August 2, 2021

Paul Simononin basso ja Clash, uusi brittiläinen pyhäinjäännös

Valokuvaaja 20. syyskuuta 1979 Pennie Smith Hän otti 35 millimetrin Pentax-kamerallaan yhden ikonisimmista kuvista nykymusiikin historiassa. Yhdessä esityksissä se Clash tarjotaan New Yorkin palladium, osana hänen kiertuettaan “Ota viides” Yhdysvalloissa brittiläinen valokuvaaja vangitsi hetken, jolloin basisti, Paul Simonon, tuhosi hänen basso Fender Precision kermanvärinen, koristeltu merirosvokallolla, puuttuminen Jackson Pollockin tyyliin ja kirjoitus “Paine”, mantra, joka on otettu Toots & The Maytals.

Mustavalkoinen kuva sieppasi katartisen hetken, jolloin Simonon reagoi äärimmäisen taantumuksellisella ja punk-eleellä tahattomasti bändin tuon yön edessä esiintyneeseen surkeaan yleisöön. Muutama kuukausi myöhemmin se olisi kuva, joka seuraisi yhtyeen kolmannen albumin kansia Lontoo kutsuu, julkaistiin joulukuussa 1979. Smithin epätarkka valokuva seurasi vaaleanpunaisen ja vihreän kirjasintyypin innoittamana hänen debyyttialbuminsa. Elvis Presley, ikuistettiin ikuisesti kollektiivisessa mielikuvituksessamme ja instrumentti vihittiin rock-kaanonin pyhäinjäännöksi.

Paul Simonon tuhoaa bassonsa New Yorkin Palladiumissa. Kuva: Pennie Smith

Neljä vuosikymmentä myöhemmin Simononin basso osui Lontoon museo osana näyttelyä, joka juhlii 40 vuotta sen käynnistämisestä Lontoo kutsuu, retrospektiivissä, joka sisälsi bändin muistoesineet ja osan kitaristin arkistoista Mick Jones. Kolmas albumi Clash Sitä pidetään yhtenä punkin perustekijöistä tavalla, jolla se loi musiikillisen eklektisyyden ja on suosikki rock-historian parhaiden levyjen luetteloissa. Yhdessä kypsimmistä teoksistaan ​​bändi koostuu Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon Y NickySilinteriJatkaa, sekoitti punkin, reggaen, rockabillyn, jazzin, ska: n äänet sanoituksiin, jotka käsittelivät Margaret Thatcher, ydinkataklismit, julmat uusfasistiryhmät ja kaupunkiväkivalta kriisissä Englannissa.

Lontoon museo ilmoitti, että tämä historiallinen instrumentti sijoitetaan pysyvästi sen seiniin uutena pyhäinjäännöksenä Britannian kuninkaallisuudesta osana galleriaa Maailman kaupunki. Ikoninen alla Lokasuojan tarkkuus lainataan Simononilta ja Clash ja liittyy kokoelmaan, joka sisältää Roomalaiset mosaiikit Bucklesburysta vuodesta 250 jKr. ja löydettiin uudelleen 1800-luvulla; Westminster-paneelit —Sarja keskiaikaisia ​​uskonnollisia teoksia 1400-luvulta sekä pitkä luettelo Britannian kruunun historiallisista aarteista ja esineistä. Simononin bassoilla on myös paikkansa museon uudessa päämajassa vuonna West Smithfield, kun museo muutti nykyisistä tiloistaan.

Galleria Maailman kaupunki, joka keskittyi ajanjaksoon vuodesta 1951 tähän päivään, sisältää nykyaikaisia ​​esineitä, jotka osoittavat muutoksen, jonka Yhdistynyt kuningaskunta koki toisen maailmansodan jälkeen. Muoti Heiluminen Lontoo, skootterit, jotka luonnehtivat nuorten mod 60-luvun, muodin innoittamana Liverpool-kvartetti ovat joitain kulttuuriesineitä, jotka auttavat meitä yhdistämään tämän uuden aikakauden historiallisen ja musiikillisen taustan punk.

Musiikki Clash Se oli musiikillinen voima, joka rokkasi kaikkialla maailmassa. Strummerin, Jonesin, Simononin ja Headonin luomat kappaleet saivat meidät näkemään, että oli helppo tehdä rock-bändi yrittää muuttaa maailmaa. Matkan varrella hän on kannustanut meitä ajattelemaan toisessa maailmassa, omaksumaan musiikillisen monimuotoisuuden, ja hänen musiikkinsa antoi meille mahdollisuuden haluta innostaa ja muuttaa ympäristöämme.

Clash edelleen inspiraationa tuhansille uusille bändeille, kirjailijoille, suunnittelijoille, unelmoijille. Lähes puoli vuosisataa maailmaan murtautumisen jälkeen hänen musiikkinsa auttoi muuttamaan brittiläistä kulttuuria ja mullistamaan mielemme ympäri maailmaa.

antonio.becerril@eleconomista.mx


tärkeä linkki