August 3, 2021

Gualberto Castro. Hänen hymynsä, voimakkaampi kuin täydellinen ääni

Kaikki Gualberto Castron esitykset päättyivät täsmälleen samalla tavalla… aiemmin sanattomalla yleisöllä ja lopulta seisomaan.

Hän teki joka 12. heinäkuuta syyn iloon … se on edelleen. Syntynyt sinä päivänä, mutta vuonna 1934, tänään olisin 88 että mikään muu ei saavuttanut melkein 86 vuotta intensiivistä ja pohjimmiltaan hilpeää elämää.

Valtava taiteilija. Hieno, kuin suurempi taideteos. Hän työskenteli koko olemassaolonsa … hän ei koskaan pysähtynyt. Hän asui laulamaan. Ja sen jälkeen hänen elämänsä meni kyntämällä … tekemällä uria maahan kylvääkseen ystävyyttä. Viljelemänsä loppuun saaminen ei olisi edellyttänyt häntä neljä elämää. Ei ole mitään tapaa olla muistamatta sitä hymyillen. Hänen. Se oli jopa voimakkaampi kuin hänen täydellinen ääni.

Hänen kuunteleminen oli kuin menisi José Tomásin tehtävään, jossa riitti tuo ylevä hetki, jolla hän yllätti itsensä. Mikään ei voi kieltää, kuka on nähnyt sen jollakin pienellä foorumilla. Hän ei ollut lyhytaikainen stadionin täyttäjä – vaikka hänellä oli aikaa levymyyjänä – … kabareesta tai yökerhosta, se oli lähinnä mitä oli: intiimi laulaja, jota ei saa koskaan unohtaa.

Hän käveli hitaasti ja pysähtymättä 75 vuotta ammatillista uraa (Hän aloitti lapsena 10-vuotiaana), vähitellen … rakentaen eräitä aavikon pyramideja, jotka eivät pääty tuuleen.

Hän ei menettänyt naapurustossa syntyneiden yksinkertaisuutta. Siksi suositussa Guerrero-naapurustossa Mexico Cityssä. Hänen isänsä, Antonio Castro, soitti kitaraa, sävelletty (niille, jotka eivät tiedä sitä, on esimerkiksi sanoitusten tekijä Niin he ovat jotta hänestä tulisi suosittu saippuaoopperassa), hän lauloi erittäin hyvin … ja hänellä oli radio-ohjelma –Incognito-tenori– Juan Arvizun ja Vicente Bergmanin kanssa.

Isälleen, Antonio Castrolle omistettu levy, joka on kirjoittanut muun muassa kappaleita Así son las tai Vanidosa.

Lapsuudesta, Gualberto aloitti kuvatanssijana Margo-teatterissa Valkoinen); hän alkoi laulaa ensin julkisessa radiossa… Radio Gobernaciónissa ja sitten XEW: ssä Gabriel Ruizin tulkkina. He esittävät sen Tenorien Benjamin ja esiintyy kaikkien aikojen suurten laulajien rinnalla. Ja hänet on jo palkattu ravintoloihin … hänen 7-vuotias serkkunsa (3 vuotta häntä nuorempi) Arturo Castro seuraa häntä pianolla. Pari hyveellisiä huijauksia.

Gualberto soitti myös timpania; taustalla hänen serkkunsa, lapsuuden pianisti ja musiikillinen johtaja Arturo Castro.

Vuosien varrella Arturo muodostaa veljensä Jorgen ja Javierin kanssa trion Los Panchitos että aikuisena hän kutsuu itseään Castron veljet. He esiintyvät Run Run -kabareessa ja kokeilevat myöhäisilloilla, eivät enää yleisöjä, neljännellä äänellä … vanhemman serkkun, Gualberton, äänellä. Laulujärjestelyt, jotka Arturo – musiikillinen nero – saavuttaa ohjaamalla ne, luoden ainutlaatuisen äänen, ovat majesteettisia. Liikemiestä, joka aikoo viedä heidät kiertueelle Yhdysvaltoihin, kutsutaan kuuntelemaan heitä. Kohde asettaa ehdon “kaikki neljä tai ei mitään”. Gualberton ääni (joka tunnettiin nimellä lyhyt tenori) on kontratenorin rooli … se saavuttaa sopraanon äänen ja viimeistelee äänen, joka tekee Castrosista seuraavien vuosikymmenien aikana legendaarisen.

Vuodesta 1960 he tekevät julistetta New Yorkissa, Chicagossa, Los Angelesissa, mutta pääasiassa Las Vegasissa. Siinä määrin, että Castro-veljekset valitaan vihkimään majesteettinen Caesarin palatsi. Ne ovat ilmiö. He pysyvät vuoteen 1972 saakka jakamalla mainostaulut syntikaupunki Harry Belafonten, Judy Garlandin, Neil Sedakan, Paul Ankan, Sammy Davis Jr: n kanssa. ja Elvis Presleyn ja Gualberton ikuisen suurimman idolin Tony Bennettin … tai Frank Sinatran kanssa. Siellä, kuten potkimalla venettä.

Jos mitä tapahtuu viikonloppuna Las Vegasissa, pysyy Las Vegasissa… “mitä tapahtui 12 vuodessa, enemmän”, sanoi Gualas. Antaa sille vähän mielikuvitusta.

Tässä vaiheessa, lukuun ottamatta ajoittaisia ​​matkoja Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan, tapahtuu ikimuistoisia asioita … kuten päivä, jolloin sponsoroi Liza Minnellin käynnistämistä televisiossa… Kuin päivä, jolloin hän ilmestyy heille Chicagon yökerhossa nimeltä el Kaupan siivet ja sinne, missä heidät palkattiin, Sinatra itse, joka saapui, kun näyttely oli jo päättynyt, huudolle keitä helvettiä Castro-veljet ovatHän pyytää ja saa heidät palaamaan laulamaan vain hänelle.

Vuodesta 1969 lähtien he sekoittivat Las Vegasin paikkaan, jonka he yrittäjinä avaivat Mexico Cityssä … foorumilla. Näkymällä he hyödyntävät aaltoa ja tuovat pääasiassa amerikkalaiset supertähdet sekä muut Brasilian tai Euroopan hahmot. Pitkälle kiertueelle Javier pysyy huolehtimassa changarrosta, ja silloin he virallisesti sisällyttävät toisen serkkunsa ryhmään: Benito Castro … täydentäjä, rikoskumppani, kumppani ja kumppani ikuisesti.

(Minimi tehtävä kuunnella Castro-veljiä: Syyn menettäminen, Naisille, joita rakastin, Minä ilman sinua, Itke sisälläJa rakkauden jälkeen).

Hänen serkkunsa Benito Castro … täydentää, avustaa, seuraa ja seuraa.

Vuoteen 1973 mennessä Gualberto aloitti polunsa solistina. Jokainen kulkee tietysti … mutta aina kun tilaisuuksia esiintyi, he tapasivat uudelleen lavalla, kunnes elämä – kuoleman ollessa välissä – antoi heidän luvan. Tosiasiassa Ryhmä Castron veljet, ei ole koskaan liuennut.

Tuo 1973 Gualberto voitti ensimmäisen sijan Meksikon OTI-kilpailussa Ihmisen laulu kirjoittanut Felipe Gil, joka hylätään liikkeillä, joihin osallistuu tunnettu viihdetoimittaja ja laulaja Imelda Miller, jotka ovat toisella sijalla teemalla Kuinka onnellinen Maria on kirjoittanut Sergio Esquivel, pysyy ensimmäisenä.

Ja vuonna 1975 tämä OTI-kilpailu, joka oli kieltänyt hänen kuuluvan hänelle, peittää hänet nyt kunnialla Puerto Ricossa. Y tulee ensimmäinen kansainvälinen teema-aiheinen paikka Onnellisuus, myös Felipe Gil (nyt Felicia Garza). Näyttää siltä, ​​että kauniista kappaleesta tulee elämäntapa Gualbertolle viimeiseen päiväänsä asti.

Tässä on video siitä päivästä, jolloin Gualberto Castro voitti kansainvälisen OTI: n Puerto Ricossa teemalla, joka olisi hänen elämänsä lippu: Felipe Gilin ‘onnellisuus’.

Gualberto nauhoittaa paljon, olipa kyseessä suuret tai itsenäiset tarrat. Kaikki mitä voit. Kuka tietää, onko joku, joka vie aikaa – ja pystyy siihen – keräämään tarkalleen määrän aiheita, joille hän antoi äänensä tutkimuksessa. Joten hän käsitteli kaikkia genrejä, jotka olivat olleet ja joita heillä oli ollut. Mutta hän teki balladeista luomuksen ja boleroita, ainutlaatuisia versioita yhtenä puhtaimman ” tunteen ” puhtaimmista tulkkeista tai kierteli jazz-kentillä.

(Kotitehtävät, nuoret. Sinun täytyy katsoa ja kuunnella vähän: Kunnes tulet takaisin, Kuka lähtee, miksi se on, Kuinka huonosti rakastettu olet Ja tietenkin Onnellisuus).

Hänen kulkemisestaan ​​muiden maiden läpi, hänen osallistumisestaan ​​johtavaan rooliin Tony – María Medinan roolissa Mary) musikaalin alussa Länsi-Syden tarina (Rakkaus ilman esteitä), joka kantaesitettiin Hidalgo-teatterissa vuonna 1976. Ja televisiossa tietysti kuten isäntä ja näyttelijä Ambrosion karabiini vuosina 1979-1981, muistuttaen itseään maalauksesta, jolla hän teki Beto Apteekki.

Mutta tärkeintä oli laulaa väsymättä … ja vapaa-ajallaan hän menisi naimisiin. Ja hän lepäsi. Kuusi tai seitsemän kertaa. Viisi niistä hän muisti, yhden, jonka hän unohti, ja yhden, johon hän ei allekirjoittanut. Viimeinen nainen elämässäni, sanoi suuren Arturo Castron laulu Gundy Becker … melkein kolme vuosikymmentä hänen rinnallaan. Julkisesti ja yksityisesti Gualberto pyrki kaikin tavoin ilmaisemaan kiitollisuutensa rakkaudesta, jota hän aina levitti hänelle … hänen viimeiseen henkäänsä saakka kello 6:20 sateisena torstaina 27. kesäkuuta 2019.

Joulukuussa 2014 Cancunissa järjestettiin show, johon minut kutsuttiin osallistumaan Mario Ruiz Armengolin syntymän 100-vuotisjuhlaan… Castro-veljien, arvostetun pianistin Alejandro Coronan ja jättiläisen Irma Carlónin kanssa. Ensimmäisen harjoituksen jälkeen ja lähdettyä syömään merenrannalla myös kalpea ja epätoivoinen Gualberto oli menettänyt värinsä, hymynsä. Muutamaa tuntia myöhemmin kriisi hotellihuoneessa. “Ohitus”, joka antoi rytmin Gualojen sydämelle, epäonnistui. Gundy toimi heti. Sairaalan ensiapuun. Patricia Ruiz Armengol ja Óscar Muiño -tytär ja vävy – pitivät huolta kaikesta … jopa Méridasta peräisin olevan korvaavan laitteen hankkimisesta ja lähettämisestä, jota ei ollut saatavilla Cancunissa. Ihmeellisesti erotuomari näki kellon ja tarjosi kohtuullisen ajan korvausta. Neljä ja puoli vuotta enemmän. Oikein hyvä.

“Jos ei olisi ollut sinua, en olisi täällä laulamassa tänään”, Gualberto kertoi Patricialle kuukausia myöhemmin lavalta, ennen kuin vihkii kappaleen hänelle. Tyttö Sen innoittamana Ruiz Armengol sävelsi (joidenkin sanojen kirjoittanut Fernando Fernández).

12. heinäkuuta… viimeiset vuodet Gualas järjesti syntymäpäiväjuhlansa romanialaisessa katusalissa Portalesin naapurustossa… Paikallinen liikemies Gustavo Uribe teki erittäin vakavan oikeudenmukaisuuden, jonka pitäisi tuomita hänet suurimpiin elämästään, koska alaosassa hän rakensi ja vihki foorumin, jonka hän kastoi – kunnianosoituksena ja kiintymykseksi – Gualberton foorumi. Viimeksi mainittu puhui yksi kerrallaan puhelimessa ystävilleen, jotka sattuivat olemaan ikuisen musiikin yön lahjakkaita.

Toistuvissa keskusteluissa toistuvalla läsnäololla syödä lihamehua Allende de Copilco -ravintolassa tai Colonia del Valle -huilut, jotka olivat hänen deliriumiaan, vain pari Gualas-pelkoa nousi esiin: mennä ulos ja huijata itseään lavalla jonain iltana tai kuolemaan … vain siinä mielessä, että silloin “ei enää pystytty laulamaan”.

Kumpikaan eikä toinen ei tapahtunut. Hän lähti ajoissa. Taitojen menetys ei koskaan saavuttanut häntä, ei hänen kurkussa, kalvossaan eikä sielussaan.. Ja jatka laulamista. Paremmin kuin koskaan. Ennen kaikkea se, että “onnellisuus on tapa navigoida … tämän elämän, joka on meri” läpi.

Mukava pysyvällä pahuuden tavalla … lämmin ja pysyvä arkuus. Ei ole mitään tapaa olla muistamatta sitä hymyillen. Että se oli hänen. Ja tänään on meidän.

.

Tämä sivusto