August 3, 2021

Tahar Rahim: ”Kun luin Mauritanian käsikirjoituksen, tunsin olevani vihainen, surullinen. Lopulta itkin ”| Kuvake

”Hollywoodin uusi kuningas? Minulle vain Platini ja Zidane olivat olemassa. Siitä asti kun Profeetta, Jacques Audiardin elokuva, joka sai hänet tunnetuksi Cannesissa vuonna 2009 kansainväliseen tunnustukseen asti Mauritanialainen (2021), kohtalo näyttää olleen antelias Tahar Rahimille (Ranska, 40 vuotta vanha). Hän kuitenkin pysyy maanläheisenä ja haluaa keskustella ja vitsailla. “Eräänä päivänä lähdin matkalaukkuni kanssa Pariisiin”, muistelee tämä algerialaisten vanhempien poika. ”Siellä menin luokkiin ja jaoin aikani teatterin, tehtaan työpaikkojen välillä ja yökerhossa, ja tein sen, koska uskoin johonkin. Siksi haluan tänään olla yllättynyt ja elää hetkessä ”.

Belfortissa, pienessä ranskalaisessa kaupungissa Burgundy-Franche-Comtén alueella, Rahim täyttää 40 tässä kuussa. Viimeisten 13 vuoden aikana hänen uransa on tehnyt hänestä tunnetun kasvon ympäri maailmaa, murtamalla stereotypioita sekä kielellisiä ja maantieteellisiä esteitä. Hänen evoluutionsa taiteilijana tärkeiden virstanpylväiden luettelossa on elokuvia, kuten Kotka (2011), Kestää (2013), Musta kulta (2014) Maria Magdaleena (2018), ja televisiosarjat, kuten Looming-torni (2018) ja Eddy (2020). Nämä kokemukset muuttivat häntä, aivan kuten Mauritanialainen (2021), ohjannut Kevin Macdonald, esitetty viimeisillä Berliinillä ja saatavana digitaalisilla alustoilla. Todellinen tarina, jossa hän pelaa Mohamedou Ould Slahia, jota syytetään epäoikeudenmukaisesti 11. syyskuuta New Yorkin iskujen osallisuudesta ja joka on siksi vangittu Guantánamon vankilassa vuosina 2002–2016. toivona oikeudenmukaisuudesta vanki keräsi ja kuvasi tämän kauhean kokemuksen muistelmissaan, Guantanamon päiväkirja, kirjoitettu vuonna 2015 (ja käännetty espanjaksi vuonna 2016 muodossa Guantanamo Journal kirjoittanut Captain Swing Books). ”Kun luin käsikirjoituksen, tunsin olevani vihainen, surullinen. Lopulta itkin. Mutta vasta kun onnekas tavata Mohamedoun kaltaisia ​​ihmisiä, voit ymmärtää heidän filosofiansa, kykynsä antaa anteeksi huolimatta siitä, että olet kärsinyt kamalasta. Hänen ansiostaan ​​olen saanut elämänopetuksen: emme saa antaa pelon ohjata meitä tai ottaa elämäämme ruoriin. Katsot pelkoa kasvoissa ”.

Täällä Tahar Rahim pukeutuu Louis Vuittonin kesämalliston olkapäähän.Bruno + Nico

Tästä roolista Rahim sai Golden Globe -ehdokkaan, samoin kuin hänen tähtensä, kaksinkertainen Oscar-voittaja Jodie Foster. ”Tulkkaus on kysymys kestävyydestä, kärsivällisyydestä, tarpeesta, halusta pelata, mutta menestyksen valot eivät ole koskaan häikäissyt minua, koska tiedän, että matka on pitkä. Kasvoin erilaisten kulttuurien ja etnisten ryhmien ympäröimänä ja katselin amerikkalaista elokuvaa yhtenä inspiraation lähteestäni. Tuolloin minulla ei ollut niin paljon rahaa; Astuisin sisään videokaupan takaovesta, vakoilen ja näen upeiden kuvien kulkevan. Löysin New Hollywoodin maailman seitsemänkymmentäluvulla, Taksikuski Scorsese, Francis Ford Coppolan tai John Cassavetesin ohjaamat elokuvat, esittäjinä Al Pacino, Robert De Niro, John Cazale, Gene Hackman tai Dustin Hoffman. Ne olivat upeita, he loivat koodit, jotka ovat edelleen voimassa tänään ja joissa monet meistä katsovat itseämme. Emme myöskään saa unohtaa Felliniä ja Rosselliniä, Saksa, vuosi nolla, kyvystä nähdä todellisuus. Muutama kuukausi sitten kadonnut ohjaaja, taidemaalari Bob Meyerin kaltaiset miehet merkitsivät myös minua, ja minulle hän oli enemmän kuin mentori, toinen isä, jolle olen monen velkaa ”.

Silkki- ja villapuku puuvillapaidalla. Kaikki, Louis Vuitton.Bruno + Nico

Rahim tähdittää myös nyt Käärme, Netflix-sarja, jossa otat roolin Charles Sobhraj, ranskalainen huijari, joka tappoi 12 ihmistä Intiassa 1970-luvulla. Seuraavaksi hän ottaa haasteen ampua musikaali, hyvin ranskalainen projekti, joka heijastaa yhtä hänen suurista intohimoistaan. “Lapsena kukaan kotona ei soittanut instrumentteja, edes minä, mutta rakastan musiikkia, ja se on inspiraation kannalta erittäin tärkeää: Ajattelen Marvin Gayea, James Brownia, Michael Jacksonia, Rolling Stonesia ja Bob Dylania.” Klassikot, jotka ovat edelleen muodissa, kuten hänen tyylinsä. “Haluan palata 50- ja 60-luvuille, sillä olen valtava fani Steve McQueenista, Alain Delonista ja Marlon Brandosta. Kapinalliset ja tyylikkäät miehet. Sisällä tarvitaan aina erityinen kosketus erottaaksemme itsemme muusta: se on identiteettimme.

Voit seurata ICONia Facebook, Viserrys, Instagramtai tilaa täältä Uutiskirje.Tarkista täältä