August 1, 2021

Itamar Borochov, trumpetti Sephardic-nuotteilla Vitoria Jazzille

Itamar Borochov.

Israelilainen muusikko, äskettäinen LetterOne Rising Stars -kilpailun voittaja, vahvisti 44. painoksen

Natxo Artundo

Uudet uutiset alkavat hengittää jazzfanien odotuksiin Alavan pääkaupungissa. Israelilainen trumpetisti Itamar Borochov (Tel Aviv, 1984) esiintyy ensi heinäkuussa Vitoria-Gasteiz-jazzfestivaalin 44. painoksessa, joka on hänen ainoa esityksensä Espanjassa.

Muusikko on juuri voittanut arvostetun LetterOne Rising Stars -jazzpalkinnon suuressa kansainvälisessä gaalassa ympäri maailmaa. Seremonian esitteli Jamie Cullum, ja esillä oli taiteilijoita laulaja Dee Dee Bridgewaterista, rumpali Terri Lyne Carrington tai basisti Christian McBride.

Itamar Borochov syntyi Tel Avivissa, mutta varttui Jaffan kaupungissa. Vuonna 2007 hän muutti New Yorkiin, vaikka on äskettäin palannut Jerusalemiin. Hänen musiikkinsa avulla onnistutaan luomaan ainutlaatuinen yhteys sefardilaisten vaikutteidensa ja jazz-suurien, kuten Miles Davis tai John Coltrane, modaalisen puolen välille. Borochov on upotettu viimeisimmän, erityisesti hänelle Shanan Estreicherin säveltämän albumin äänitteeseen “All you shining stars” improvisoituun trumpettiin ja jousiseptiin.

Borochov esiintyy Alavan pääkaupungissa yksinomaisella kiertueella Euroopan parhailla jazzfestivaaleilla. Alava-sykli on myös ollut tämän palkinnon tuomaristo, josta on jo tullut vertailukohtana ja uusien kykyjen promoottorina jazzin maailmassa. Valintaprosessin jälkeen kukin osallistuvista festivaaleista ehdottaa 10 ehdokkaan luetteloa, josta rumpali Terri Lyne Carringtonin arvostetuista muusikoista koostuva komitea, toimittajat ja promoottorit valitsevat palkinnon voittajan.

15.-18.7

Festivaalin 44. painos, joka pidetään 15. – 18. Heinäkuuta, on jo ilmoittanut ohjelman ensimmäiset esiintyjät. Borochovin lisäksi siinä on myös big band -asiantuntija Kathrine Windfeld. Tanskalainen pianisti ja säveltäjä voitti viime vuonna LetterOne Rising Stars -tapahtuman, mutta hänen läsnäolonsa Vitoriassa jouduttiin peruuttamaan pandemian takia.

.

hyppää tälle sivustolle