July 28, 2021

Kansainvälinen rokipäivä: musiikkimaailmaa mullistaneiden bändien nimien alkuperä

“Rock Pué” -festivaali. Kuvat: Marcelo López (@maredulop).

Pyrkimys kunniaksi Live Aid -hyväntekeväisyyskonsertille vuonna 1985, johon osallistuivat mm. Queen, David Bowie, Madonna, ja joka toteutettiin kerätäkseen rahaa Etiopian ja Somalian kaltaisten maiden nälänhädässä 13. heinäkuuta perustettiin maailman rock-päiväksi.

Tämän päivän puitteissa kieltenoppimissovelluksen Babbelin kielitieteilijät kehittivät sanaston ymmärtääkseen joidenkin vaikutusvaltaisimpien rock-yhtyeiden nimien alkuperän.

”Nimet ovat olleet tärkeä osa ihmiskuntaa, se on sana, joka seuraa meitä koko elämämme ajan ja jonka kautta olemme yhteiskunnassa. Musiikkiryhmien kohdalla joillakin nimillä ei ole aina erityistä merkitystä, kun taas toiset päinvastoin ovat syntyneet melko utelias historiasta tai esimerkkinä siitä, mitä bändi edustaa, mikä erottaa heidät ja heidän musiikkilajinsa. ”David Marín, Babbelin kielitieteilijä.

Alla on valikoima argentiinalaisia ​​ja kansainvälisiä rock-yhtyeiden nimiä sekä niiden alkuperä ja historia.

Ei mitään isovanhempia

Ei mitään isovanhempia: Tämä on yksi harvoista tapauksista rock-historiassa, jossa bändillä oli jo nimi ennen perustamista. Tarina kertoo, että Miguel Abuelo seurasi ystäväänsä Pipo Lernoudia levy-yhtiöön CBS ja tuottaja, Ben Molar, kysyi tuolloin yhtyettä. Miguel sanoi epäröimättä kyllä, ja ensimmäinen asia, joka tuli hänen mieleensä, oli lause, jonka Leopoldo Marechalin “Severo Arcángelon juhla” -hahmo sanoi: “Täiden isä, ei missään isoisä.” Siitä päivästä lähtien oli syntynyt ”Mitään isovanhemmat”.

Sumo.

Sumo: He debyyttivät helmikuussa 1982 El Palomarin pubissa nimeltä Caroline’s. Heillä ei vieläkään ollut nimeä eivätkä löytäneet sitä. Eräänä päivänä he päättivät lukita itsensä huoneistoon ja mennä ulos vasta löytyään. Jokainen viidestä alkuperäisestä jäsenestä (Luca Prodán, brittiläinen rumpali Stephanie Nuttal, Germán Daffunchio, Alejandro Sokol ja manager Timmy Mac Kern) valitsivat nimen. Demokraattisesti parhaat äänestettiin. Sumo voitti, japanilaisen painiurheilun, mutta myös jotain korkeinta, erittäin korkeaa, jolla ei ole parempaa.

Soda Stereo.

Soda Stereo: Ceratilla oli aina Belgranon naapurustossa sijaitsevassa autotallissa, jossa bändi harjoitti, Drago-merkkisiä soodasifoneja. Ystävät, jotka vierailivat heidän luonaan, sanoivat tekevänsä kuplivaa musiikkia, kuten soodaa, ja yhdistämällä sen stereoääniin syntyi Soda Stereo.

Babasónicos.

Drooling: Tämä bändi sai nimensä sanaleikistä guru Sai Baban ja 1960-luvun sarjakuvasarjan The Jetsons välillä.

Beatles.

Beatles: ”Buddy Holly & The Crickets” -elokuvan innoittamana tämä musiikkibändi etsii kaksinkertaisen merkityksen omaavan hyönteisen nimeä, ja lopulta he päättivät nimen The Beatles, joka on seurausta sanojen ”kovakuoriainen” välisestä sanasta “Rytmi”. “Beatles” tarkoittaa englanniksi “kovakuoriaisia”, mutta nimessä oli “a”, joka viittaa sanaan “Beat” (“Rytmi”).

Vierivät kivet.

Vierivät kivet: Nimi syntyi kunnianosoituksena bluesin legendalle, Muddy Watersille, innoittamana kappaleesta nimeltä Rollin ‘Stone. Siksi bändi oli alussa omistettu blues-coverien esittämiselle.

Led Zeppelin.

Led Zeppelin: Vaikka kitaristi Jimmy Page jakoi juomia The Who: n rumpalin ja basistin kanssa, vitsien välillä syntyi kommentti, jossa varmistettiin, että bändi epäonnistuu ja kaatuu kuin lyijyseppeliini. Lopuksi Page keksi ajatuksen poistaa ”” a ”” lyijystä ”, jotta amerikkalaiset eivät sekaannu.

Nirvana.

Nirvana: Nirvana on kärsimyksestä vapautumisen tila, joka saavutetaan erilaisilla henkisillä käytännöillä ja tekniikoilla. Bändin laulaja, kitaristi ja lauluntekijä Kurt Cobainin mukaan hän väitti valineensa nimen nimenomaan sen vuoksi, että se liittyi rauhaan ja valaistukseen.

Kuningatar.

Kuningatar: Nimellä ei periaatteessa ollut merkitystä bändille sellaisenaan, mutta se oli melko kiistanalainen nimi, koska se viittasi erilaisiin merkityksiin: valtionpäämiehen nimi, halventava tapa osoittaa homo tai liittyy “Queeriin” ”(Outo, epäselvä). Lisäksi se ei aluksi vakuuttanut kaikkia ryhmän jäseniä erilaisilla homosävyillä, jotka sana antoi yleisölle.

U2.

U2: Ryhmän levynkannen suunnittelijan Steve Averillin ehdottama nimi syntyi aluksi väliaikaisena, mutta lopulta nimi vakuutti kaikki bändin jäsenet kasvavan maineensa ja kaksinkertaisen aistinsa vuoksi; kyse on myös venäläisten ammutusta amerikkalaisesta vakoojakoneesta Bonon syntymän päivinä ja sanojen pelaamisen takia, joka edustaa englantia “sinäkin”.

Iron Maiden.

Iron Maiden: Steve Harris, bändin perustaja, basisti ja päälaulukirjoittaja, keksi nimen nähtyään sen elokuvassa “The Man in the Iron Mask”. Iron Maiden tai Iron Maiden käytettiin Euroopassa keskiajalla, se oli ihmisen kokoinen laatikko, jossa oli piikkejä ja jonka sisällä uhreja kidutettiin.

Tietoa henkilöstä Babbel

Vuonna 2007 Markus Witte (hallituksen puheenjohtaja) ja Thomas Holl (CTO) havaitsivat, että hyvää menetelmää kielen oppimiseen verkossa ei ollut vielä kehitetty. He luottivat siihen, että pystyvät ratkaisemaan tämän ongelman, he loivat Babbelin, joka syntyi vuotta myöhemmin.

Nykyään Babbel-tiimissä työskentelee 750 ihmistä yli 60 maasta Berliinin ja New Yorkin toimistoissa. Yhtiö ylitti miljoonan miljoonan aktiivisen tilaajamerkin ja sitä pidettiin yhtenä innovatiivisimmista koulutusyrityksistä Euroopassa. Lisätietoja on osoitteessa Babbel.com

Katso