August 1, 2021

FBI poistaa luokituksen Kurt Cobainin kuolemasta

FBI on poistanut ensimmäisen kerran luokituksen Nirvanan johtajan Kurt Cobainin kuolemasta, kuten aikakauslehti selitti Vierivä kivi. Tiedostossa on kymmenen sivua, ja se sisältää useita elementtejä, jotka kehottavat viranomaisia ​​tutkimaan enemmän muusikon kuolemasta.

Tiedoston luokitus on poistettu ensimmäisen kerran ja se julkaistaan ​​Rolling Stone -lehdessä

Laulaja kuoli 5. huhtikuuta 1994 27 vuoden ikäisenä. Viranomaiset löysivät Cobainin kotonaan Seattlessa ampumalla päähän ja siitä lähtien erilaiset teoriat ovat osoittaneet, ettei kyseessä ollut itsemurha vaan murha.

Monet teoriat viittasivat laulajan vaimon Courtney Loven syyllisyyteen Cobainin kuolemasta. Itse asiassa jopa Lovein isä kirjoitti kirjan, jossa hän syytti häntä osallistumisesta.

Kurt Cobain vaimonsa Courtney Loven ja tyttärensä Frances Bean Cobainin kanssa

Terry McGinnis / WireImage

Oikeudenkäyntiasiakirjat

Lehden mukaan Vierivä kivi, tuskin kymmenen sivua pitkä ja verkkosivustollaan julkaistu tiedosto on lyhyt, mutta kiehtova.

Asiakirjan avainkappaleet ovat kaksi kirjettä, joiden lähettäjät pysyvät nimettöminä ja jotka lähetettiin FBI: lle ja kehottivat toimistoa tutkimaan rokkitähden kuolemaa murhana eikä itsemurhana.

Lue myös

LUONNOS

Yksi kirje on vuodelta 2003 ja siinä selitetään, että “miljoonat fanit ympäri maailmaa haluaisivat, että hänen kuolemaansa liittyvät epäjohdonmukaisuudet poistuvat lopullisesti”.

Toinen kirje on vuodelta 2007, ja siinä valitetaan, että “tapauksen johtanut poliisi ei koskaan ottanut tutkintaa vakavasti murhana, mutta vaati alusta alkaen, että kyseessä oli itsemurha”. Kirjoittaja koottiin jopa todisteita, jotka tukisivat hänen teoriaansa: ettei aseessa ollut sormenjälkiä ja että Cobain jätti jäähyväiskirjeen, hän ei maininnut halustaan ​​ottaa henkensä, “lukuun ottamatta sitä osaa, joka oli toisen kanssa. kirje ja se tuntui olevan lisätty loppuun “.

FBI vastasi molempiin kirjeisiin, että ne eivät havainneet liittovaltion lain rikkomista.

Joka tapauksessa FBI vastasi molempiin kirjeisiin, etteivät ne havainneet mitään liittovaltion lain rikkomista tutkimuksen yhteydessä.

Asiakirja sisältää myös vastaavanlaisen vastauksen kuin FBI, jonka silloinen oikeusministeri Janet Reno lähetti vuonna 2000. Oikeusviranomaisen vastauksen saavan kirjeen sisältöä ei kuitenkaan tunneta.

Liittovaltion viranomaisille osoitettu neljäs kirje vakuuttaa, että tapaus on täynnä “epäjohdonmukaisuuksia”

Lopuksi tiedostossa on myös faksi, jonka yritys on lähettänyt FBI: lle Cosgrove Meurer Productions, joka on vastuussa amerikkalaisesta dokumentaarisarjasta “Ratkaisemattomat salaisuudet”, joka esitti jakson Cobainista tammikuussa 1997. Asiakirjassa todetaan, että “yksityinen tutkija Tom Grant on vakuuttunut siitä, että virallinen itsemurhayritys oli kiire” ja että tapaus on täynnä ”epäjohdonmukaisuuksia. ”

Lue koko raportti