August 3, 2021

Jimi Hendrix ja hänen viha albumikannistaan

Jimi Hendrix on edelleen legenda, mutta toistaiseksi vähän tiedettiin hänen vihauksestaan ​​julkaisemiinsa kansilehtiin.

Jimi Hendrix on edelleen legenda, mutta toistaiseksi vähän tiedettiin hänen vihauksestaan ​​julkaisemiinsa kansilehtiin. Kaikki alkoi vuonna 67, jolloin se julkaistiin Oletko kokenut . Kansikuvassa Jimi oli viitta ja avosylin Noel Reddingin ja Mitch Mitchellin päällä.

Kuvan tekijä Bruce Fleming myöntää yrittäneensä kaapata trion musiikin villin puolen ja lyödä aivan toisenlaisen kuvan kaapatakseen vastaavan alkemian. Hän on jopa todennut sen “Luulin, että Jimillä oli kyky lentää, ja yritin ilmaista sitä”.

Huono asia on se, että Hendrix ilmoitti, että “Näytän keijulta” ja vaikutti muuttamaan levyn kansia sen painoksessa Yhdysvalloissa. Karl Ferris vastasi kitaristille eniten miellyttävän uuden kuvan tekemisestä. Lisäksi hän otti kuvan, jonka Roger Law oli retusoinut kansi Akseli: rohkea kuin rakkaus. Jimi totesi, että “kun näin kuvan ensimmäisen kerran, rakastin sitä, mutta sitten ajattelin, että olisi ollut parempi laittaa amerikkalainen intialainen. Itse asiassa kenellekään kolmesta meistä ei ollut mitään tekemistä sen kuvan kanssa.

Kansi Electric Ladyland Ensimmäinen idea tuli Linda McCartneylta, joka halusi kuvata Jimin Central Parkin Alice Wonderlandille omistetulla patsaalla. Siellä olisi myös joitain lapsia leikkimässä. Idea romutettiin ja Ferris sisälsi kuvan Hendrixistä, joka esiintyi livenä. Englannissa oli kuitenkin mukana kuva 19 alastomasta naisesta, joista Jimi ei myöskään pitänyt.

«Minulla ei ollut aavistustakaan, että Englannissa julkaistaan ​​toinen kansi, mutta minusta on uskomatonta, että valokuvaaja on onnistunut saamaan jotkut mallit näyttämään melko rumilta, kun ne eivät ole. Se on vääristänyt kuvaa liikaa. Lopeta Golgata Gypsys-yhtye jonka kannessa Jimi esiintyy livenä.

Hän itse ilmoitti, että “En olisi koskaan käyttänyt tuota kuvaa, levy ei ollut hyvä, kappaleet eivät ole sopivia ja julkaisimme levyn, koska olemme sen velkaa levy-yhtiölle.” Ison-Britannian kansi sisälsi muun muassa Bob Dylanin ja Brian Jonesin nuket, joita melkein pidettiin rikoksina, jotka oli korjattava välittömästi.

Näin ollen vahvistetaan, että Hendrix oli esteetti ja ylivoimainen muusikko, joka ei vain huolehtinut kitaransoitosta. Eläköön titaani Seattlesta.

Curiosidades Rock # Jimi-Hendrix

tämä linkki