July 31, 2021

Ensiesitykset verkossa: Katsaus Terrorin katuun (osa 2): 1978, kirjoittanut Leigh Janiak (Netflix)

Parannettu versio edellisestä – enemmän kerronnallisesti järjestetty ja dramaattisemmin rakennettu -, TERRORIN KATU (OSA 2): 1978 ei pääty hyödyntämään käsitettä täysimääräisesti slasher että hänellä oli ensimmäinen elokuva huolimatta siitä, että ajanjakso näki alatyypin parhaat kopiot. Sanotaan, että elokuva, joka on jatkoa ja esiosa samaan aikaan, koska tämä on kronologisesti taaksepäin menevä trilogia, liikkuu enemmän “retkeilyelokuvien” alalla kuin ne, jotka tapahtuvat noissa kesäleireissä, jotka ovat niin kalliita samaan aikaan. Amerikkalainen perinne, jossa vanhemmat jättävät lapsensa huomiotta melkein koko kesän, ja pojille se on mahdollisuus pitää hauskaa. No, tai ehkä ei.

Kahden naapurikunnan – vauraan Sunnyvalen ja “tuomitun” Shadysiden – lapset ja nuoret yhtyvät ja jakavat sen Camp Nightwingin, jossa kaikki yleensä tapahtuu, hyvässä tai pahassa. Jo ennen kuin noituuden ja murhaajien aiheisiin liittyy enemmän, leirillä käyvät ihmiset ovat jo kokeneet erityyppisiä kokemuksia, kiusaaminen juopumukseen, taisteluista ja nöyryytyksistä rentoon seksiin, ja joskus kaikkeen samassa paikassa ja samojen ihmisten kanssa. Se on 70-luku, ihmiset, aika, jolloin ”talonmiehet” katsoivat toisinpäin ja antoivat lasten puolustaa itseään. Ja se ei aina onnistunut.

Tilannekuvaan lisätään ennustettavasti 1700-luvun noidan kirous, joka oli jo osoittanut voimansa vuonna 1994. Elokuva alkaa sinä vuonna, itse asiassa, kun ensimmäisen elokuvan selviytyjät kohtaavat naisen (soitettu Gillian Jacobs, valitettavasti hyvin lyhyessä roolissa), joka kertoo, mitä tapahtui seitsemänkymmentäluvun leirillä, jossa kaikki näyttivät kuuntelevan David Bowieä (ääniraita on edelleen tuon ajan pophittien jukeboksi, mukaan lukien Buzzcocks, Velvet Underground ja Cat Stevens , mm.), lue Stephen King ja käytä päävärejä ja -paitoja.

Päähenkilöt ovat kaksi sisarta, jotka eivät tule lainkaan toimeen: Cindy ja “Ziggy” Berman. Ensimmäinen työskentelee leirin ”neuvonantajana”, on aina tietoinen poikaystävästään ja haastaa alaikäisen elämään joutumassa vaikeuksiin. Ja jossain mielessä hän syyttää, koska Ziggy on uhmaava tyttö – tuolloin he olisivat kutsuneet häntä “ongelmalliseksi” – joka elää taistelussa muiden ikäisensä tyttöjen ja poikien kanssa. Itse asiassa elokuva alkaa, kun Sunnyside-tytöt haluavat ripustaa Ziggyn puusta syyttäen häntä noidaksi, ja hän pääsee pakenemaan muiden neuvonantajien ansiosta.

Tapahtumapaikka on kilpailu nimeltä Värisota, jossa pojat kaupungista toiseen kohtaavat toisiaan tapahtumasarjassa. Mutta pian kaikki menee hallitsematta, kun outoja löytöjä – hautoja, outoja ääniä, kirveillä naamioituja – vihjataan, että leirillä tapahtuu outoja asioita. Ja että myytti noita Sarah Fieristä (kyllä, Fier lausutaan hyvin samankaltaiseksi kuin Pelko), ei ehkä ole niin myytti vaan jotain tuntuvampaa ja jopa todellista. Kaikki näyttää osoittavan, että se oli olemassa, ja on jopa fyysisiä todisteita (luut, muistikirjat jne.), Jotka tekevät siitä selvän. Lisäksi ehkä hän esiintyy yhdessä paikallisista kavereista.

Toisen puoliskon aikana elokuva ottaa kyllä, joitain elokuvan julmimmista ominaisuuksista slasher (On melko yllätys, kun ensimmäistä kertaa nuoren pää puhaltaa kirveen lyönnillä), ja veri juoksee vasemmalle ja oikealle, jättäen vain vähän eloonjääneitä … tai muutaman kokonaisen ja kohtalaisen terveellisen pään. Ja vaikka itse saagalla ei näytä olevan kuninkaan romaanien mytologista voimaa eikä voimaa, joita ne näyttävät lainavan, 1978 Se on jonkin verran tuoreempi ja johdonmukaisempi kuin edellinen, joka perustuu myös yhden fyysisen tilan (suuren, mutta ainutlaatuisen) käyttämiseen alueena veren, kirousten ja myyttien läsnäolemiseksi.

Loppu on tietysti hieno jatkuu. Saaga päättyy perjantaina 16. päivä OSA 3: 1666. Ja siellä on esikatselu esitelty niin, että siellä kohtaamme kerta kaikkiaan noita-noita, kuuluisan Sarahin kanssa ja tämän kauhutrilogian alun (tai lopun) kanssa, joka varmasti unohdetaan niin nopeasti kuin se saavuttaa Netflixin näytöt .

Huomaa: tässä on katsaus osaan 1: 1994. OSA 3: 1666 avataan perjantaina 16. heinäkuuta.Lisätietoja