August 1, 2021

Täydellinen kappaleiden luettelo uudenvuoden krapulalle | Kuvake

Jos olet herännyt kuin New Girl -sarjan tähdet, liitä kappaleiden luettelo.Cordon

Uudenvuoden konsertti? Kuka olisi voinut ajatella, että oikea musiikki vuoden tuskalliselle ensimmäiselle päivälle on viulupataljoona ja timpanijono valssin rytmissä? Todennäköisesti teetotaler, tai päinvastoin, joku, joka menee 1. tammikuuta niin levinneeseen vaiheeseen, että hän ei enää välitä. Pyydän vähän järkeä. Vuoden ensimmäinen päivä, se päivä, jolloin jopa kunnioitettava naapuri viidennessä vuodessa herää pienellä päänsäryllä, vaatii toisen tyyppistä musiikkia. Aivan kuten kyseinen päivämäärä vaatii erityistä valaistusta (mahdollisimman lähellä täydellistä pimeyttä), se vaatii myös erityistä musiikkia. Aloitetaan pohjasta: meillä ei ole kehoa melua varten. Tämän lähtökohdan perusteella ja olettaen, että seuraavien tuntien aikana käymme läpi useita eri vaiheita, mutta kaikki ne ovat epämiellyttäviä, ehdotamme vaihtoehtoista reittiä parhaan terapeuttisen musiikin kautta (luomassamme Spotify-luettelossa löytää valintakappaleita).

12.00. Avaamme silmämme: vesipitoinen ‘ambient’

Pieni valo, joka suodattaa sokeiden halkeamien läpi, vahingoittaa silmiämme. Sitten suljet ne ja haudataan päätämme tyynyyn. Jostain syystä tämä ei ole enää kevyt untuvapussi, mutta se näyttää painavan kolme tonnia. Pään raskaus liittyy suun kuivuuteen. Ihanteellinen näissä olosuhteissa olisi… mennä takaisin nukkumaan! Jotain kertoo meille, että jos onnistumme ja heräämme taas neljä tuntia myöhemmin, tunnemme olevamme ruusu. Tarvitsemme unen induktiomusiikkia, virkistävää (tai ainakin vetistä) eikä Jumalan rummua.

→ Brian Eno: Loppu (nousu) (1983)

Roxy Musicin exteclist-hiustenlähtö on miehemme. Edustaja tunnelmallinenHän rakensi koko soolouransa eteerisen musiikin pohjalta, jonka kuuntelun sijasta ihminen havaitsee epämääräisesti. Tällä kappaleella on ilmaa kuin valoa tunnelin päässä, joka kulkee maapallon limboon, mikä vaikuttaa tilanteen mukaan tarkoituksenmukaiselta. Se toimii hidastettuna ja kääntyy ympyröissä: aivan kuten päämme.

Tee kuten Bon Iver: hyödynnä pahimmatkin kokemukset. Ja pyydä kuninkailta yhtä hieno takki kuin hänen.

→ Joël Flajerman: Kukka rakkaus (1982)

Tämä ohut mutkalla täytetty synteesikoostumus oli ääniraita TF1-dokumenttisarjaan nimeltä Kasvien seikkailu (”Kasvien seikkailu”). Kukka, mutta haalistunut, muistuttaa meitä tällä hetkellä eniten, ja ehkä rentouttava kylpy tässä kauniissa melodiassa saa meidät uskomaan taas fotosynteesiin.

13.00. Nälkä ja pahoinvointi: psykedeelinen rock

João Gilberton synkkä 'bossa nova'.  Päivä alkaa suoristua.  Jos...
João Gilberton synkkä ‘bossa nova’. Päivä alkaa suoristua. Joo …

Koska emme edes näiden instrumentaalisten kehtolaulujen avulla pystyneet jatkamaan unta, sekoitamme levottomasti sängyssä ja havaitsemme uusia tuntemuksia. Meitä voittaa eräänlainen hämmennys, ikään kuin kaikki humalassa sen sijaan, että menisi alas, olisi tullut yhä korkeammalle, ja punnitsimme hetkeksi ajatusta mennä vessaan ja vapauttaa itsemme kuormasta. Mutta voimme ajatella jotain parempaa: Koska olemme myös nälkäisiä, uskomme, että runsas ja rasvainen aamiainen palauttaa mahalaukun tasapainon, kyllästää meidät ja ottaa kaaren … kaaren …

→ Velvet-metro: Candy sanoo (1969)

Näinä ahdistuksen hetkinä, jotka ovat melko psykedeelisiä, on välttämätöntä turvautua Velvetiin. Doug Yule, John Calen sijainen New York -yhtyeessä, laulaa täällä ikään kuin tipsaisi huoneeseemme eikä halunnut häiritä, mikä on arvostettua. Huumaava ilmapiiri on luettava Lou Reedille, joka tiesi näistä puutteista jonkin aikaa.

→ Tuoksuva Procol: Valkoisempi sävy kalpeasta (1967)

Hammond-urun ääni tuo korvillemme, mitä munakokkelilevy tekee vatsallemme: korjaava sakeus. Tiheä, atavistinen, iso ulottuvuus tässä balladissa hippi sen suurin ilme. Sanat, jotka kertovat etyyliviiveen (“He romahtivat maassa, minusta tuntui hieman huimausta, mutta ihmiset halusivat enemmän” … “Kun tilasimme toisen juoman, tarjoilija toi tarjottimen”), näyttää vaikuttaneen viime aikoina tekemiemme hyödyntämisten yö.

Todellakin, sinä huijait eilen illalla.  Mutta älä uppoa sisään: kaikki tekivät saman hölmön kuin sinä.
Todellakin, sinä huijait eilen illalla. Mutta älä uppoa sisään: kaikki tekivät saman hölmön kuin sinä.

14.00. Kaikki sattuu: kivuton minimalismi

Raskaat ponnistelut herätä aamiaisen valmistamiseksi ovat jättäneet meidät kirjaamaan toisen draaman: 70-vuotiaan miehen liikkeet ovat sujuvia. Ripsemme satuttavat, joten masentuneena päätimme palata sänkyyn ja jatkaa tiukkaa lepoa. Tämän hiljaisuuden mukaisesti paras on antaa meille osa minimalismia: kivuton musiikki, ilman fanfareja; instrumentaalinen, ilman kirjainta, jota meidän on noudatettava; introspektiivinen, se yhdistää meidät kaikkein kärsimämme itseimme. Paluu olemattomuuteen, sopusoinnussa sikiön asennon kanssa, jossa olemme.

→ Arvo Pärt: Peili peilillä (1978)

Tämän virolaisen säveltäjän, joka on tällä hetkellä 80-vuotias (ja tuottaa edelleen) 1900-luvun klassista musiikkia. Ilman muiden teosten pyhää luonnetta tämä lyhyt piano- ja viulupala (tai alttoviulu tai sello) tuo tyyneyttä ja auttaa kuvittelemaan, että he ovat kylpylässä ja saavat hierontaa kynttilöiden ja suitsukkeiden välillä…

→ Aphex Twin: Avril 14th (2001)

Pablo Iglesias -tupli antaa meille yhden kalkista ja toisen hiekasta. Sama tekee sinusta balsamisen minimalismin teeman, joka sopii psykotrooppiseen elektroniikkaan rave. Tämä on yksi ensimmäisistä; lyhyt pianokohta, joka sopii pohtimaan kuka olemme, mistä tulemme ja miten pääsimme tähän pisteeseen.

Mutta kuinka hyvältä Velvet Undergroundin raivokkaat kappaleet tuntuvat, kun olet niin alas ...
Mutta kuinka hyvältä Velvet Undergroundin raivokkaat kappaleet tuntuvat, kun olet niin alhaalla …

15.00. Vilunväristykset: lämmin ‘Bossa Nova’

Juhla ei ole vielä saanut aikaan ruumiin kiinnittämistä eikä kaivattu kunnostava uni tule. Tuo vaikeuksien kasaaminen on nyt saatettu päätökseen vilunväristyksillä, jotka saavat meidät vapisemaan, vaikka viltti peittää meidät otsamme asti. Millainen musiikki voi vaikuttaa meihin lämmittävästi? bossa nova. Samettiset äänet ja tämä allekirjoitettu kitaranpistos ovat ensiluokkainen lippu Rio de Janeiron höyryisille rannoille kaikessa ekosysteemissään. Sääli, että libidomme on kentällä.

→ João Gilberto: avarandado (1973)

Kappaleen on kirjoittanut Caetano Veloso, joka on nauhoitettu Gal Costan äänellä vuonna 1967, mutta tällä 1973: n alastomalla versiolla João Gilbertolta, joka laulaa kuiskaten tuskallisen kitaransa yli, on puhtaus, jota meiltä puuttuu kriittisissä tilanteissa.

→ Astrud Gilberto: Kuinka huomaamaton (1965)

Tiedätkö nuo laulajat indies kuka laulaa pienellä äänellä? Ne kaikki on kastettu Astrud Gilbertoon, joka oli Joaon vaimo. Tämä standardi (tyhmyys alkuperäiskielellä) on bossa novan johtavan säveltäjän Antonio Carlos Jobimin allekirjoitus.

16.00. Eloquence: kun se on osunut kallioperään

Käytännössä mistä tahansa yhdistelmällä varustetusta musiikkilajista voi olla meille paljon hyötyä, kun onnistumme hallitsemaan tilanteen. Emme ole parempia, mutta emme myöskään pahempia; Kun olemme saavuttaneet pohjan, aloimme kiivetä takaisin. Sokeiden läpi tuleva valo on nyt optimisäde. Ikään kuin osoittaaksemme itsellemme, että olemme edelleen elossa, alamme antaa hiilloksen kenelle tahansa, joka meillä on vieressä, ja nämä ovat paluun ääniä.

→ Portishead: Tiet (1994)

Bristolista Beth Gibbons ja yritys kirjoivat pimeän ja elokuvalajin, jota alettiin kutsua trip hop. Rhodes-pianolla, joka suunnittelee tätä kappaletta alusta alkaen, on laatu upottaa jopa optimistisimmatkin kurjuuteen. Mutta kyse ei ole surkastumisesta sen välittämän surun yli, vaan valloittamamme sanatiedon käärimisestä näihin ääniin.

→ Kilpikonna: Joiden varrella (1996)

Mielialamme on yhtä luokittelematon kuin tämän Chicagon bändin rock, joka voi joskus kuulostaa a Läntinen häiritsevä (kuten tässä tapauksessa), ja muut vaeltavat progressiivisen rockin, jazzin ja elektroniikan välillä. Instrumentaalinen teema sopii täydellisesti arkaluontoisille.

17.00. Tunnustetaan tosiasia niin pian kuin mahdollista: olemme hämmentäneet itseämme

Neuronit ovat alkaneet toimia ja ovat omistautuneet pommittamaan meitä edellisen yön kohtauksilla. Ellemme muista mitään (mitä voi tapahtua), todennäköisin asia on, että suustamme tulleet tyhmät lauseet alkavat kulkea päämme läpi, kun haluamme tehdä hauskoja ja valitettavia lähestymistapoja ihmisiin, jotka varmasti ajattelivat meitä olivat idiootteja. Emme välittäisi, jos liittyisimme, mutta sitä ei tapahtunut. Olemme hämmentäneet itseämme, eikä mikään voi korjata sitä nyt; vaikka se lieventää sen vaikutuksia: vetivät balladeja tuhoisille miehille.

→ Bon Iver: Re: pinot (2007)

Tämä on kaveri, joka rakkauden hajoamisen parantamiseksi lukkiutui mökkiin vuorille ja äänitti tämän albumin. Hänen luomansa ilmapiirin takia hänen moraalinsa oli kivinen. Mutta albumi oli menestys ja se katettiin, todiste siitä, että pahimmatkin kokemukset voivat saada jotain hyvää.

→ Damien Rice: Norsu (2006)

Viime yön gaffit tekevät meistä kurjaa, tapaa, jolla irlantilainen Damien Rice varmasti tuntuu joka kerta säveltäessään kappaleen. “Minä olen tyyny sinun tyynyliinassasi”, hän julistaa tietyssä mielessä tämän teeman innoittamana crescendo.

18.00. Valmiina aloittamaan uudestaan: pop-virsiä

No, olemme jo lyöneet itsemme tarpeeksi. Olemme tehneet parannuksemme, ja on aika palata pinnalle. Normaalisuus on palautunut, toisin sanoen meidät on liimattu matkapuhelimeemme hetkeksi, järjestämällä sosiaalinen elämämme uudelleen pitkien yksinäisten tuntien jälkeen. Tapaamme välipalaa ennen illallista, ja jos maailma toivottaa meidät jälleen tervetulleeksi, anna sen olla oikean huumorin kanssa. Mennään iloisten ja kuunneltavien pop-kappaleiden ja oluen (vain yhden) kunniaksi, että olemme vielä nuoria ja meillä on krapula kuin mitään (enemmän tai vähemmän).

→ Ben Lee: Ota kiinni sairauteni (2005)

“Pääni on laatikko täynnä mitään ja niin pidän siitä.” Tämän konformistisen ja huolettoman kappaleen lupaava alku on melkein mahdotonta kuunnella asettamatta itseäsi hyvälle tuulelle. Jos olet valmistautumassa lähtemään ulos, huomaat taputtavan kätesi ja huutavan tungosta kuoroissa.

→ Chumbawamba: Tubthumping (1997)

Punks kahdeksankymmenestä, jotka tulivat, Chumbawamba laski tämän kuolemattoman kuoron, joka näyttää enemmän kuin huligaanit kuin kappale. Sanojen, kuten “viski” ja “vodka”, käsinkirjoituksessa olemme puolueen muistomerkin edessä, joka pystyy poistamaan seitsemän tuntia tuskaa ja asettamaan meidät taas toimintaan. Kyllä, huomenna, aloita alusta …

arvostelu