July 31, 2021

Carlos Gardel, hänen lapsuutensa, intohimonsa urheiluun, myytti tapaamisesta Frank Sinatran kanssa ja luoti rinnassa

Joka päivä laulaa paremmin”, Lause, joka edustaa Carlos Gardel. Kyllä, on totta, joka kerta, kun sitä kuunnellaan uudelleen – nyt digitaalisilla alustoilla -, löydämme sen äänen virtauksen ja upean tulkinnan. Yksi viime vuosisadan tärkeimmistä laulajista, suuren Enico Caruson huipulla, jonka hän tapasi veneretkellä vuonna 1915, jossa oopperahahmo ylisti El Zorzal Criollon lahjakkuutta.

Laulajan syntymäpaikasta on useita hypoteeseja. Argentiinassa puolustetaan versiota, jonka mukaan laulaja syntyi Toulousessa (Ranska) vuonna 1890 ja saapui Buenos Airesiin äitinsä Marie Bertè Gardésin kanssa vuonna 1893, mutta Uruguayssa väitetään, että Gardel syntyi Tacuarembón (400 km). al Montevideosta pohjoiseen) päivänä, jona kielletty rakkaus ei johda tarkkuuteen (vuosina 1883-1884).

Ranskalaisille tangon hahmo syntyi Toulousessa 11. joulukuuta 1890. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että hän asui lapsuutensa Buenos Airesissa ja hänestä tuli Argentiinan kansalainen vuonna 1923.

Kopio Carlos Gardelin kuolintodistuksen sivun 6 osasta (Kuva STR / AFP)

Lapsuutensa ja murrosiänsä aikana Gardel asui vuokrataloissa tai vuokrataloissa, jotka sijaitsevat San Nicolásin naapurustossa. Hän varttui Buenos Airesin teatterialueella, Corrientes-kadulla, josta myöhemmin muutettiin avenue, Las marquesina ja näyttämö ruokkivat hänen ensimmäisiä taiteellisia fantasioita.

Hänen äitinsä työskenteli vaatteiden silitysraudana, joskus joissakin teattereissa, ja nuori Gardel sai ensimmäisen työpaikkansa “hana”, nimi, joka annettiin joukolle ihmisiä suosittamaan näyttelyissä. Tuolloin El morocho del Abasto tuli Victoria-teatteriin työskentelemään rekvisiittaa.

Jo 1920-luvulla Gardel kiinnostui payadasta, erityisesti José Betinotin ansiosta, joka hyvitetään antaneen hänelle lempinimen “Zorzalito”, “Zorzal Criollo”, suhteessa pampien tyypillisiin lintuihin. , kiitos hänen laulunsa kauneudesta.

Muutama vuosi aiemmin, vuonna 1917, taiteilija lauloi ja äänitti tangon ensimmäistä kertaa. Se oli “Surullinen yöni”, Samuel Castriotan säveltämä musiikkikappale, alun perin instrumentaalinen ja nimetty “Lita”. Tuolloin Pascual Contursi vastasi sanoitusten asettamisesta. “Ahven, että olet kesyttänyt minut”Oliko nimi, jonka hän valitsi. Lopuksi, kun se sisällytettiin sainete koiran hampaat, se sai lopullisen nimen.

Sitä pidetään ensimmäisenä tangolauluna, joka kuvaa tarinaa miehestä, jonka nainen on hylännyt. Kuten Norberto Chab kuvasi kirjassaan 100 tangoa historiansa kanssa, kun Castriota tietää muutoksista suuttui. Hän ei halunnut tangollaan olla sanoituksia. Hän ei myöskään pitänyt siitä, että Contursi oli valittu otsikko. Gardel päätyi näiden kahden välittäjään.

Luova kumppanuus Alfredo Le Peran kanssa

Carlos Gardel tapasi argentiinalaisen sanoittajan, kirjailijan ja toimittajan matkalla Ranskaan, jonka palkitsi Paramount-elokuvayhtiö. Laulajan täytyi tavata joitain yhteistyökumppaneita saadakseen uudet sävellyksensä eloon.

Ystävä, Edmundo Guibourg, suositteli nimen Alfredo Le Pera. Tärkeä luova duo, joka vuosina 1932–1935 antoi elämän tärkeille kappaleille.

Luettelossa näkyy “Rakas Buenos Aires”, laulu, joka matkusti ympäri maailmaa ja jossa Gardel kuvaa muistoa kaupungista, joka näki hänet voittavan. Vuonna 1934 sävelty se oli osa ranskalaisen Louis J.Gasnierin ohjaamaa alamäkeen -elokuvaa, jonka Paramount kuvasi Kaufman Astoria Studiosissa.

”New Yorkista hän lauloi Buenos Airesille, jota ei halunnut unohtaa, ehkä siksi lopullinen tuotto oli epätodennäköistä. Gardelin ja hänen alkuperäisen yleisönsä välillä oli todellinen, fyysinen etäisyys. Kuka vain tiesi olla, mutta ei esteitä ylittämättä, rypistyneestä ranskalaisesta tuli amerikanisoitunut argentiinalainen ”, hän kuvasi Sergio Pujol kirjassaan Argentiinan kappaleet. ”Rakas Buenos Aires. Kun näen sinut uudestaan. Seuraamuksia tai unohduksia ei enää tule olemaan ”, aiheen lopettaa. Melko lausunto.

Samana vuonna hän myös syntyi “Palata”, jälleen Alfredo Le Pera -kynällä. New Yorkissa asennettu kirjailija työskenteli laulajan rinnalla ja hoiti elokuviensa aiheet.

“‘Palata’ Kyse on nostalgiasta, toisin kuin ihanteellisissa maailmoissa epäuskoisen henkilön terävyys. On olemassa sisäinen kiista, laulu itsessään on repeytynyt antiteettisten tunteiden välillä … Takaisin on käänteinen kappale “Rakas Buenos Aires”. Jos tässä tangossa paluu on unelma, Volverissa se voi olla painajainen ”, kuvaili kirjailija ja toimittaja Pujol.

Toinen menestys oli “Päähän”, vuodelta 1935, jonka hän sävelsi Leperan kanssa New Yorkissa, laulaja Tango Barin viimeiselle elokuvalle. Gardel oli ratsastusteemojen asiantuntija. Hänen sanoitukset viittaavat hevoskilpailuihin ja uhkapelaamiseen. Otsikkolause tulee a kilpailussa käytetty ilmaisu ja että se edustaa, kun hevonen voittaa tiukasti.

Gardelin ja Le Peran työssä et voi hukataPäivä, jolloin rakastat minua”, Kappale, joka ei menetä voimassaoloaan ajan myötä ja joka herättää huokaa joka kerta, kun sitä soitetaan. Gardelin kuolemana sillä oli useita versioita, jotka vaihtelivat Julio Iglesiasista Luis Migueliin.

Laulu antoi nimensä elokuvalle, jossa pääosassa oli kreoli-sammas ja jonka ohjasi itävaltalainen John Reinhardt. Se oli kolmas elokuvasarja, jonka laulaja kuvasi laulajan Paramountille. Sen näyttelivät Rosita Moreno ja Tito Lusiardo. Se julkaistiin muutama päivä taiteilijan kuoleman jälkeen.

Vuosina 1931–1932 Gardel kuvasi neljä (Luces de Buenos Aires, Odota minua, Talo on vakava ja Melodía de arrabal) amerikkalaisen Paramount-yhtiön kanssa Ranskassa sijaitsevissa eurooppalaisissa studioissa. Elokuvat tekivät hänestä kansainvälisen tähden. Pienellä Astor Piazzollalla, joka asui tuolloin perheensä kanssa Yhdysvalloissa, oli pieni osallistuminen elokuvaan Päivä, jota rakastat.

Hänen intohimonsa urheiluun

“Kreolitrimmin” saapuminen voimisteluun liittyi hänen ruumiinrakenteensa hoitamiseen. Hänellä oli taipumus lihavuuteen, joka sai hänet tekemään erilaisia ​​ruokavalioita. Kuten julkaistu Kansa artikkelissa laulaja hän painoi 118 kiloa, kunnes se pystyi vakiintumaan 76: een.

Kiinnostuksenaan fyysiseen aktiivisuuteen Gardel osoitti kiinnostusta nyrkkeilyyn, baskipelotaan, boccipalloon ja jalkapalloon: hän oli Racingin jäsen ja omisti jopa tangon tälle urheilulajille nimeltä “Patadura”.

Gardel, yhdessä hänen urheiluharjoituksistaan.Mille: buenosaires.gob.ar

”Poistu tuomioistuimelta, jätä työ jonkun muun tehtäväksi. Puhtaasta potkusta olet aina sanonut; Et koskaan nosta palloa, näytät hahmolta, etkä edes pysty potkaamaan hansia ”, hän lauloi ensimmäisessä säkeessä.

Myytti Gardelin tapaamisesta Sinatran kanssa

Monien vuosien ajan on kiertänyt muistiinpanoja, joissa puhutaan kahden suuren äänen kohtaamisesta. Vuonna 1934. Gardel asui New Yorkissa, missä hän oli tullut Ranskasta, jonka Paramount palkkasi tekemään elokuvia. Vapaa-aikoina laulaja esiintyi joissakin radioissa.

18-vuotias nimeltä Francesco Albertino Sinatra Agravantes, Genovai ja sisilialaisen poika, hänet oli erotettu koulusta ja etsii uutta suuntaa elämässään käydessään eri töitä. Hänen tavoitteensa oli musiikissa.

Tarina kertoo, että eräänä iltana Sinatra meni NBC: hen kuulemaan Gardelia. Ohjelman lopussa amerikkalainen lähestyi häntä tervehtimään häntä. Hieman kastilialaisena ja osittain kastilialaisena syntyi vuoropuhelu, jossa Morocho del Abasto ehdotti nuorelle miehelle omistautumista laulamiseen.

Sebastián Grandi, kirjan kirjoittaja Operaatio Sinatra yhdessä Diego Mancusin kanssa hän kertoi Viulu että se olisi myytti. ”Ei ole tietoja siitä, että Sinatra tapasi Gardelin. Sanotaan, että kun laulaja tuli Argentiinaan, hän meni Abaston kaupunginosaan alkuperäisen merkinnän kanssa esityksestä, jonka hän jätti Gardelin talon ovelle ja lauloi jopa tangon.

Toimittaja korosti, että Frank Sinatran turvallisuushenkilöiden mukaan Buenos Airesissa ollessaan vuonna 1981 hän lähti hotellista vain menemään näyttelyihin Luna Parkissa ja Quinta de Olivosissa. “Koko uransa ajan hän ei koskaan laulanut tangoa”, hän lisäsi.

Luoti rinnassa

Toinen Carlos Gardelin historiaa koskevista tarinoista liittyy lähellä sydäntä saatuun laukaukseen. 11. joulukuuta 1915 laulaja päätti juhlia 25. syntymäpäiväänsä ystävien joukossa, kuten Elías Alippi, Carlos Morganti, Pepito Petra, esiintymisen jälkeen Palais de Glacessa Recoletassa, joka silloin oli tanssisali.

Hämmentävässä jaksossa sanotaan, että Alippi ja “Gallego” Gregorio Serna, Gardel, taistelivat tuli puolustamaan ensimmäistä ja hänet ammuttiin rintaan ja luoti asetettiin vasempaan keuhkoonsa ilman aukkoa.

Toinen versio kertoo, että muusikko oli tavannut rouva Jeannetten,Ritana”, Nainen, jonka kanssa hänellä oli intohimoinen suhde, josta hänen kumppaninsa Juan Garesio ei pidä. Sanotaan myös, että laukauksen ampunut henkilö oli Roberon Guevara, Chen setä.

Kaikki aikakauslehdet yhtyvät siihen, että laulaja siirrettiin Ramos Mejía -sairaalaan, jossa lääkärit päättivät olla poimimatta sitä, koska se oli monimutkainen paikka puuttua asiaan.

Tangon ääni kuoli 24. kesäkuuta 1935 lentokoneonnettomuudessa Kolumbian Medellínissä. Noin klo 15.00 Kolumbian lentoliikenteen (SACO) kolmimoottorinen Ford-lentokone, jonka rekisterinumero oli F-31, ajautui pois radalta nousun aikana ja törmäsi toiseen lentokoneeseen joka kuului Sociedad Colombo Alemana de Transportes Aéreos -yhtiölle (Scadta), joka odotti lähtöään.

Yhteensä kuoli 17 ihmistä. Gardelin ohella olivat Guillermo Barbieri, Alfredo Le Pera, José Corpas Moreno, Alfonso Azzaf, Angel Domingo Riverol, Ernesto Samper Mendoza, radio-operaattori Willis Foster, Celedonio Palacios (chileläinen liikemies) ja Henry Swartz (show-promoottori). Assaf ja Riverol hoidettiin, mutta he kuolivat päiviä myöhemmin. Hänen kitaristi José María Aguilar, hänen sihteerinsä ja englantilaisen tulkinsa, katalaani José Plaja ja Saco-yhtiön liikennepäällikkö Grant Flynn, selvisivät.

Laulaja oli ollut kiertueella Kolumbiassa erittäin menestyksekkäästi 13 esitystä eri kaupungeissa ja esityksillä eri radioissa.

Yksi teorioista onnettomuuden syystä lentoonlähdössä Olaya Herreran lentokentällä väittää, että aluksella tapahtui ampuminen, joka vahingossa tappoi tai loukkaantui ohjaajaa. Mutta yksikään niistä ei voitu todentaa. Virallisessa selityksessä todettiin, että se johtui voimakkaasta tuulenpuuskasta, joka ohjasi koneen kiitotielle. Kohtalon mukaan oikeuslaitoksen lääkäri havaitsi laulajan ruumiille suoritetussa ruumiinavauksessa, että luoti oli lähellä sydäntä.

.

virallinen lähde