August 2, 2021

“Tales of Mystery and Imagination” de Alan Parsons -hanke

Alan Parsons oli musiikillinen nero, joka työskenteli The Beatlesin ja Pink Floydin kanssa, mutta perusti myöhemmin yhden rock-historian tunnetuimmista bändeistä, yhden niistä, jotka eivät paista sen suosion, mutta uskomattoman panoksensa vuoksi, jonka he antoivat genreihin. .

Kuten väärinymmärrettyjen neroiden, Alan Parasons -musiikki löysi resonanssin tosi musiikin ystävien lisäksi siitä, että ne eivät etsineet identiteettiä ryhmässä ja jotka eivät nähneet sen jäseniä puolijumalina, vaan sellaisina kuin he olivat. , todelliset äänen rakastajat, jotka etsivät aina sitä, mitä kukaan ei ollut saavuttanut.

Debyyttialbuminsa kanssa Tarinat mysteeristä ja mielikuvituksesta, jo arvostettu ääniinsinööri ja tuottaja yllätti kaikki paitsi toimittamalla jotain erilaista ajaksi (1976), myös tekemällä Edgar Allan Poen teoksesta levyn pääakselin.

Huumeiden, sukupuolen ja kaiken sen lisäksi, mikä viittaa meihin kulta-ajan rock-yhtyeisiinsä, Alan Parsons keskittyi kirjalliseen hahmoon (vaikka voimme myös viitata runoilijan elämään liiallisena alkoholina ja suhteina kyseenalaiseksi), erityisesti Amerikan goottilainen kirjallisuus.

Tarinat mysteeristä ja mielikuvituksesta, joka on myös kirjoittajan postuumisten tarinoiden otsikko, on täydellinen levy, joka ei vain herättää tarkasti Edgar Alla Poen kirjallisuutta (Korppi lainaa suurta osaa runosta ja äänistä crescendo he antavat sille sen yliluonnollisen kosketuksen, joka menee vuoden 1845 tekstin mukaan), se on myös albumi, joka kokeilee aikansa ääntä.

Se, mitä Alan Parsonin projekti teki tällä levyllä, levisi nopeasti muille rock-artisteille, joten löydät paljon tätä ääntä David Bowie-, Black Sabbath- ja jopa Aerosmith-levyiltä.

Alan Parsons Project on helppo ihailla bändi, mutta heillä on aina jotain uutta opettaa sinulle, ja se on merkki ryhmästä, joka osaa tehdä laadukkaita asioita. Musiikki, joka tuntuu kevyeltä korvalta, mutta jonka monimutkaisuus houkuttelee kaikkein tutkittavinta.

Miksi et yrittäisi täältä