August 2, 2021

ulkomaisia ​​taiteilijoita saarella

Kuubassa kantamme musiikkia suonissamme. Niin paljon, että saaren kaduilla kävelemisestä tulee a rytmifestivaali. Sama asia, jonka kuulet sekoituksen Marc Anthony tai Polo Montañésin kappaleiden välillä rakennuksen parvekkeilta kuin kenellekään kuubalaiselle reggaeton-soittimelle niissä, joita jotkut rakastavat ja toiset vihaavat “matkustavat puhujat”, jotka ovat olleet muodissa Kuuba hetkeksi.

Jos Kuubassa sanot “konsertti on…”, voit olla varma siitä löydät kuubalaisen “molotera”, joka on halukas olemaan kaipaamatta juhliaOlipa kyseessä Silvio Rodríguez, Gente de Zona tai itse Van Van -ryhmä. Entä jos kyse on musiikin eksponenteista muilta leveysasteilta? Sinun tarvitsee vain muistaa Kuuban massiiviset konsertit, joista tänään puhumme, osoittamaan sellaista melomaniaa, joka näyttää luonnehtivan Kuubaa!

10 massiivista konserttia Kuubassa

1. Audioslave

6. toukokuuta 2005 amerikkalainen rock-yhtye, Audioslave, tarjosi konsertin anti-imperialistisessa Tribunessa Havannassa. Se oli ensimmäinen kerta, kun amerikkalainen metalliryhmä soitti Kuuban maaperällä. Ja vaikka se ei ollut Nueva Trova -konsertti tai mikään tanssittava populaarimusiikkiryhmä, esitys onnistui keräämään 70 tuhatta katsojaa.

Läsnäolijoiden ja yhtyeen musiikillisen ehdotuksen välinen tapaaminen aiheutti melko tunnepitoisia hetkiä kuunnellessaan kappaleita, kuten “Kuten kivi”, ja vilkkaampia kappaleita “Set It Off” tai “Bensiini”.

2. Ilmansyöttö

Torstai-iltana 7. heinäkuuta 2005 yli 100 tuhatta ihmistä kokoontui, jälleen kerran anti-imperialistisessa Tribune -ohjelmassa, huolimatta mahdollisista sateista, jotka johtuvat hirmumyrsky Dennisin kulkeutumisesta maan itäosan läpi, nauttimaan yhdestä 80-luvun rock-myytistä: Air Supply, kaksikko koostuu Englantilainen Graham Russell ja australialainen Russell Hitchcock.

Massiivisessa tilassa, jota sääolosuhteet eivät pelkää, kuoroäänet kuultiin huminaa algunos de sus osuu antológicos de los años 80 comoon “Jokainen nainen maailmassa”, “Jopa yöt ovat parempia”, “Makeat unet”, “Hyvästi”, “Ihmeet” tai “Lost in love”.

Ruokakombo Kuuballe

3. Rauha ilman rajoja

Voimakas aurinko löi tuona iltapäivänä 20. syyskuuta 2009, mutta siellä olimme enemmän kuin miljoona sata viisikymmentätuhatta kuubalaista, kokea ensikäden ennennäkemätön konsertti Kuubassa: Rauha ilman rajoja. Tämä yleisömäärä tänään on helppo kirjoittaa, mutta tuolloin tätä konserttia pidettiin historian kolmanneksi suurimpana.

Ne meistä, joilla oli mahdollisuus mennä, nauttivat yli viiden tunnin musiikillinen kohtaaminen Juanesin, Olga Tañónin, Víctor Manuelin, Miguel Bosén, taiteilijoiden joukossa muiden ulkomaisten edustajien kanssa ja erinomaisen edustuksen Kuuban laulajista, kuten Los Van Van, Silvio Rodríguez, Orishas, ​​X Alfonso ja Carlos Varela. Tämä loistava sekoitus musiikkityylejä sai saaren kuulostamaan kansainväliseltä kentältä pitkään.

4. Kool ja jengi

Jos sinun disko- ja funk-musiikkia 80-luvultaOlit luultavasti ensimmäisten joukossa, joka saapui 20. joulukuuta 2009 Antimperialist Tribune -kaupungin pääkaupunkiseudulle, mahdollisesti joidenkin julisteiden kanssa, joissa luki ”Kool, we love you” tai “Kool, minä olen ollut kolmekymmentä vuotta rakastava u kaverit, koko ajan! nauttimaan tästä legendaarisesta amerikkalaisbändistä.

Sinä päivänä hieman kylmä sää ei estänyt joitain Siihen kokoontui 250 000 ihmistä. Suurin osa heistä oli yli 40-vuotiaita, jotka palasivat nuorempiin vuosiinsa kuuntelemalla soul-, funk- ja disko-kuvakkeita, kuten “Celebration”, “Let’s Go Dancin ‘(Ooh La, La, La)”,Ladies Night ”,“ vaalia ”ja“ Joanna ”.

5. Calle 13

Puerto Rican ryhmä, urbaanin tyylilajin suuri edustaja, Havannan Malecón puhkesi 23. maaliskuuta 2010 puhtaalla hubbubilla ja kappaleiden rytmillä kuten Kukaan ei pidä sinusta, Anna itsesi o la Tylsää cumbiaa.

Aurinko poltti meidät, tilaa oli vähän, noin 200 000 ihmistä, tietty ongelma äänenlaadussa … mutta mikään niistä ei tehnyt meistä mahdotonta laulaa, hypätä, tanssia kuin olisimme omistuksessa. Se ei voisi olla toisin, se on Calle 13 -leima!

6. Sokeri

Tässä vaiheessa on oltava selvä: kuubalaiset eivät tee eroa musiikkityyleissä, musiikilla me kirjaimellisesti seuraamme tunnettua ilmausta “mitä he antavat sinulle, ota se”. Siksi ei ole yllättävää, että yli 70 tuhatta ihmistä otti vastaan ​​Zuccheron, vaikka hän ei olekaan yhtä tunnettu saarella kuin maanmiehensä Laura Pausini tai Eros Ramazzotti.

Italialaisen pop-rockin edustaja ilmestyi Higher Institute of Art (ISA) -puistoon uusimman levynsä julkaisun yhteydessä: Kuuban istunto. Jos et ollut todistaja, voit kuvitella, että en konsertti-kuubia hengitettiin kaikkialla, scenografiasta kuubalaisten äänien sekoitukseen, joka sulautui taiteilijan oman musiikkileiman kanssa.

Punta Cana

7. Majuri Lazer

Ja 6. maaliskuuta 2016 palasimme takaisin elämään toisen massiivisen konsertin Kuubassa. Tällä kertaa musiikillisen virstanpylvään vastuuhenkilöitä olivat maailmankuulun Major Lazerin DJ: t Diplo, Walshy Fire ja Jillionaire. Lähes puoli miljoonaa ihmistä he parveilivat Havannan Malecónin edessä olevaan José Martí Tribuneen osallistuakseen tähän hyvin kuuluisaan esitykseen, jossa muusikot yhdistivät Karibian ja Latinalaisen rytmejä, kuten reggae tai reggaeton, muiden kanssa, kuten dubstep ja house.

Lopputulos? Kaikki nuoret lähtivät päivän päätteeksi kokemuksesta ja muistista a elinvoimainen ja intensiivinen konsertti, joka saavutti huippunsa, kun hitti ”Lean On” kuulosti YMissä olet nyt”.

8. Rolling Stones

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts ja Ron Wood, legendaarisen brittiläisen Rolling Stones -yhtyeen “saatanalliset majesteettit”, antoivat meille rockiest yö Kuuban historiassa että 25. maaliskuuta 2016.

18 tuntia ennen kauan odotetun konsertin alkua, urheilukaupungin areena otti vastaan ​​tuhansia ja tuhansia kuubalaisia ​​kaiken sukupolven ja saaren kaikista osista. Tuo tapahtuma oli kuume, missä tahansa kaupungissa voit kuulla Rollingista. Siksi ei ole yllättävää, että vaatimattomimmat luvut puhuvat meille noin puoli miljoonaa osallistujaa ikoniseen tapahtumaan.

Vanhempieni sukupolven jäsenet muistivat tuon ajan, jolloin rock kapinallisuudesta ja epäpyhimyksestä kiellettiin Kuubassa. Sukupolveni ihmiset, vaikka emme olisikaan rock and rollin ystäviä, emme voineet unohtaa Kuuban musiikkihistorian tärkeätä sivua, jota kirjoitettiin sinä päivänä Havannassa.

9. Gente de Zona ja Laura Pausini

Se 16. kesäkuuta 2018 oli eeppinenHomerilaisimmassa merkityksessä oli melko odysseia viettää hyvää aikaa mutan, sateenvarjojen ja sateen keskellä sinä yönä “läpi veden”. Mutta kiusallinen rankkasade tai odotusajat eivät olleet vahvempia kuin halu “nauttia”. yli 250 tuhatta kuubalaista että olimme tungosta yhdessä Sports Cityssä.

Silti tanssimme, lauloimme ja nautimme jokaisesta kappaleesta, jonka Gente de Zona antoi meille. Yleisön euforia nousi yhä enemmän, kun yön vieraat, kuten Diana Fuentes tai Puerto Ricans Zion ja Lennox, ilmestyivät lavalle.

Mutta huipentuma tuli klo 12.05. kun hän meni näyttämölle yön odotetuin vieras: Laura Pausini. ”Muu, toinen” kuultiin kuorossa yleisön keskuudessa joka kerta, kun Pausini lopetti kappaleen, halusimme pysäyttää ajan ja se yö olisi ikuinen.

10. Gilberto Santa Rosa

Salsa-ritari on aina ollut yksi suosituimmista genren edustajista saarella. Tästä syystä, kun tuli uutinen siitä, että hän soitti ensin Varaderossa ja sitten Havannassa osana “40 ja laskee” -matkaansa, Kuuban kansa kiitti häntä loputtomasti. Niin paljon, että keskellä konserttia kaikki läsnäolijat omistivat kauniin spontaanisuuden ja melkein kuin harjoittelun puitteissa “Rakastamme sinua” Puerto Rican salserolle.

Kuten odotettiin, 16. heinäkuuta 2018 Piraguassa Tiedän keräsi tuhansia ja tuhansia kuubalaisia joka kolisi sekä romanttisimmat että tanssittavimmat hiteensä. Jotkut heistä olivat “Omatunto”, “Anna anteeksi”, “Joku kerro minulle”, “Ei väliä kuinka kovasti yritänkin” ja lopuksi tyylillä “tartun siihen alaspäin”.

Viimeiset sanat

Muutama vuosi sitten Marc Anthony ilmaisi halunsa tehdä konsertti Kuubassa. Jos tämä Puerto Rican salsa-laulaja astuu Kuuban näyttämölle, edes adjektiivi “monisuuntainen” ei riitä kuvaamaan katsojien määrää, jonka hän vetää. Niin paljon kuin hänkin, on monia kansainvälisiä musiikillisia eksponentteja, jotka haluaisimme nähdä maassamme. Minkä ulkomaisen laulajan tai ryhmän haluaisit esiintyä Kuubassa? Luimme sinut kommenteissa!

Aiheeseen liittyvät julkaisut:

Noticias de Cuba más leídas
DIMECUBA es una empresa para llamar a cuba, con promociones en Recargas Cubacel. Además ofrece el servicio de viajes y envíos a Cuba. Dirección: 3750 W 16th Ave Ste 100, Miami, FL 33012, Estados Unidos. Horario: lunes a viernes de 10:00 a 20:00 y sábado de 9:00 a 17:00. Teléfono: +1 786-408-2088.

Jos pidät näistä kuubalaisista uutisista, merkitse 5 tähteä:

Rakastin tätä