August 3, 2021

DNA-analyysi paljastaa, että Tikal oli “villi ja runsas keidas” – SinEmbargo MX

Yli 30 puu-, ruoho-, viiniköynnös- ja kukkakasvilajia tunnistettiin mayojen kaupungin suuren säiliön rannoilta yli tuhat vuotta sitten.

México, 24. kesäkuuta (RT). – Syvällä pohjoisen trooppisissa viidakoissa Guatemala on vanha maya kaupunki alkaen Tikal, vilkas metropoli, joka tuhat vuotta sitten käsitti teitä, kivettyjä aukioita, kohoavia pyramideja, temppeleitä ja palatseja sekä tuhansia asukkaiden koteja, joita kaikki tukivat maatalous.

Tähän kaikkeen Cincinnatin yliopiston (USA) tutkijat lisäävät nyt, että säiliöt de Tikal, elintärkeät juomaveden lähteet sen asukkaille he olivat vuorattu puilla ja kasvillisuus villi, joka olisi tarjonnut paitsi ravintoa myös luonnon kauneutta vilkkaan kaupungin sydämessä.

Tutkimuksensa yhteydessä, jonka tulokset julkaistiin lehdessä Tieteelliset raportitPohjois-Amerikan asiantuntijat kehittivät uuden järjestelmän analysoimaan temppelin ja Tikalin palatsin säiliöiden sedimenteistä löydettyjen muinaisten kasvien DNA: ta.

Heidän löydöksensä kuvaavat kuvan villistä ja rehevästä keitaasta: he tunnistivat yli 30 puu-, ruoho-, viiniköynnös- ja kukkakasvilajia, jotka reunustivat purojen rantoja yli tuhat vuotta sitten.

David Lentz, paleoetnobotanisti ja tutkimuksen päätutkija, yksityiskohtaisesti Science Daily että DNA-sekvensoinnin tulokset osoittivat, että suurin osa Tikalin kaupungin keskustasta oli kivetty ja siinä oli rehevää kasvillisuutta. Hän lisäsi, että korkeiden lämpötilojen vuoksi oli täysin järkevää, että kaupungissa oli säiliön vieressä “mukavia ja viileitä paikkoja”.

Tutkimuksen toinen kirjoittaja Nicholas Dunning lisäsi, että koska Maya oli metsäkulttuuri, jonka kosmologia sisälsi useita metsiin liittyviä elementtejä, pyhät lehdot lähteen ja sen lammen vieressä kaupungin sydämessä olivat voimakas symboli syvästä kunnioituksestasi ja huomioistasi ympäröivään luontoon.

TÄMÄ SISÄLTÖ SINEMBARGO JULKAISEE RT: N NIMIKEELLISELLA LUVALLA. KATSO ALKUPERÄINEN TÄSTÄ. SEN TUOTTAMINEN KIELLETTY.linkkini