August 1, 2021

Mitä tehdä Barcelonassa tänään, keskiviikkona 7. heinäkuuta 2021

Keskiviikko on harvinainen päivä. Se on keskellä viikkoa ja keskellä työtoimintaa, emme enää muista löytö menneisyydessä ja seuraavana on vielä useita päiviä. Kaiken tämän vuoksi se on yleensä melko lempeä päivä & mldr; tähän asti, koska runouden ja musiikin ystäville se on heidän suosikkipäivänsä tänä kesänä. Syynä on loistava ohjelmointi, jonka hän valmistautuu seuraaville viikoille CaixaFòrum jossa se tarjoaa pieniä upeita esityksiä näistä kahdesta taiteesta Kesäyöt. Ja kuten tavallista, edulliseen hintaan (9 euroa, 50% alennuksia CaixaBankin asiakkaille). Jakeet ja melodiat, alkuperäinen kesätarjous gourmet kulttuurinen

Runous ja musiikki

Runolliset kappaleet pidetään joka 15. päivä Patio Inglésissä, aina klo 22, ja ne avataan tänä iltana erittäin houkuttelevalla esityksellä. Rakastan sinua, Benedetti (Kotimaa ja maanpaossa), kunnianosoitus Uruguayn runoilijalle johdossa näyttelijä Alberto San Juan ja säveltäjä ja kitaristi Fernando Egozcue. Siinä emme kuuntele vain hänen runojaan ja proosaa vaan myös muut maanpaossa kärsineet tai siitä kirjoittaneet kirjoittajat kuten Cernuda, Juan Ramón Jiménez, Gioconda Belli, Galeano, Cristina Peri Rossi tai Cortázar. Katalonian runoilija on vuorossa 21. heinäkuuta Enric Casasses, heijastava ja filosofinen taiteilija, jonka mukana tulee Don Simón ja Telefunken, kaksi muusikkoa, jotka määrittelevät tyylinsä “Perinteinen avaruusmusiikki” ja että he käyttävät rock-yhtyeen instrumentteja elektroniseen poppiinsa. Esitystä kutsutaan Kiertorata ja se koostuu 19 kappaleesta, jotka perustuvat 17 lyhyeen runoon ja kahteen instrumentaliin.

Elokuussa esitellään 4. päivä Ennen kuin heität tavarani pois kirjailija Violeta Gilin ja Abraham Boban kanssa, León Benavente -ryhmän laulaja. Se on lavastus homonyymisestä kirjasta, josta ensimmäinen muuttui montaasiksi yhdistää tanssin, musiikin ja esitys kertoa runoilijan kokemuksista Iowassa viettämastaan ​​ajasta ja paluustaan ​​Madridiin, jolloin hän käytti tilaisuutta tarkastellakseen työtä ja itseään. Se yhdistää myös nämä kolme taiteellista tieteenalaa Versonautit, Valencian ryhmä, jonka muodostavat Roqui Alberto ja Ana Sanahuja, joka esittelee ensimmäisen teoksensa, Sininen Astro. Se on käsitteellinen albumi, joka puhuu alkuperästä, jossa kokeilet sanaa ja jazzia, trumpetit, pianomelodiat ja syntetisaattorit. Matka salaiseen paikkaan minimalistisella sävyllä, elektronisissa ympäristöissä, lausuttujen jakeiden ja joidenkin laulettujen kappaleiden läpi.

La Barcelonan uutiskirje

He sanovat, että jos aktivoit tämän uutiskirjeen peilin edessä keskiyöllä, Pocholo ilmestyy ja vie sinut juhliin. Ana Sánchez paljastaa sinulle joka viikko omaperäisimmät suunnitelmat Barcelonassa.

Tilaa

Klassikko, evankeliumi ja keinu

Musikaalitarjous alkaa myös tänään ja vaihtelee esityksiä Auditorissa ja Englannin patiolla (kun runollisia kappaleita ei ole) eri aikoina. Ja se alkaa Breaking Bach (19.30 ja 21.30), pianisti Carles Marigón rohkea konsertti, joka luotiin nimenomaan tänä iltana ja sisältyy tähän Bachcelonan festivaali. Sisältää yhdistää Johan Sebastian Bachin musiikki audiovisuaalisten lähteiden kanssa, luonut Francesc Isern, ja improvisaatio visuaalisesti ja äänellisesti, luovasti ja ainutlaatuisesti. Evankeliumin ystäville on päivämäärä 14. päivänä Evankeliumin mustat helmet (Klo 22), ryhmä, joka koostuu viidestä naisesta, jotka laulavat yhtenä ja koskettavat sydämemme. A naisten kunnianosoitus, joka ilmaistaan ​​sen ilojen, kamppailujen, tappioiden ja voittojen kautta ja suurella herkkyyden, päättäväisyyden ja energian purkamisella lavalla.

Klassinen ryhmä meri niellä, joka yhdistää Arianna Savallin (sopraano, kolminkertainen barokkiharppu, romaaninen harppu) ja Petter Udland Johansenin (tenori, hardingfele, barokkiviulu ja mandoliini) yhdessä Sveinung Lilleheierin kitaran ja Miquel Àngel Corderon kontrabason kanssa hän ehdottaa meitä Tuuli nousi (21. päivä, 19.30). Se on viitteellinen musiikkimatka instrumentaalikappaleiden ja runouden läpi rannikoilla ja merillä yhdistämällä vanhaa ja perinteistä musiikkia, omia sävellyksiä ja ilmaista improvisaatiota, samalla kun Välimeren aromi yhdistetään pohjoismaiseen perinteeseen. Ja heinäkuun lopuksi paras keinu hienon australialaisen saksofonistin, The Professori Adrian Cunningham y su Old School (28. päivä klo 22), yksi tämän tyylin upeista bändeistä. Tämä pääosin katalaanisista muusikoista koostuva ryhmä on erikoistunut jazziin, rytmiin ja bluesiin sekä New Orleansin soundiin ja ehdottaa ohjelmisto, joka tarkastelee kaikkia jazzityylejä ja aikakausia nykypäivään saakka.

Mozart, mustalainen ja latinalainen jazz

Palataan klassikkoon elokuussa Mozart: bel canton ulkopuolella (päivä 4, 19.30 ja 21.30), a informatiivinen konsertti, jonka on suunnitellut toimittaja ja viestijä Marcel Gorgori jossa esiintyvät sopraano Isabella Gaudí, baritoni Carles Pachón ja pianisti Josep Buforn. Tämän esityksen tarkoituksena on tuoda itävaltalainen säveltäjä lähemmäksi yleisöä Gorgorin selitykset havainnollistettiin taiteilijoiden tulkinnoilla. 11. elokuuta tehdään kaksinkertainen ehdotus. Aloitetaan el jazz-mustalainen, Le Pink Tzigane (19.30), viehättävä hahmoryhmä, joka syntyi Barcelonan metroalueen käytävillä ja joka esittelee ohjelmiston, johon kuuluvat Django Reinhardtin, Duke Ellingtonin tai Miles Davisin tyylilajit ja standardit. Ja myöhemmin, Gourmets-laulukvartetti (Klo 22), neljä sooloääntä, jotka tarjoavat tuoreen ja suoran evankeliumin, mutta joka myös syvenee muihin genreihin, kuten souliin. Konsertti raikas ja voimakas, täynnä tunnetta ja rytmiä.

18. elokuuta löydämme löysit (19.30), musiikkiprojekti, joka syntyy neljän suuren jazzmuusikon yhdistelmästä: kontrabasso-soittaja Reinier Elizarde, Jorge Pardo huilulla ja saksilla ja kuubalainen Pepe Rivero pianolla erittäin nuoren naisen lämpimän äänen mukana. Marina Lledo. Tämä kvartetti opastaa meitä sisään matka läpi brasilialaisen, espanjalaisen ja kuubalaisen kulttuurin klassikoiden kanssa alkuperäisillä sovituksilla ja omilla teemoillaan. Latinalainen jazz mielikuvituksella, monipuolisuudella ja improvisaatiolla. Suljetaan silmukka Antonio Serrano hänen kanssaan Tootologia (25. elokuuta klo 22), kunnianosoitus Belgialainen jazzkitaristi, huuliharppuopettaja ja säveltäjä Toots Thielemans. Konsertin tarkoituksena on tarkastella hänen uraansa 50-luvulta nykypäivään, muusikon kanssa, joka levytti sellaisten artistien kanssa kuin Ella Fitzgerald tai Quincy Jones. Miksi keskiviikko ei näytä nyt niin tylsältä? Ja tämä ei ole kaikki, koska seuraavana he aloittavat mielenkiintoisen ennustejakson, jossa on monia yllätyksiä, joita tarkastelemme tulevassa artikkelissa.

Kesäyöt 2021

Missä? CaixaFòrum (avenida de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

Kun? Keskiviikkona, eri aikoina. 25. elokuuta asti.

Hinta: 4,5 eurosta (CaixaBank-asiakkaat) 9 euroon.

Lisää tietoa: CaixaFòrum.

Liittyvät uutiset

.

tutki