August 4, 2021

hänen päivänsä Lontoon The Who -tapahtuman kanssa, suhde Pappoon ja vastaus niihin, jotka kutsuvat Riffiä “machiruloksi”

Martin Dark Soul

Sputnik V: n annos on jo siirrostettu ja vieroitusoireyhtymän vaikutukset jokaiselle, joka on asunut käytännössä koko elämänsä lavalla, Vitamiini (72) sanoo, että se on niin hyvä kuin se voi olla tässä yhteydessä. Zoom-osassa, joka koskettaa häntä, hän ilmestyy huvilansa seinälle Villa Adelinassa, jossa on ikoninen logo Riff, yhtye, jonka hän perusti Pappon kanssa noin vuonna 1980 ja se on edelleen paras anglikismin kääntäminen argentiinan kielelle. Hän on kuitenkin täällä (kyberavaruudessa) puhuakseen kadonneesta jaksosta elämästään: kolmesta sooloalbumista, jotka hän julkaisi vuosina 1984-1994, vuosikymmenen, jolloin Riff taipui, mutta ei koskaan lopettanut rikkomista. Ilman muuta yhteistä säiettä kuin arvaamaton kohtalo basisti luokittelee heidät “piilotetuiksi”, vaikka tässä ei ole goottista silmänräpäystä.

Uudelleen julkaistu CD y ja suoratoisto, Aika on koittanut (1984), Vitiken: Viihde (1988) ja En tiedä menenkö takaisin (1994) Ne ovat huolimattomia levyjä, jotka ansaitsevat uudelleenlukemisen. Samoin kuin viikkoja sitten, laulaja Alejandra Aldao latasi YouTubeen yksinkertaisen biisiryhmän Alta Tensiónin (jonka Vitico oli basisti) Led Zeppelinin vuodelta 1970 hämmästyttävällä coverilla “Whole Lotta Love”, vapisee jäykkä Argentiinan kallion virallinen historia. Täällä on huomaamaton helmi, kuten “En ole enää sama”, jossa entinen Riff saa odottamattoman levyn, joka on tämän kaiken uudelleenjulkaisun arvoinen. Viticon harvinainen soolotarina alkaa juuri Riffin ensimmäisestä hajoamisesta tuolloin, kun he valmistautuivat hyökkäämään Espanjaan. “Minun piti tulla levyllä, koska muut kaksi satraappia olivat jo julkaisseet omansa ja minä olin hieman jäljessä”, hän sanoo nyt.

-Miten se äänitti ilman Riffiä tuolloin?

– Minun piti tehdä se ja voisin: se kuulostaa hyvältä. Soitan kaikkia rytmisiä kitaroita, ja soolot ovat Botafogon ja nuoren Boffin lisäksi Luis Cerávolon ohjelmoimat elektroniset rummut. Sekä Michel että Pappo käyttivät levyjä, joiden piti olla Riffin tekemässä asioita, kun kaikki hajosi pikkuveljen saapumisen vuoksi (hän ​​viittaa Michelin nuorempaan veljeen Danny Peyroneliin). Siitä lähtien, kun tuli hetki, jolloin emme voineet enää sietää toisiamme, lopetimme pelaamisen ja kun parin vuoden kuluttua unohdimme, miksi emme olleet enää kestäneet, saimme taas yhteen. Silloin tein nämä levyt.

Alberto Vidal

Riff: Pappo, Vitico ja bändin manageri, Mundy Epifanio (Alberto Vidal /)

-On utelias, että missään näistä kolmesta albumista ei ole Pappoa vieraana. Miksi?

-Pappo tuli vierailemaan Music Hall -studioon, kun hän äänitti ensimmäistä ja (teknikko) Jorge Da Silva ei tiennyt minne mennä, koska hän lisäsi sillä hetkellä vain yhden Boffin. Ja yhtäkkiä ääni kuuluu (Vitico jäljittelee Pappoa: korvaamaton) sanomalla: “No, koska olin täällä puoli tuntia ja et kutsunut minua soittamaan, lähden.” Sanoin hänelle, että soitan hänelle, mutta hän jäi sinne. Olisi ollut mukavaa, että hän olisi tullut, mutta en pitänyt siitä, että hän halusi prepo. Siksi en soittanut hänelle.

-Oliko tämä materiaali, jota kutsut “piilotetuiksi”, jo sävelletty vai teitkö sen mennäsi solistiksi?

-Aiheet, kuten “Aika on tullut”, ovat kuvaus siitä, mitä minulle tapahtui tuolloin, ja puhuvat Riffistä. Siinä sanotaan: “Ne, jotka haluavat olla paljon noissa lehdissä, ystävystyvät toimittajien kanssa”, ja kyse on ryhmän lopettamisesta. Mielestäni se on erittäin hyvä levy. Riffille kirjoittamieni kappaleiden korkeudella on kappaleita, kuten “Being a rock and not to roll the”. Toinen on erilainen, sillä on Van Halen -tunnelma, enkä tiedä, edustako se minua parhaiten.

Vitico, hieno painos lakirockerista

Marcelo gomez

Vitico, lain rokkari (Marcelo Gómez /)

-Sillä on erittäin kitsch-kansi, jota voitaisiin kuvata nimellä “machirula”.

– Sanot, että he kieltäisivät sen minulle?

-En tiedä niin paljon, mutta se näyttää olevan myöhässä, eikö niin? Pappo sanoi lippiksistään, että hänen päällään oli vain naisia ​​ja autoja. Oletko sama? Koska piilossa on toistettu kabareen kappaleita ja siluetteja.

-Kyllä se on oikein. Rock & roll, tytöt ja autot kulkevat yhdessä alusta alkaen.

– Voisiko Riffin tekemän kiven nähdä tänään machona?

-Ei! Se oli toinen kerta, juuri se. En usko, että Riffin musiikki oli ollenkaan macho. Levyn nauhoittamiseksi Palladiumissa Pappo kutsui Celeste Carballon taustalauluun. Yhdessä vaiheessa yleisö muuttui mahdottomaksi. Kaikki oli: “huora, huora”. Ja pysäytin bändin ja otin mikrofonin sanomaan: “Hei, kaikilla täällä on äiti, tyttöystävä tai sisar, joten he leikkaavat sen tai esitys on ohi.” Ja he kaikki olivat hiljaa. Se on paras vastaus, jonka voin tänään antaa aiheesta.

-Samaan aikaan kun osoitit moottoreiden ja yön Walkyries-ikonografiaa, sinulla oli vuosien ajan kumppani, jonka kanssa rakensit perheen. Oliko se sitten vain esteettinen?

-Kyllä ja ei. Minulla oli Impala-auto viidentoista vuoden ajan, ja perheen kannalta on selvää, että en ollut paras isä, mutta en myöskään huonoin… Pappon kanssa me ruuvattiin paljon, paljon, mutta minulla oli rajoitukseni. Rock-elämä ja perhe-elämä eivät olleet lopulta yhteensopivia.

– Kaikesta tästä piilotetusta materiaalista, kuten kutsut, on tahattomasti helmi, joka on ”En ole enää sama”, kappale, joka on nauhoitettu Lontoossa. Onko se lainaus kokemuksestasi Kenen kanssa, kun osallistuit zapadaan istuntojen aikana? Quadrophenia?

– Tein sen kappaleen saman insinöörin kanssa, joka työskenteli Pete Townshendin kanssa, ja näppäimistön kanssa nimeltä James Hallawell, jonka kanssa vietimme kolme päivää menemällä pubista hänen taloonsa ja talostaan ​​pubiin, ja hän muotoili ideoitani. Totuus on, että se on omistettu Pappolle. Kun tulin takaisin Lontoosta ja hän kuunteli häntä kuulokkeilla, hän ajatteli, että se oli hienoa, mutta tajusi, mitä oli tekeillä, ja teki tämän kasvonsa … Mutta jos kuuntelet rivien välissä, hän puhuu siitä, mitä tapahtui, kun hän löi häntä “Vanha nainen”.

– Oletteko hyväksyneet laskun, jonka Riff riisui aseista saadakseen soolouran?

– Pappolla oli kateuskysymys Riffin suhteen, koska kutsuimme paljon enemmän ihmisiä kuin Pappon blues. Ja kävi ilmi, että joka kerta, kun olimme päättämässä suuren kiertueen eri puolilla maata, hän keksi Pappon bluesin. Eräänlainen autoboicot o paniikki nappi.

-Pappon lisäksi tuo laulu on ehdottoman harvinainen tyyliisi. Kuinka pääsit sinne?

-Mielestäni tuolloin Lontoossa oleminen vaikutti minuun. Pidin aina Baba O’Rileystä (The Who, 1971), jossa syntetisaattoria käytetään hyvin erityisellä tavalla. Minulle oli täydellinen paine laulaa siellä englantilaisen insinöörin kanssa, mutta mielestäni se oli paras aika, jonka lauloin elämässäni. Joten palasin Englannista 24-kanavaisella nauhalla, jota en päässyt röntgenlaitteen läpi, ja menin Ioniin (studiot) ja kahdessa otteessa akku jäi päälle. Epätavallinen. Ja minulle se on parasta mitä tein. Koska se ylittää sen, mitä minulta odotetaan. Enkä tiedä, tuleeko takaisin … Luulen, että se on paras kolmesta albumista.

-Nämä levyt ovat hylätty yritys olla solisti Riffin ja Viticuksen välillä. Pitääkö sinun olla ryhmässä?

-Minulla on paljon hauskempaa ryhmässä. Kun olet solisti, muusikot vihaavat sinua. Viticuksessa en koskaan veloittanut pesoa enemmän kuin mitä pojat tekivät. Ainoa etuoikeuteni 17 vuoden uralla oli takapenkki ojentua tielle. Ei muuta.

– Elit intensiivisiä aikoja Lontoossa, 70-luvun alussa ja Buenos Airesissa 80-luvulla. Missä olit eniten vaarassa?

– Englannissa minulla oli pieni romanssi heroiinin kanssa, mutta en koskaan pistin itseäni. Ja minusta tuntui hyvältä. Mutta pystyin saamaan selkeyden perustella ja ymmärtää, että jos minun olisi pitänyt ottaa tuo lääke sopeutuakseni ympäristöön, parasta mitä voisin tehdä, oli palata takaisin ja soveltaa kaikkea mitä olin oppinut Lontoossa. Ja niin Riff tehtiin ja loppu on historiaa.

– Olit osa kahta yhtyettä, jotka rock-kaanon aiemmin ei ottanut huomioon: Alta Tensión ja La Joven Guardia. Mutta High Tension nauhoitti erittäin raskaan kannen Led Zeppelinin “Koko Lotta rakkaudesta” vuonna 1970! Se on kuin sinun pitäisi tarkistaa nämä ennakkoluulot …

– Nauhoitimme Zeppelinin ja version Jeff Beck Groupin ”Rock in vankilasta”, koska olin paljon yökerhojen ympäristössä ja levytikkailijat antoivat minulle levyjä, joita he eivät käyttäneet. Ja ehdotin näiden versioiden tekemistä. La Joven Guardian kanssa teimme Free-kappaleita, joita kukaan ei ollut kuullut täällä. Mutta progressiivisen ja kaupallisen musiikin välille syntyi ero, joka oli naurettavaa. Minulle siitä, että soitin La Joven Guardiassa ollessani La Pesadassa, he veivät minut Pelo-lehden mustalle sivulle. Se oli valtava virhe. Ryhmät, joita he kutsuivat ”kaupallisiksi”, kuulostivat usein paremmin kuin muut.

-Mitä sinulle tapahtui La Pesadassa?

-Ei mitään hyvää. Se oli puhdas räjähdys. Kuinka monta kertaa he pelasivat? Kymmenen? Kuuluisa Luna Park -näyttely oli katastrofaalinen rock-kohtaukselle.

-Mutta voisit liikkua kahden maailman välillä: korkeasta jännitteestä Pappoon ja La Pesadaan …

– Kyllä, voisin tehdä sen ilman ongelmia. Mutta ennen kaikkea Lontoossa, kun katselin niin monia bändejä, opin millaista oli laittaa rock-esitykseen. Ja se oli Riff. Ja jos siinä oli ylilyöntejä, se johtui siitä, että ihmiset eivät olleet tottuneet vastaanottamaan sellaista energiaa näyttämöltä.

-Miten muistat Willy Crookin, jolla oli ohikiitävä askel Riffiä varten?

-Se on valtava menetys. Willy oli ilmiö, hän soitti hyvin. Ja hän oli nuori. Se on surullisin asia.

Muutaman minuutin kuluttua tunnepitoisesta ja Riffin, Viticon, JAF: n ja Luciano Napolitanon vuoden 2019 versiosta antamasta hengityksestä lavan puolella Baraderon Rockin ensimmäisen päivämäärän lopussa.  Näkyvästi väsynyt, Vitico sanoi: & # x00201c;  Riff-kappaleiden toistaminen tarkoittaa aina onnea

Agustin Dusserre

Viimeinen Riff-kokoonpano: Vitico Luciano Napolitanon ja JAF: n kanssa vuonna 2019, Baraderon Rock-festivaalilla (Agustín Dusserre /)

-Aseistit Riffin ilman Pappoa ja korvasit hänen poikansa Lucianon kanssa. Mitä mieltä olet hänen tekemistään? (Häntä pidetään ennalta ehkäisevässä pidätyksessä, häntä syytetään lyömisestä, hirttämisestä, lukitsemisesta ja uhkailemisesta tyttöystävänsä kuolemaan)

-En todellakaan pitänyt siitä. On asioita, joita ei tehdä. Olen todella pahoillani ja pidän kaikkea mitä tytölle tapahtui kammottavaa.

– Olitko menettänyt yhteydenoton sen Riffin paluun jälkeen, johon lisäsit hänet?

-Olen estänyt sen puhelimessa puolitoista vuotta. Tein Riffin hänen kanssaan yrittäen pelastaa suuren ystävän pojan. On havaittu, että se ei toiminut.

siirry tähän sivustoon