August 2, 2021

BBC julkaisee intiimin dokumenttielokuvan Amy Winehousesta vuosikymmenen ajan hänen kuolemansa jälkeen

Amy Winehouse oli yksi 2000-luvun brittiläisen musiikin suurista tähdistä. Valitettavasti häntä palvovalle yleisölle taiteilijan riippuvuudet ja epätavallinen elämäntapa saivat hänet kuolleen 27-vuotiaana liittyessään nimensä kultaisin kirjaimin 27-vuotiaiden makaaberklubiin.

Kymmenen vuotta hänen kuolemansa jälkeen hänen perheensä aikoo muistaa hänet uudessa BBC: n vahvistamassa dokumenttielokuvassa, jossa he yrittävät tarjota “syvemmän version todellisesta Amystä”, jota useimmat eivät tunne, “uudesta naispuolisesta tulkinnasta” hänen elämänsä, hänen rakkautensa ja perintönsä ”.

Elokuvassa on mukana taiteilijan äiti Janis Winehouse, joka haluaa tämän projektin kautta tallentaa kaikki tyttärensä muistot, ennen kuin tauti aiheuttaa tuhoja hänen muistiinsa.

“Olen huolissani päivästä, jolloin Amy ei ole enää elossa päässäni ja sydämessäni. En halua, että päivä tulee koskaan ”, Janis selittää. Tästä syystä hän halusi tehdä tämän version, ennen kuin häneltä poistettiin nämä muistot ja vältettiin tyttärensä elämästä kiinnostuneita versioita (kuten tapahtui Oscar-voitetun vuoden 2015 Amy-dokumentin kanssa).

“Minusta tuntuu, ettei maailma tunsikaan kasvamaani todellista Amyä, ja odotan innolla mahdollisuutta tarjota ymmärrys juuristaan ​​ja syvempi katsaus todelliseen Amyyn”, edesmenneen laulajan äiti sanoi lausunnossaan .

Lue myös: Karol G hallitsee Spotifyssä uudella albumillaan ‘KG0516’

BBC: n mukaan dokumentti näyttää Amyn perheen materiaalia, jota ei ole koskaan ennen nähty, ja lisätään, että “Janis pyytää perheen, ystävien ja sellaisten ihmisten apua, jotka tuntivat Amyn parhaiten, jotta pystytään rakentamaan Amyn puoli, jota nähdään harvoin.”

Tältä osin Amyn lapsuudenystävä Juliette Ashby (joka myös osallistui projektiin) kommentoi BBC: n ohjelmaa, että dokumentti on “kaunis ja ihana asia”, että hänen äitinsä Janis tekee taiteilijan puolesta, jonka hän on kuvataan “korvaamattomaksi”.

Amy Winehouse 10 vuotta myöhemmin on toistaiseksi tämän audiovisuaalisen projektin väliaikainen nimi, jolla BBC pyrkii muistamaan 23. heinäkuuta 2021, joka on kymmenen vuotta kuoleman taiteilijasta, joka tunnetaan esimerkiksi “Love Is a Losing” Game ‘tai’ Back to Black ‘.

Amy Winehouse 10 years on -elokuvan ensi-iltansa lisäksi BBC vahvisti myös, että he aikovat palauttaa kaikki esitykset, joita brittiläinen laulaja tarjosi kameroidensa edessä näyttääkseen “Amyn vaikutuksen nuorimpiin laulaja-lauluntekijöihin ja läsnä oleviin hänen uuden sukupolven musiikin ystäville. Se on kokoelma kolmelle CD: lle erilaisten erityisohjelmien lisäksi.

Amy Winehouse, el icono

Amy Winehouse, brittiläinen laulaja.

Kuva: Erityinen El Paísille

Jaime Ponce, elokuva-, musiikki- ja digitaalinen multiversumikriitikko, on todellinen Amy Winehousen fani niin paljon, että hänen ensimmäisellä huuliharpullaan (puhallinsoittimella) on nimi Amy tunnetun brittiläisen laulajan kunniaksi.

”Amy Winehouse tuli aikaan, jolloin luulen, että musiikki menetettiin. Tämä 2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen oli musiikille tuhoisa: rock menetti paljon tilaa, hip-hop on asettanut itsensä ja myös reggeaton, johon on vain kertynyt katastrofeja, ja on ehdoton vaara kasvattaa nuoria musiikilla, joka edistää ei yhtään mitään. Siksi Amy tuli jälleen suosimaan ja tuomaan uusille sukupolville jazzin ja soulin äänet, joista yleisö ja musiikki puuttuivat. Tämän olemme jättäneet perintöksi ja mitä rakastan Amy Winehousesta ”, kommentoi kriitikko.

Poncelle brittiläisen naisen kuvakkeeksi teki yksinkertaisuus, aitous, äänen väri, tapa tulkita musiikkia ja onnistunut sulauttamaan musiikkiinsa jazz, soul, blues ja scat (improvisaatio). jazz). “Kuten Rosalía nyt tekee, joka sekoitti flamencon popin ja reggeatonin kanssa”.

Samoin ajattelee Caleñan laulaja-lauluntekijä Nat Bieler, joka ajattelee, että Winehousen ominaispiirre oli hänen äänensä ja tulkintansa: “Kaksi konserttia ei ollut samanlaisia, hän soitti aina kappaleillaan ja tunteillaan. Se on jotain hyvin jazzista, improvisoitua, mutta hän sai sen modernisuuteen ”.

Mutta Bieler lisää tähän äänivoimaan taiteilijan ja hänen esityksensä estetiikan, koska “kampauksen, ääriviivan, tatuoinnit, hänen lavastuksensa, kaikki oli kuin musiikkiesityksen esittäminen 20-luvulta, maalaaminen 50-luvulta, mutta nykyajan naisen elämäntarinan kanssa ”.

“Amy Winehouse oli pop-teollisuuden kannalta määrittelevä ilmiö 2000-luvulla. Hänen debyyttialbuminsa ‘Frank’ tasoitti tietä englantilaisessa musiikissa ja asetti hänet yhdeksi aikakauden ainutlaatuisimmista äänistä “, kertoo Bieler, joka uskoo, että hänen vähemmän klassinen ja riskialttiin tuotantonsa tasoitti tietä Adelen kaltaisille taiteilijoille, Lana del Rey tai Billie Eilish tulla menestykseen he ovat. “Amy toi taas tunnelman päähenkilöksi, hänen persoonansa aitous houkutteli kaikkia jälkikäteen.”

BBC: n dokumenttielokuvan osalta tämä laulaja-lauluntekijä – joka vahvistaa, että “Amyn vaikutus on ollut ratkaiseva” – katsoo, että “tositarinan voi kertoa vain hän, ja se on jo menetetty. Kaikki ihmiset sanovat, että heillä on totuus, mutta päivän päätteeksi tiedämme vain, että hän oli nainen, joka asui ja rakasti musiikista, se on hänen perintönsä, kappaleidensa avoimuus ja rivien väliset viestit ovat tositarina. minulle”.

Uusi musiikki Amylta?

Amy Winehouse, Jimi Hendrix, Kurt Cobain tai Jim Morrison olivat upeita ääniä, joista tuli sukupolven kuvakkeita jokaisessa tyylilajissaan, mutta jotka kuoli ennen 30 vuoden ikää. Siksi Over The Bridge -järjestö, jonka tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta mielenterveyden tärkeydestä (joistakin psykologisista häiriöistä kärsineiden muusikoiden työn avulla), teki projektin ‘Lost Tapes of the 27 Club’ projektin. keinotekoisella älykkyydellä sävelletyistä kappaleista, joissa he simuloivat, kuinka valitettavasti kutsutun Club de los 27: n jäsenet kuulostavat tänään.

“Entä jos kaikilla näillä rakastamillamme muusikoilla olisi mielenterveystuki? Jotenkin musiikkiteollisuudessa masennus normalisoituu ja romantisoituu ”, Over the Bridgen johtaja Sean O’Connor sanoi lausunnossaan.

Jotkut projektin jo julkaisemista kappaleista ovat: ” Drowned in the Sun ”, joka yrittää jäljitellä Nirvanan tai ‘Man, I know’, joka pyrkii simuloimaan Amy Winehousen sinkkujen ääntä. Molemmat sävellykset tehtiin tyhjästä tekoälyllä.

Lue myös: Karol G hallitsee Spotifyssä uudella albumillaan ‘KG0516’

.

sivuston www