August 3, 2021

Ephemeris: hän tuli tarjoamaan sydäntäan 12. heinäkuuta

Runon Pablo, tukevimman lääkärin sydämen vieressä. Paluu “Xeneize” loistavasti. Buenos Airesin tragedia. Rolling Stones ja romanttinen elokuva

Yksi Latinalaisen Amerikan suurimmista runoilijoista syntyy, samoin kuin lääkäri, joka oli esimerkki Argentiinasta, päivänä, jolloin yksi suurista kansallisista jalkapalloseuroista palasi maahan myyttisen kiertueen jälkeen.

Samana päivänä, kun historian legendaarisin rock-yhtye antoi ensimmäisen konsertinsa, vuosikymmeniä ennen tragediaa suri Buenos Airesin kaupunki.

Romanttinen elokuva, joka vietteli koko sukupolven ja on edelleen ajankohtainen, samoin kuin laulu, joka oli klassinen yhtye pitkältä rannalta. 12. heinäkuuta on monia asioita kerrottavaa

Kirjallisuus: 1904 (117 vuotta). Ricardo Eliécer Neftalí Reyes Basoalto syntyi Chilessä Parralin kaupungissa. Se tunnetaan yleisesti nimellä Pablo Neruda. Runoilijan ura alkoi Crepuscularion julkaisemisella vuonna 1923. Vuotta myöhemmin ilmestyi kaksikymmentä rakkausrunoa ja epätoivoinen laulu. Seuraavina vuosina tulee olemaan suuria teoksia, kuten Residence on Earth ja Canto general. Uradiplomaatti meni maanpakoon kommunistisen militanttisensa takia. Hän kulki Italian läpi, jossa hän julkaisi Kapteenin jakeet. Pariisin suurlähettiläänä hän sai tiedon Nobelin kirjallisuuspalkinnon valloittamisesta vuonna 1971. Hän kuoli 23. syyskuuta 1973.

Lääketiede: 1923 (98 vuotta) Syntynyt Buenos Airesin kaupungissa La Platassa, kardiologi, kirurgi ja opettaja René Favaloro, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti siitä, että se on kehittänyt sepelvaltimoiden ohitusmenetelmän saphenous-laskimoa käyttäen. Hän julkaisi yli 300 lääketieteellistä paperia. Hän teki itsemurhan 30. heinäkuuta 2000. Vuodesta 2002 lähtien hänen syntymäaikansa on määritelty sosiaalilääketieteen päiväksi.

Musiikki: 1962 (59 vuotta) Muusikot Mick Jagger, Keith Richards, Mick Taylor, Bill Chapman, Brian Jones ja Ian Stewart esiintyvät ensimmäistä kertaa julkisesti Lontoon Marquee Clubilla. Jones kastoi ryhmän nimellä “Vierivät kivet” kuultuaan amerikkalaisen bluesmuusikon Muddy Watersin laulun “Rollin ‘Stone”.

Jalkapallo: 1925 (96 vuotta) Yleisö otti Buenos Airesissa vastaan ​​kampuksen Boca Juniors, tehtyään merkittävän kiertueen Euroopassa. “Xeneizes” kierteli Espanjassa, Saksassa ja Ranskassa ja saavutti hämmästyttäviä tuloksia: he pelasivat 19 peliä, voittivat 15, piirtivät yhden ja hävisivät vain kolme (joukkue teki 40 maalia ja sai 19). Argentiinan joukkue voitti muiden joukkueiden joukossa Real Madridin, Atlético Madridin, Celta de Vigon, Deportivo La Coruñan ja Espanyol de Barcelonan. Samalla säästettiin tasapeli Münchenin Bayerniä vastaan. Vanhalla mantereella tehdyn vuoksi AFA julisti vuotta myöhemmin Bocan kunniavalioiksi.

Faktat: 1930 (91 vuotta) Linjan 105 raitiovaunu nro 75, joka kulki Buenos Airesin Temperleyn kaupungista Buenos Airesin Plaza Constituciónille, on täynnä työntekijöitä, ja se putoaa Riachueloon Bosch-sillalta, jonka keskiosa pysyi koholla, mikä on synkkä 56-luvulla. 60 matkustajasta kuoli.

Elokuva: 1989 (32 vuotta): Kun Harry tapasi Sally -elokuvan ensi-ilta esitettiin Yhdysvalloissa ja Kanadassa, pääosissa näyttelijät Billy Cristal ja Meg Ryan ja ohjaaja Rob Rainer, jota pidetään yhtenä elokuvahistorian kymmenestä romanttisesta elokuvasta. Tämän pariskunnan ystävinä ja romanssissa, jotka tapaavat yliopistopäivinä, matkalla New Yorkiin, ennustetaan 12 vuotta käänteillä. Elokuva voitti Oscarin parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta (Nora Ephron) ja oli maailmanlaajuinen menestys. Se julkaistiin Argentiinassa 30. marraskuuta 1989.

Päivän laulu: 1965 (ikä 56) Yksi bändin legendaarisista klassikoista julkaistiin Rantapojat, “Kalifornian tytöt”. Kirjoittanut sen musiikillinen johtaja Brian Wilson ja Mike Love. Kappale oli osa heidän Summer Days (ja Summer Nights !!) -albumiaan, se saavutti Billboard 100: n kolmannen sijan, eikä ryhmä koskaan lopettanut sen soittamista livenä lähdön jälkeen. Se on listalla 500 parhaasta rock-kappaleesta Hall of Fame -maailmassa.

Tuotanto: Roberto Blanco Macor Asteriscos.Tv: ltä

.

napsauta tätä linkkiä nyt