August 3, 2021

Ringo Starr 80-vuotiaana: Beatlesin karismaattisimpien ja aliarvostetuimpien juhlinta | VALOT

Kriteerien mukaan

Tietää enemmän

He sanovat, että hän soitti kolmen eteenpäin liikkuvan siluetin rytmissä. Että lavalla oli liikaa melua. Että naisyleisön huudot saivat äänet ja kitarat Lennon, Harrison Y McCartney. Siksi rumpali olisi kehittänyt hätätekniikan, jonka avulla hän synkronoi aivohalvauksensa kolmen eturungon heiluttamisen kanssa. Huhu, joka selkeästi muodosti kömpelön liikkeen pilkata jälleen kerran karismaattisimpia karvaisista miehistä, joiden lyömäsoittokyky totteli enemmän hienostunutta mestaruutta kuin minkäänlaista mekaanista piiskaamista.

Richard Henry Parkin Starkeyn (Liverpool, 7. heinäkuuta 1940) kuva mutoituisi histrionaalisesti, kun hän nimitti itsensä uudelleen ‘Ringoksi’, koska rakasti renkaita ja ‘Starria’, koska se oli koiran nimi. Hänen esiintymisensä amerikkalaisessa televisiossa – Thank You Lucky Stars, The Ed Sullivan Show – olivat niin hauskoja, että he jopa kirjoittivat hänelle kappaleita – Penny Valentinen “I Want to Kiss Ringo Goodbye” ja Rolf Harris “Ringo for President”. Ja sitten kaikki beatle-muistoesineet alkoivat sanalla “rakastan Ringoa”.

NÄKY: Gerardo Manuel, Perun kallion patriarkka

Mutta hän päätyi takavarikoimaan parnassuksen, kun elokuvakriitikot kiehtoivat hänen erottamattomat linjansa ja äkilliset hiljaisuutensa teoksessa ”Vaikean päivän yö” (1963). Vaikka järkevimmät kriitikot kutsuivat häntä “Citizen Kane of musical jukeboxeiksi” ja löysivät “Chaplinesque-tulkinnan, uuden kieliopin” Ringon esiintymisissä, hän jauhoi heidät julmalla rehellisyydellä: “Hän ei yksinkertaisesti kyennyt kuvaamaan täydellistä lausetta, koska sain humalassa edellisenä iltana ”. Ja kun se loisti jälleen kohdassa “Apua!” (1965), sanoi, että se johtui siitä, että hän saapui aiemmin sarjaan.

Valokuva Beatlesista heidän saapuessaan New Yorkiin vuonna 1964. Vasemmalta oikealle John Lennon, Ringo Starr, Paul McCartney ja George Harrison. (Kuva: AFP)

‘ELINIKÄ

”Ringo ei ollut historian paras rumpali; itse asiassa hän ei ollut edes Beatlesin paras rumpali. ”Kaikki ajattelivat, että sanelu oli Lennonin oma, mutta se oli toinen tuntematon tikka Ringoa vastaan. Yokon aviomies oli sanonut, että vaikka hän ei ollut teknisesti paras, hänellä oli ratkaiseva vaikutus ryhmän kehitykseen. Harrison oli samaa mieltä: ”Hän ei ollut teknisesti erinomainen, mutta hän oli erinomainen. En ymmärrä, miksi hänen kykyään aliarvioitiin aina ”. McCartney puolestaan ​​sanoi: “Ringon kanssa, vasta ensimmäisestä The Cavern -näyttelystä vuonna 1962, olimme todellinen bändi.”

Huomaa, ettei kukaan heistä korosta tekniikkaansa. Kumpikaan Dave Grohl, entinen Nirvana-rumpali, joka kun Starr otetaan mukaan Rock Hall of Fameen (2015), ei sano:Kuinka määritellä maailman paras rumpali? Kuka on teknisesti virheetön tai kuka käy läpi kappaleen sydämellä ja tunteilla? Ringo on tunteen ja sydämen kuningas”. Ja sitten ei enää tiedetä, painaaeko 19 sooloalbumin ja kahdeksan All-Starr-yhtyeen epätasainen ura vähemmän kuin hänen luonnollinen kiinnostuksensa komediaan ja hänen pyrkimyksensä selluloidiin hänen suuren ystävänsä Peter Sellersin johdolla.

Ringo Starr oli viimeinen Beatle, joka tuli Hall of Fameen.
Ringo Starr oli viimeinen Beatle, joka tuli Hall of Fameen.

Joka tapauksessa Ringo Starr nosti rummut ensimmäisenä palkintokorokkeen kärkeen. He sanovat, että hiljentääkseen ääntä hän vaimensi sen verhoilevilla materiaaleilla ja strategisesti istuttamalla mikrofoneja rumpuun. Se, että sen 126 lyöntiä minuutissa oleva tempo on yhtä täydellinen kuin moderni elektroninen metronomi. Se, että samalla laadulla on yksittäisiä aikoja. Vasenkätinen soitti oikeakätisille tehtyä pakettia, ei turhaan kolme kollegaa soitti hänelle, kun he räjäyttivät tunnuskunnan ja kukin alkoi julkaista sooloalbumeitaan.

Beatles.  (Kuva: AFP)
Beatles. (Kuva: AFP)

Totuus on, että Lennonin sanallisen aggressiivisuuden, McCartneyn purkausten ja Harrisonin ironioiden keskellä Ringon eleellinen ja viaton huumori oli ryhmän ankkuri, kunnes kaikesta tuli kestämätöntä. Iloinen, yksinkertainen, alkoholista detoksifioitu ja onnellisen toisen avioliiton kanssa Lima näki hänet vuonna 2013. Vuonna 2020 juhlii hänen elämäänsä virtuaalifestivaalin tähtihahmojen kuten Paul McCartneyn kanssa. Aikajärjestyksessä hän on Beatlesin vanhin, mutta tosiasioiden valossa kaikki viittaa siihen, että hän elää elämänsä ensimmäiset 81 vuotta.

Paul McCartney ja Ringo Starr soittivat yhdessä 'käytännössä' 7. heinäkuuta konsertissa rumpalin 80-vuotisjuhlan kunniaksi.  (Kuva: AFP)
Paul McCartney ja Ringo Starr soittivat yhdessä ‘käytännössä’ 7. heinäkuuta konsertissa rumpalin 80-vuotisjuhlan kunniaksi. (Kuva: AFP)

RUMPUTTAJIEN JA SYMBALIEN KANSSA – historialliset rumpalit sieltä ja täältä

Jazz- ja funk-tekniikoiden sisällyttämisestä ja tripletin muuttamisesta sen baareihin, John Bonham (1948 – 1980), Led Zeppelinin rumpali, pitää Rolling Stone kaikkien aikojen parhaana rumpalina. Hän kuoli 32-vuotiaana. Keith Moon (1946-1978) oli The Who -rumpali ja kuoli rauhoittavaan yliannostukseen. Lähtevä, kaksitahoinen ja huimaava rumpun, potkun ja symbaalin välillä. Ginger Baker (1939 – 2019) sekoitti jazzin etniseen musiikkiin, mutta hänen kaksinkertaisen potkun soolonsa olivat hänen tavaramerkkinsä. Kuitenkin Stewart Copeland, Charlie Watts ja Phil Collins ovat popin tunnetuimpia.

Kansalaisten keskuudessa on kiistatonta, että Alex Acuña, kunnioitettavana 76-vuotiaana, on lippurumpumme.. Hämmästyttävän monipuolisesti Pativilcan syntyperäinen on esittänyt kykyjään Pérez Pradon, John Coltranen, säätiedotuksen, Chic Corean, Paco de Lucían, Miles Davisin, Celia Cruzin, Tina Turnerin, U2: n, Paul McCartneyn, Joni Mitchelin ja jopa Lontoon sinfonian kanssa. . Koska kadonneiden Pancho Guevaran (Los Saicos) ja Guillermo Thornen (Traffic Sound) on oltava kansallisten historiallisten henkilöiden pantheonissa, koska ne ovat tärkeitä perulaisten kallioiden raskaudessa.

Selvennys: Alun perin julkaistu 6. heinäkuuta 2020. Julkaistamme sen uudelleen ennen muusikon uutta syntymäpäivää.

SUOSITELTU VIDEO

Kuka oli Chente?: Chavo del 8: n parhaan ystävän traaginen tarina ja muita uteliaisuuksia

Se saattaa kiinnostaa sinua

.

Miksi et tarkista tästä