August 1, 2021

‘Olen kuvannut tähtiä, kuten George Harrison, Nirvana ja Kobe Bryant; tämän olen oppinut ‘

ÄITIni aina rakasti musikaaleja, joten vietin paljon aikaa katsellen niitä kasvamassa. Yhdeksänvuotiaana näin elokuvan Hassu ilme (Tuhkimo Pariisissa) Fred Astairen ja Audrey Hepburnin kanssa, ja hän vain puhui minulle. Fred Astaire oli valokuvaaja, ja ajattelin vain: haluan tehdä sen. Kyse oli myös tytöistä. Halusin rakastua Audrey Hepburniin ja elää onnellisena.

Otin ensimmäisen elokuvarullani tällä kertaa ja muistan palanneeni ja ajattelin: “Tämä on todella siistiä.” Sitten seitsemännellä luokalla otin kuvan ryhmästä. Muistan, että ensimmäisenä päivänä opettajamme puhui kameroista ja tajusin, että valokuvaus oli jotain mitä halusin tehdä. Rakastin tapaa, jolla hän sai minut tuntemaan, ja iloa, jonka hän toi minulle, koska elämä ei ollut minulle lapsena helppoa. Joten 12-vuotiaana minulla oli ensimmäiset käyntikorttini ja aloin etsiä asiakkaita. Valokuvaus oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Tuona vuonna aloin myös kuvata malleja ja siihen mennessä halusin olla muotikuvaaja tai kuvata Playboy. Kun olin 17-vuotias, valokuvasin ensimmäiset alastani. Minulle kyse oli oikeastaan ​​vain tytöistä. Kun muutin 20-vuotiaana Los Angelesiin muotikuvaajaksi, en tuntenut ketään ja taskussani oli vain noin 1000 dollaria. Tapasin Ken Marcuksen, joka on kuuluisa työstään Playboy, ja hän kertoi voivani tehdä sen.

Mutta noin kuusi kuukautta Los Angelesiin, silloinen pomoni sanoi minulle: “Et tule olemaan muotikuvaaja.” Hän kertoi minulle olevansa väärässä kaupungissa, ei tiennyt mitään muodista ja imi muotivalokuvaajana.

Lue myös: ‘Haastattelin Britney Spearsia vuonna 2007; tapa, jolla he kohtelivat häntä, kauhistuttivat minua ”

Siihen asti hän oli ampunut konsertteja huvin vuoksi. Fui a ver a Earth, Wind and Fire ya los Commodores. Rakastin musiikkia. Sitten tapasin mallin Playboynimeltä Karen, jonka poikaystävä oli levy-tuottaja nimeltä Keith Forsey, joka teki ääniraidan Aamiaisklubi (Viiden hengen klubi). Tämän kontaktin kautta aloin kuvata lehteä Muusikko. Toinen valokuva otettiin Earth, Wind and Fire -laulaja Maurice Whitein kanssa. Olin nähnyt bändin kuusi kertaa konsertissa ja rakastin sitä. Joten toinen iso valokuvaukseni oli sankarini kanssa. Tietämättä miten, hän kutsui minut taloonsa katsomaan valokuvia. Hän oli mukavin mies, jonka hän oli koskaan tuntenut.

Kokouksen jälkeen ajoin kotiin ja aloin vain itkeä. Se oli ollut elämäni suurin päivä ja jotain oli juuri napsahtanut sisälläni. Tiesin, että halusin kuvata kaikki sankarini. Joten päätin, että minusta tulee musiikkikuvaaja ja aloin mennä muusikoiden perään kuin hullu.

Valokuvasankarini ovat Richard Avedon, Irving Penn ja David Bailey. He tuottavat yksinkertaisia ​​ja rehellisiä muotokuvia. Jos näet työni, sanot, että kopioin ne. Myönnän sen. Mutta jos aiot varastaa, ryödä parhaat heistä. Etsin rehellisyyttä ja totuutta. Yritän kaapata todellisen henkilön.

Vuonna 1987 levy Yhdeksän pilviä George Harrison oli tulossa, ja koska olin lehden länsirannikon valokuvaaja Muusikko Tuolloin he kertoivat minulle, että minulla oli kymmenen minuuttia neuvotteluhuoneessa heidän levy-yhtiössään. Totta puhuen, se olisi vienyt minut yhdeksän minuuttia. Oli nähnyt Pitkän päivän ilta (Vaikean päivän yö) viiden vuoden iässä ja ajattelin, että se oli kaikkien aikojen paras elokuva. Itse asiassa päädyin ottamaan kaksi tuntia hänen kanssaan. Me puhumme Pitkän päivän ilta ja hän kertoi minulle monia tarinoita bändistä.

Hän kuvasi George Harrisonia vuonna 1987. Molemmat viettivät useita tunteja yhdessä ampumisen aikana. (Kuva: Chris Cuffaro)

Sitten George soitti meille levyn ja kertoi meille, että olimme toinen henkilö, joka kuunteli sitä Amerikassa. Hän oli asettanut sen vain yhtiön toimitusjohtajalle. Siihen asti se oli elämäni suurin päivä. Mikä parasta, puolitoista viikkoa myöhemmin he jatkoivat ensimmäisen musiikkivideon ohjaamista ja julkaisija käski minun mennä ottamaan otoksia, koska George oli pitänyt minusta. Yhdessä vaiheessa löysin itseni yksin pukeutumishuoneeseen hänen kanssaan. Se oli vain surrealistista.

Monta vuotta myöhemmin, kun George kuoli, päädyin tapaamaan Olivia Harrisonia Santa Monicassa ja toin koko George-elokuvan hänelle katsottavaksi. Puhuimme ja kerroin hänelle tarinani. Kokouksen lopussa halasin häntä ja annoin hänelle kaikki skannaukset kuvista ja elokuvasta. Hän kysyi minulta, kuinka paljon halusin saada maksua, enkä sanonut mitään. He olivat hänen. George siunasi minua.

Tietenkin yksi suurimmista hetkistäni oli George Michaelin ja levykiertueen kuvaaminen. Usko. Tapasin Georgen joulukuussa 1987, hän teki musiikkivideota Usko Ja meikkitaiteilija ja ystäväni tapasivat häntä, joten sain tavata hänen agenttinsa. Yksi ikonisimmista valokuvista, joita olen koskaan ottanut, oli George.

Älä missaa: Roger Waters kertoo Zuckerbergille ‘mennä m …’, koska hän haluaa käyttää Pink Floyd -laulua

Kun fanit kysyvät, millainen hän oli, sanon: “Voi, George oli pahin. Hän oli minulle velkaa 20 dollaria eikä koskaan maksanut minulle! “He vastaavat:” Mitä! ” Kun teen tämän vitsi, hänen naispuoliset faninsa näyttävät olevan valmiita tappamaan minut. Minun on kerrottava teille, että olen tosissani. George oli enkeli!

Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran, hänen ympärillään näytti olevan korkeat, paksut seinät suojaamaan itseään. Vasta toisessa valokuvauksessa ja ollessani Kathyn paras ystävä aloin nähdä, että nuo seinät putosivat. Hän ja minä istuimme hotellihuoneissa tarkastelemaan valokuvia ja tutustuin todelliseen George Michaeliin. Hän oli vain lempeä, mukava ja miellyttävä poika. Kiertue hänen kanssaan Australiassa oli ensimmäinen ensiluokkainen matkakokemukseni, joten George näytti minulle, miltä hyvä elämä näyttää. Se oli mahtavaa. Jos kaipaat sinua niin paljon.

“ELÄMÄNI HETKET, JOTKA ULKOSIN”

Toinen upea tapaaminen oli Kobe Bryantin kanssa. Koska vartuin Pohjois-Kaliforniassa, vihasin Los Angeles Lakersia, joten kun minun piti kuvata Kobe, vitsailin koko päivän ja hän vastasi minulle samalla tavalla. Hän oli juuri kihlannut Vanessa Bryantin, joka oli mukavin tyttö. Jatkasin leikkiä hänen kanssaan: “Kuinka voit olla tämän kaverin kanssa? Hän on Laker. Muistan vain, että hänellä oli valtava timantti kihlasormus, ja katsoin Kobeen ja sanoin: “Tuo rengas on enemmän kuin minä!” Hän vain sanoi: “Kyllä, se on totta.”

Kobe ja minä puhuimme myös viisi minuuttia työetiikasta. Hän otti kaiken vakavasti ja antoi 100 prosenttia, joten olemme yhteydessä kovaan työhön. Ymmärrän, miksi Kobe menestyi kaikessa mitä teki. Vaikka hän oli laker, minun on myönnettävä, että hän oli yksi suurimmista. Surullisinta on, että minusta tuntuu siltä, ​​että kun hän kuoli, hän oli vasta alkamassa siirtyä seuraavalle tasolleen elämässään. Mutta muistan, että pidin siitä, että hän toi Vanessan sinne. Nämä ovat hetkiä elämässäni, joita minä arvostan.

Lähinnä minun oli huono istunto oli Nick Cave on curmudgeon, mutta kaikki tietävät, että Nick Cave on curmudgeon! Chris Cornell oli myös hieman pahamainen. Muistan, kun viimeksi kuvasin häntä, sanoin: ”Tiedän, että vihaat tätä tekemistä, Chris – koska olimme olleet ystäviä siihen mennessä. Joten miksi et tee sitä, mitä käsken? Tämä tunne kestää sitten kymmenen minuuttia ja voimme mennä kotiin! ”Hän katsoi minua ja sanoi:” Olet oikeassa. ”

Hän mainitsee työnsä George Michaelin kanssa 1980-luvulla yhtenä tärkeistä hetkistä hänen valokuva-urallaan. (Kuva: Chris Cuffaro)

Kyllä, ajattelen paljon siitä, että kuvaamani ihmiset ovat jo kuolleet. Vuonna 1991 oli aika, jolloin grunge alkoi ja aloin kuvata kaikkia grunge-yhtyeitä. Vuoden sisällä näistä ystävistäni, Alice ketjuissa, Soundgarden, Pearl Jam ja Nirvana, tuli kaikki miljonäärejä. Sitten, vuosia myöhemmin, he kaikki alkoivat kuolla. Esimerkiksi Layne Staley, Kurt Cobain ja Mike Starr. Viimeinen kuollut oli Chris Cornell. On tuskallista nähdä näiden ihmisten kuolevan, mutta vihaan kun tapahtuu itsemurhan kautta. Keskustelin valokuvaajaystäväni kanssa, joka on kuvannut paljon enemmän kuuluisia ihmisiä kuin minä ja monet ovat kuolleet eri syistä. David Bowieista Michael Jacksoniin. Hän sanoi minulle: “Chris, se on osa elämää ja osa työtä. Kukaan ei asu ikuisesti ”.

Kurt Cobain ei ollut vain yksi miellyttävimmistä muusikoista, joita olen koskaan kuvannut, hän oli myös miellyttävä henkilö. Minulla oli hienoja hetkiä hänen kanssaan, ensimmäisestä istunnosta Seattlessa kahden tai kolmen viimeisen kerran, kun näin hänet. Nauramme aina paljon. Kuten niin monet muusikot, joita olen tavannut, hän oli lavalla vain Kurt. En koskaan tuntenut olevani pulassa.

Ainoat ihmiset, jotka ovat häikäissyt minua, olivat Kirk Douglas, Jack Lemon ja Walter Matthau. Kun olin lapsi, elokuvat, joissa he olivat, olivat minulle kaikki. George Harrisonin kuvaaminen pelotti myös paskaa minusta.

Hän otti tämän kuvan Kobe Bryantista vuonna 2000, pian sen jälkeen kun hän oli kihloissa Vanessa Bryantin kanssa. (Kuva: Chris Cuffaro)

Nuoret lahjakkaat, jotka ajattelevat olevansa tähtiä, koska he kuvasivat TV-ohjelmaa, nuo ihmiset eivät ole nyt tunnettuja. Kuvasin Brad Pittin ennen kuin se julkaistiin Thelma ja Louise (Odottamaton loppu). Nähdään toisiamme huoneistossani koko päivän ja nauraa ja ottaa valokuvia. Hän oli maailman mukavin kaveri. Näen tänään miksi hän on siellä missä hän on. Hänellä oli vankka perusta ja hyvä kaveri. Sama oli George Clooney ja Jennifer Aniston. Voisin antaa nimiä päivien ajan ihmisille, jotka kuvasin ennen kuin he olivat suuria tähtiä, ja niiden ihmisten nimet, jotka eivät. Ero heidän välillä on se, että onnistuneet olivat alusta alkaen todella hyviä ihmisiä. George Clooney ja minä pelasimme koripalloa, eikä hän ottanut itseään kovin vakavasti. Hän halusi vain olla näyttelijä. Ymmärrän, miksi hänestä tuli ohjaaja, tuottaja ja kaikkea siltä väliltä, ​​koska hänellä oli myös suuri työetiikka.

Mutta kaikista ihmisistä, joita olen kuvannut, on joku, jota en ole kuvannut. Unelmani oli kuvata David Bowie ja Freddie Mercury, ja haluan silti kuvata tohtori Dren, Snoop Doggin ja Lady Gagan. Minun ei tarvitse maksaa tänään, haluan vain kuvata, pitää hauskaa ja luoda. Tämän elämän onnellinen asia on se, että olen voinut tavata kaikki nämä ihmiset ja elää hullua elämää. Kun muutin Los Angelesiin 1980-luvulla, halusin vain kuvata lehden kannen, ehkä levyn kannen, ja ehkä tavata supermallin. Olen jo tehnyt sen sata kertaa. Toistaiseksi minulle on kyse muiden auttamisesta ja opettamisesta.

Kun kuolen, toivon, että työstäni tulee retrospektiivi ja että kun ihmiset näkevät sen, he sanovat: “Tällä kaverilla oli hauskaa ollessaan täällä.” N

—∞—

Chris Cuffaro on kalifornialainen valokuvaaja, joka on viettänyt yli 40 vuotta näyttelijöitä, malleja, urheilijoita ja muusikoita. Hänen ”Big Hits: Top 40” on nyt saatavana korvattavina rahakkeina KnownOrigin-alustalla. Kaikki tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan vastuulla. Lähetetty yhteistyössä Newsweek. Julkaistu yhteistyössä Newsweek

blogi