August 1, 2021

Päivä, jolloin Syd Barrett yllätti entiset Pink Floyd -työtoverinsa studiossa: “Se kuulostaa vähän vanhalta.”

Muistan, kun olimme nuoria, loistit kuin aurinko. Loista, hullu timantti. Nyt sinulla on tämä ilme silmissäsi, kuin mustat aukot taivaalla “, kuvaa aiheen “Loistaa sinulle hullu timantti”Alkaen Pink Floyd. Kirje, jolla on vastaanottaja: Syd Barrett, englantilaisen yhtyeen perustajajäsen, joka jätti projektin ensimmäisen levyn julkaisemisen jälkeen huumausaineiden aiheuttaman henkisen tilansa vuoksi.

5. kesäkuuta 1975, kun taas Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason Y Richard Wright he nauhoittivat tämän 25 minuutin puvun, joka sisältyi albumiin Toivon että olisit täällä, a salaperäinen henkilö Lontoon studiossa, huone 3 Abbey Roadilla. Aaveen läsnäolo Kuka oli?

Hiljaisesti henkilö, jolla oli tukeva, ajeltu runko, melkein ilman kulmakarvoja, ja silmiinpistävä puku pitkällä ohjaajalla, lähestyi hallintalaitetta. Hän istui ohjauksen osassa – hänellä oli laukku kädessään – silmät kiinnitettynä muusikoihin. Yhdessä vaiheessa hän alkoi käyttäytyä oudolla tavalla: hän liikutti jalkojaan ja pesi hampaitaan. Gilmour tunnisti hänet ensimmäisenä. Hän katsoi rumpali Masonia ja kysyi:Tiedätkö kuka se on? “. Vastaus oli kielteinen. Sitten mysteerin loppu tuli matalalla äänellä: “Se syd”.

Tarinan todistajat paljastivat yksityiskohtia noista jännityksen ja hämmästyksen minuuteista. He sanovat että Roger Waters Y David Gilmour he alkoivat itkeä nähdessään vanhan ystävänsä ja kumppaninsa monien vuosien jälkeen. He eivät voineet ymmärtää, kuinka tuo komea nuori mies, jolla oli hyvät hiukset ja luovuus, oli muuttunut niin paljon. “En tunnistanut häntä, hän oli ajellut päätään, hän oli saanut paljon painoa”, Muisteli laulaja ja kitaristi dokumentissa Pink Floydin ja Syd Barrettin tarina.

Syd Barrett, vuosina 1967 ja 1975.

”Hän oli ajellut kulmakarvansa. Seitsemän vuotta kuulematta häneltä ja katsomatta häntä yhtäkkiä, juuri silloin, kun nauhoitimme kyseistä kappaletta … En tiedä, sattumaa, karmaa, kohtaloa, kuka tietää ”, Wright sanoi. Yhtäkkiä, Barrett mursi hiljaisuuden ja puhui: ”Minulla on iso jääkaappi. Söin paljon sianlihaa”. Lisää yllätystä kaikille.

Keskustelussa tunnistamaton laulaja ja kitaristi kysyi, voisiko hän nauhoittaa osan. Hänen entiset joukkuetoverinsa vastasivat, että hän oli jo tehnyt sen, keinona päästä pois jännittyneestä hetkestä. Hän puolestaan ​​myönsi, ettäLoistaa sinulle hullu timantti”-Se aluksi kutsuttiin ”Syd: n teema”- kuulosti” hieman vanhalta ”.

Syd oli yhden tärkeimmän ja vaikutusvaltaisimman bändin johtaja. Hän oli vuoden alkuvuosien ideologi Pink Floyd -Hän jopa nimitti projektin yhdistelmällä bluesmenien nimiä Vaaleanpunainen Anderson y Floyd Council- vaiheessa, jota leimaavat ylilyönnit ja psykedelia. Nuori mies Cambridgesta, kuvataiteen opiskelija, jolla on suuri karisma ja upea mielikuvitus.

Hänen kuvitteellinen maailmaan noina 60-luvun puolivälin päivinä koostui upeista tarinoista, joissa transvestiitit, avaruusmatkailijat, tontut ja jopa variksenpelätin asuivat yhdessä. Kaiken tämän voimme löytää Floydin debyyttialbumilta, Piper aamun portilla vuodesta 1967.

”Kukkavoima”Vuodesta 1967 syntyi muutos musiikkisuunnassa uusilla äänitystekniikoilla, sisällyttämällä genren ulkopuolisia instrumentteja ja kokeilemalla huumeita, kuten LSD: tä. Tätä kaavaa esiintyi esimerkiksi nykyaikaisissa levyissä, kuten Sgt. Pepperin Lonely Hearts Club Band Beatlesin tai in Oletko kokenut? The Jimi Hendrix Experience -albumista sekä The Doorsin ja The Velvet Undergroundin varhaiset albumit. Tuossa kehyksessä tuli esiin Piper aamun portilla.

Lopun alku

Hänen henkinen heikkoutensa ja huumeongelmansa työnsivät hänet. Minulla oli mieleni missä tahansa. Hänen käyttäytymisensä oli täysin muuttunut. ”Nyt on helppo muistaa menneisyyttä ja yrittää antaa sille jonkinlainen muoto. Syd sai kitaransa vireestä lyömällä jouset. Muissa kappaleissa hän lopetti soittamisen ja seisoi vain siellä jättäen meidät kaivamaan. Tuohon aikaan ajattelemme: “Tarvitsemme toisen henkilön tai ainakin jonkun auttamaan meitä”, sanoi rumpali Mason haastattelussa.

Syd julkaisi kaksi sooloalbumia: The Madcap Laughs (1969) ja Barrett (1970), molemmat tuottaneet Gilmour. Sitten ilmestyisi kokoelma Opel (1988). Hän kuoli 7. heinäkuuta 2006 60-vuotiaana krooninen diabetes ja myöhemmin haimasyöpä.

Joka kerta kun laulan ‘Shine On You Crazy Diamond’, Syd se on siellä koko ajan. Laulu kuvaa, kuinka koin hänen hajoamisen, sekä sen suuren halun, joka minulla oli ja on edelleen, ja intohimon, jota minun on vietettävä hänelle ja hänen lahjakkuutensa ja inhimillisyytensä. Ilmaise rakkauteni, jota tunnen häntä kohtaan ”, totesi Barrettin ystävä Waters, jonka hän tapasi Homerton Schoolissa Cambridgessa.

Loista, hullu timantti. Yöllä varjojen uhkaama ja alttiina valolle”.

.

Rakastin tätä