään kasvuun on vaikeaa huolimatta siitä, kuinka haavoittuviksi he tekevät yhteisöstä. alhaiset rokotustasot.

Kuva: AFP

“Ihmiset ovat kyllästyneet Covidiin. Ihmiset eivät vain halua enää kuulla hänestä“Sanoi rouva Surdam, perheen sairaanhoitaja.

Hänen miehensä, Dan Surdam, päivystyslääkäri ja Stitchesin toimitusjohtaja, sanoi sen väärä tieto on suuri ongelma. Mies, jonka poikalla oli Covid-19-oireita, ei antanut hänelle pyyhettä, koska huhut, että ihmiset saivat viruksen testipakkauksista, tohtori Surdam sanoi.

”Taistelemme kahta pandemiaa vastaan. Ensimmäinen on itse tauti. Toinen on väärää tietoa siellä “, sanoi Stan Hartman, Laramien läänin terveysvirkailija.

Cheyenne-asukas Brandi Pennock, 28, sanoi, että hän ja hänen morsiamensa saivat Covid-19: n noin kuukausi sitten. “Yskä vie hengityksesi pois”, hän sanoi.

Sanoi Hän ei aio rokottaa tulevaisuudessa, koska hänen entinen aviomiehensä sai lievän Covid-19-tapauksen rokotuksen jälkeen.

“En halua tuhlata aikaani”, hän sanoi.

Lääkärit ja sairaanhoitajat sanoivat pelkäävänsä vielä suurempaa Laramien kasvua seuraavien viikkojen peräkkäisten rodeoiden jälkeen, joiden odotetaan houkuttelevan satoja tuhansia kävijöitä Wyomingiin.

Cheyenne Frontier Days, jonka on määrä alkaa 23. heinäkuuta, väittää olevansa maailman suurin rodeo ja kutsuu itseään “kaikkien isäksi”. Kantrimusiikin tähti Garth Brooks on varattu esiintymään loppuunmyytylle stadionille. Paikallinen legenda Brody Cress tavoittaa neljännen voitonsa ratsastuskilpailussa.

Rodeo pidettiin 5. heinäkuuta Guthrie, Oklahoma. Lääkärit pelkäävät, että tämäntyyppiset esitykset aiheuttavat infektioita. Kuva: Reuters

Tom Hirsig, Cheyenne Frontier Daysin toimitusjohtaja, on kannustanut osallistujia rokottamaan. Hän teki yhteistyötä konsulttien ja terveysviranomaisten kanssa muutosten tekemiseksi, jotta 10 päivän tapahtuma voisi merkitä 125-vuotisjuhliaan ilman kapasiteettirajoituksia, hän sanoi. Tämän vuoden tapahtuman toimittajat ja työntekijät estävät käteisen vaihtamista, puhdistavat pinnat useammin ja käyttävät e-lippuja.

“Viime vuosi oli ensimmäinen vuosi, jolloin kaipasimme toisiamme”, sanoi herra Hirsig, entinen ohjausköysimestari. “Se oli kuin osa sinusta kuoli ilman, että sinulla olisi rajapäiviä.”

Käy tässä linkissä