August 3, 2021

Arktiset apinat ja paketit: kahden päivän maku Lollapaloozasta

Kilpailun viimeinen päivä, joka ylitti laadun, leimasi kansallisen punk-yhtyeen Fiskales Ad-Hokin esittelyn taustalla olleiden kiistojen kanssa. He esittelivät esityksessään kuvia tunnetuista Chilen oikeiston hahmoista, ristillä veitsellä, tehosteet joka palveli Lollapaloozan jälkeisen asialistan asettamista.

Kansallinen punk-yhtye, joka ilmoitti kilpailun aiempien versioiden aikana julkisesti tämäntyyppisten esitysten kumoajaksi, vastasi nyt päätöspäivän avaamisesta poliittisilla viesteillä, jotka toimivat epilogina muille aikaisemmille interventioille, kuten Jamaikalainen Ziggy Marley, joka kehotti chileläisiä lopettamaan taistelut ihmisoikeuksien puolesta, ja yhtye The Man, joka esitti iskulauseita vesioikeuksista ja tuesta Mapuche-yhteisölle.

Mutta puheiden ulkopuolella, musikaalissa ja kahden päivän kuluttua rennolla maulla Parcelsin hyvän debyytin maku pysyi kitalassa. Saksalaisilla australialaisilla on ollut meteorinen ura siitä lähtien, kun elektroniset jättiläiset Duft Punk ohjasi heitä vuonna 2017.

Byron Baystä kotoisin olevat paketit koostuvat Patrick Hetheringtonista, Louie Swainista, Noah Hillistä, Jules Crommelinista ja Anatole Serretistä. Bändi perustettiin vuonna 2014 lukiovuosiensa aikana ja pian sen jälkeen, kun he päättivät asettua Berliiniin.

Aloitettuaan ensimmäisistä soinnuista Aces-näyttämöllä, hyvä osa O’Higgins-puistosta siirrettiin funktastisiin ääniin. Oli kuin yleisö olisi heittänyt huolensa yli laidan siirtyäkseen euforian tilaan, jonka he saavuttivat valmiustilaan mennessä.

Laulu sekoitettiin vaivattomasti syntetisaattoreihin, ja kun se yhdistettiin rumpuihin ja kitarariffeihin, jotkut heidän röyhkeistä kappaleistaan ​​ajoivat faninsa hulluksi. Pakettien kaleidoskooppinen ääni on monimutkainen ja erittäin vaaraton. He yhdistävät sarjan aikakausia ja tyylilajeja, jotka vaihtelevat 80-luvulta ja 70-luvun diskoäänet, unelmoivan psykedelian ja kansan läpi. Ei ole epäilystäkään siitä, että kaikessa tässä ehdotuksessa on kiistaton Daft Punkin aromi ja futuristisen ja pehmeän kosketuksen tyylikkyys.

Varsat

Kun tämä hypnoottinen poljinnopeus on edelleen läsnä, toinen tämän päivän lupauksista ilmestyy lavalle: Varsat. Oxfordin, Englannin rock-yhtye, jonka perustivat vuonna 2005 laulaja ja kitaristi Yannis Philippakis, rumpali ja lyömäsoittaja Jack Bevan, toinen kitaristi Jimmy Smith ja kosketinsoittaja Edwin Congreave, ovat loistavasti levyttäneet yhden maailman parhaista näytelmistä. elossa. Lollapalooza-asia ei ollut kovin erilainen kuin muualla maailmassa, ei turhaan he voittivat vuoden 2013 Q-palkinnon parhaasta live-esityksestä ja nimitettiin kahdesti NME-palkinnoksi “Paras live-esitys” vuoden 2011 aikana. ja 2013.

Tällainen odotus tälle bändille oli, että yleisö täytti aikaisin vaiheen, jossa englantilaiset soittivat, laulamalla innokkaasti kutakin kappaletta siinä määrin, että Parcelsista tulevat australialaiset ilmestyivät osallistujien joukkoon, sekoittuen ihmisten kanssa nauttimaan Showsta .

Vaikka bändin musiikki levyllä saattaa joskus tuntua hitaalta ja jopa haudulta, live-nämä kappaleet pyyhkiytyvät kokonaan pois, kun ne alkavat soittaa raivolla, jota harvat nykypäivän rock-musiikkibändit pystyvät vastaamaan.

Varsat ovat erittäin karismaattinen bändi, ja lahjakkuuden lisäksi he tuottavat vain surrealistisia ja aidosti rehellisiä live-esityksiä. Tämän bändin sunnuntai-konsertti ei vain antanut faniensa olla helposti yhteydessä heihin, vaan myös loi kiehtovan ja todellisen siteen, jota oli vaikea kuvitella.

Toinen päivän jalo hetki, kaksi päivää tapahtumaan, maistuu skotlantilaiselta viskiltä. Sam Smith, 26-vuotias englantilainen laulaja ja lauluntekijä, oli syvästi liikuttunut saatuaan kiintymyselät chileläisiltä, ​​jotka puolestaan ​​itkivät ja lauloivat suurinta osaa kappaleistaan.

Sam Smith

Oli selvää, että hänen faninsa rakastavat englantilaisen laulajan ääntä, kappaleita ja läsnäoloa lavalla. Mitä he eivät ehkä ole odottaneet, kuinka kiehtova taiteilija olisi yleisön kanssa. Smith on ylimääräinen laulaja, joka navigoi korkealta tenorilta nousevaan falsettoon helposti ja armollisesti, sillä hänellä on yksi näyttämönsä korkeimmista paikoista laulamalla huippuhitti ”Stay With Me”, joka johti melkein jokaiseen Grammyyn. 2015. Siihen lisättiin Oscar vuonna 2016 James Wond Spectre -elokuvan ”Writing on the Wall” -kirjoittajana.

Smith käytti aikaa kiittää syvästi yleisöä vastauksesta niin intohimoisesti. Sivuseinät, jotka eivät voineet kätkeä taiteilijan tunteita, heijastivat hänen kasvonsa valaistuina ensimmäistä kertaa maassamme tapaamisen tunteista. Kokemus, jonka hän lupasi toistaa nopeasti uskollisen yleisönsä iloksi, että odotan hänen kanssaan huolimatta siitä, että hänen numeronsa oli ennen kolmen päivän kultaista päättymistä, myös englantilainen arktisten apinoiden.

Artic Apinat

Sheffieldin neliosaista brittiläistä rock-yhtyettä johtaa houkutteleva Alex Turner. Ryhmä muodosti fanikuntansa Internetissä, kun vuoden 2003 konserteissa toimittamat demo-CD-levyt laitettiin verkkoon muiden ihmisten kuuntelemaan, mutta he eivät pysyneet siellä pian sen jälkeen, kun he soittivat jo BBC Radio 1: ssä , joka päätyi katapultoimaan heidät maailmankuuluun.

Sunnuntai-iltana ahdistunut yleisö odotti heitä odottavasti VTR-näyttämöllä siinä määrin, että monien piti katsella Kolumbian Juanesin esitystä vuodesta 1975 vain pitääkseen paikat eturivissä.

Yhtäkkiä lava alkaa välkkyä punaisen verhon takana “Do I Wanna Know” -äänelle ja yleisö menee hulluksi murskaamalla kaikki ne, jotka istuivat vielä mukavasti puiston ellipsillä, aloittaen moitteettoman yli tunnin pituisen esityksen. media, jossa Turner hallitsi täysin näyttämöä Nick Caven auktoriteetilla, joka ilmentää koko show-liiketoiminnan maailmaa, vaikka hänen välinpitämättömyys parodisoi hänet. Itse asiassa Turnerin ikimuistoisimmat sanoitukset ovat aina flirttaineet pimeydessä.

Sunnuntai-iltana esitetyssä setlistissä, joka sisältää ryhmän suurimmat hitit, erottuu yhtyeen täydellinen rivi näiden vuosien teoksista anti-industrialaisista iskulauseista ja lyyrisistä abstraktioista nykyiseen postmodernisen skeptisyyden asemaansa ja kaiken hylkäämiseen. kallion rakentaminen.

Ei ole ketään muuta, joka on vanginnut adrenaliinin ylä- ja alamäet, kivun ja himon kuin he. Kukaan, joka ei voi verrata yhtyeeseen, jonka meteoriset esitykset vain terävämmät ja älykkäämpiä vuosien varrella. Live-bändeissä kilpailu on hyvin rajallista, ja he osoittavat sen enemmän kuin sulkemalla moitteettomasti festivaalin, jolle on ominaista kokoontuneiden lukujen todellinen monimuotoisuus, mikä tekee tästä todellisen moniarvoisuuden ja sananvapauden juhlan.

seuraava sivu