August 1, 2021

David Gilmour huutokauppaa kitaransa ja kerää 21 miljoonaa dollaria ilmastonmuutoksen torjumiseksi

Kimeerinen kitaristi ja nyt puoliympyrän suojelija, Pink Floydin David Gilmour uskoo, että ilmastonmuutos on ihmiskunnan kohtaama veteraanihaaste.

Hänen uskomattomat soolot ja syvällinen kirjallisuus ovat innoittaneet ja ilahduttaneet tuhansia ihmisiä eri sukupolvista. Monumentaalisen brittiläisen Pink Floyd -jengin kitaristi tietää, että musiikki voi auttaa puolustamaan planeettamme.

Gilmour halusi tukea vuonna 2008 perustettua ClientHeart-ympäristölainsäädäntöä, joka kokoaa yhteen ympäristöasiantuntijoita ja asianajajia, jotka taistelevat ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Utopistinen kitaristi myi valtavan kokoelman instrumentteja keräämään kärpänen tähän rakenteeseen.

Huutokauppatalo Christie’s sai englantilaisen muusikon kokoelman 120 kitarasta myytäväksi. Hän sanoi, että hänen instrumenttinsa voisivat nyt auttaa maailmaa enemmän tämän New Yorkin huutokaupan kautta:

Nämä kitarat ovat herättäneet minua paljon, on aika siirtää ne toisille ihmisille siinä toivossa, että he löytävät iloa ja luovat ehkä vähän uutta.

Kaikkien joukosta erottuva oli vuoden 1969 Fender Stratocaster -kitara, joka tunnettiin nimellä Black Strat, jota Gilmour käytti parhaiden Pink Floyd -levyjen nauhoituksissa: Kuun pimeä puoli (1973), Toivon että olisit täällä (1975) ja Seinä (1979). Black Strat myytiin 3975 miljoonalla dollarilla, joten se oli kaikkien aikojen kallein kitara.

Sen osti Jim Irsay, Indianapolis Coltsin omistaja. Mutta sen tapauksen ostamisen lisäksi liira hintaan 175,00 dollaria, hän hankki myös Martin D-35 akustisen hintaan 1 095 miljoonaa dollaria. Hän käytti tähän upeaan huutokauppaan yhteensä 5,24 miljoonaa dollaria.

Täydellinen kitarakokoelma keräsi yhteensä 21 miljoonaa dollaria, joka lahjoitetaan kokonaan ClientHeart-rakenteelle. Brittiläinen rock-epigrafiikka sanoi, että tämä on hänen tapa tukea vaihtoehtoa vakavalle ilmastonmuutoksen ongelmalle:

Yleinen ilmastokriisi on ihmiskunnan vanhin haaste, ja olemme vain muutaman vuoden päässä siitä, että ilmaston lämpenemisen hyödykkeet ovat peruuttamattomia. Tarvitsemme sivistyneen maailman, joka jatkuu kaikille lapsenlapsillemme ja muillekin, missä näitä kitaroita voidaan soittaa ja kappaleita laulaa.

Gilmour antoi kallisarvoisimmat aarteensa tehdäkseen tästä maailmasta paremman alueen kaikille. Suosionosoitukset, joita annamme hänelle tällä kertaa, eivät koske hänen laulujaan, vaan uskomme palauttamista ihmiskuntaan.

tärkeä sivusto