August 3, 2021

Steve Vai muistaa, kuinka Frank Zappa kohteli häntä, kun hän kokeili sitä bändilleen: “Hän ei ollut kiltti”


22. huhtikuuta 2021 15.29
Lähettänyt Redacción –

Muutama viikko sitten kitaranero, Steve Vai, Muistelin kuinka paha oli jonkin aikaa siinä vaiheessa, kun hän asui Frank Zappan bändissä, ja näyttää siltä, ​​että kitaristin muisti niistä vuosista, jotka olivat 80-83, säilyy vuosina, jotka olivat todella vaativia ja katkeran makean maun tälle nuorelle kitaristille.

Vai: n äskettäisessä esiintymisessä vuonna Ranskan yhteys, virtuoosinen kitaristi on jälleen katsonut ajassa taaksepäin, millaista oli löytää Frank: ”No, minulla oli todella ajatus säveltämisestä, orkesterin muodostamisesta ja jokaisen nuotin ohjaamisesta … Mutta kun kuulin Frankin tekevän kaikki nuo asiat, hän laittoi kaikki nuo elementit minulle. Siinä oli noita sävellyksiä, siinä oli komediaa, se oli hauskaa, mutta erittäin intensiivistä. Hänellä oli yksinkertaisia ​​kappaleita, joissa oli kauniita melodioita, ja monimutkaisia ​​kappaleita, joilla oli perverssi tapa soittaa kitaraa, niin viskeraalinen, että tuo soittotapa houkutteli minua paljon.

Vai muisti keskittyy myöhemmin hänen instrumenttiinsa, vaikka kaikella on tekemistä Zappan kanssa ja millainen koe oli liittyä bändiinsä: ”Tuolloin minulla oli ensimmäinen 76-kitarani, ensimmäinen todellinen kitarani. Kitaraa käytin opiskellessani, myös Frankin kanssa, ja olen käyttänyt sitä koko työurani ajan. Frankin kanssa olet vain kiinni siitä. Menisit yhden päivän ja pysyisit siellä yhdeksän ”.

“Hänen managerinsa ei halunnut hänen yrittävän päästä bändiin, koska heillä oli jo toinen setä”, jatkaa Vai-laskenta. “Ja muistan, että olin toisessa huoneessa ja kuuntelin heidän väittelyä:” Jos tuot toisen pojan, se maksaa sinulle tämän ja se tarkoittaa toista “, ja Frank sanoi yksinkertaisesti:” En välitä, haluan hänet. ”Ja sanoin:” Kyllä! ” Mutta koe-esityksessä en uskonut, että hän saisi työpaikan, koska hän oli niin kova. En voinut uskoa sitä, hän oli hyvin vaativa, hän ei ollut lainkaan ystävällinen. Hän soitti jotain ja tekisi sen hyvin kriittisellä tavalla ja kertoi sinulle: “Nyt sinä pelaat sitä.” Luulen, että se oli hyvä minulle. Sitten sanoisin sinulle: “Okei, lisää nyt tämä muistiinpano.” Ja sitten: ”Okei, tee se nyt 7/8-aikaisella allekirjoituksella. Ja lisää nämä muistiinpanot. Nyt 7/8-reggae-versiossa … ”En tiennyt, että olin todella epäröivä, seisoin siellä ajatellen:” 7/8 reggae, okei… ”En tajunnut, että hän todella nauroi”.

Tiedämme jo, että tarinalla on onnellinen loppu: “Lopussa, kun hän käski minun laittaa muita muistiinpanoja, sanoin:” Se on mahdotonta. En voi ”, koska se oli niin, sitä ei voitu tehdä. Tiedätkö mitä hän kertoi minulle? “Olen kuullut, että Linda Ronstadt etsii kitaristia.” (Nauraa) Se oli Frank. Olin niin naiivi, että jäin ajattelemaan, etten ollut onnistunut. Olin 20-vuotias! Kun olen lopettanut, sanoin: “Olen pahoillani, että tuhlasin aikaa”, ja hän vastasi: “Mistä puhut? Olet bändissä. Ja se oli ensimmäinen kerta, kun halasin häntä. “

LUE LISÄÄ:

Luonnos

Viimeisimmät toimitustiedot (katso kaikki)

Sivustoja