August 2, 2021

Amy Winehouse oli myös onnellinen nainen Ihmiset

Lisää tietoa

Selkeän karstamisen, tatuointien ja aggressiivisen takana rajaussivellin Amy Winehouse (1983-2011), seitsemän vuotta sitten kuollut sielun kuningatar, piilotti herkän, äärimmäisen haavoittuvan naisen, joka halusi päästä eroon riippuvuuksistaan ​​ja tiedotusvälineiden vainoista nauttimaan salaa rannasta ja intiimeistä keskusteluista yhden hänen kanssaan. hyvät ystävät: valokuvaaja Blake Wood. Muistettavaa on julkisesta elämästä, jota tabloidit lähettävät suorana lähetyksenä, täysin päihtyneillä esiintymisillä, räjähtävillä lausunnoilla ja kuuluisan Belgradissa järjestetyn konsertin huipentumalla. Viimeinen – hieman yli kuukausi ennen kuolemaansa – jossa Winehouse tuskin epäröi pariskuntien välissä, muutama kuulematon sana.

Mutta oli toinenkin puoli. Hänen ystävänsä Blake Wood oli yksi harvoista, joka tunsi Winehousen voimakkaan kuvan takana olevan herkkyyden, sama, joka keskeytti U2: n Bonon puheessaan Q-musiikkipalkinnoissa “hiljaa, en anna paskaa, mitä sanot. ”. Matkustaessaan Lontoon, Pariisin tai Saint Lucian läpi, valokuvaaja otti Polaroid-yksityisillä hetkillään taiteilijan, jonka tähän asti piilotettu iloisempi puoli tulee esiin ensimmäistä kertaa. Kirja Blake Woodin kirjoittama Amy Winehouse, Taschenin toimittama, kerää 85 mustavalkoista valokuvaa, joista suurin osa on julkaisematon. Ne otettiin vuosina 2008-2009, yksi laulajan pimeimmistä jaksoista. Vuosi 2008 oli tuhoisin vuosi, pidätyksistä huumeiden hallussapidosta, nyrkkeilystä tuulettimen kanssa konsertissa ja erotuksesta kiistanalaisesta aviomiehestään Blake Fielder-Civilistä, jonka kanssa hän meni naimisiin muutama kuukausi aiemmin, toukokuussa 2007. Hänen taistelunsa ja crackin, heroiinin ja alkoholin väliset sovinnot täyttivät tabloideja. Tuhoava kierre jatkoi Fielder-Civilin vankilaan tuloa, josta hän pyysi avioeroa, joka allekirjoitettiin vuonna 2009. Winehouse väitti aina olevansa elämänsä rakkaus.

Laulaja Amy Winehouse, toisessa julkaisemattomassa kuvassa, joka on julkaistu kirjassa Amy Winehouse by Blake Wood.

On yllättävää, että tuolloin riippuvuuksien, syömishäiriöiden ja masennuksen aikana nuori nainen esitettiin hymyilevänä ja luonnollisena, raittiina, hiukset puhaltaa tuulessa, leikkii hiekalla ja ratsasti hevosella. Hänellä oli vain luottamus Blake Woodiin, vain hän antoi hänen kuvata, tietäen, ettei hän piilottanut pahoja aikomuksiaan tai pyrkinyt kuolemaan kuolemansa, kuten monet muutkin. Hänen kanssaan löysin rauhan. Ystävyys heidän välillä oli melkein välitöntä. He tapasivat tammikuussa 2008 Lontoossa, kun hän halusi olla valokuvaaja ja hän oli jo tunnustettu taiteilija, tuntemattoman maineen päähenkilö Beatlesista lähtien. Kirjassa kerrotaan, että britit eivät koskaan toimineet kuin tähti, vaan hellästi liikuttaneet Woodin tarina, jolla oli huonoa aikaa rakkauden tauon jälkeen. Hän tuki häntä, lauloi laulun Jotkut epäpyhät sodatja silitti hiuksiaan, kunnes nukahti. Niistä tuli erottamattomia.

Laulaja Amy Winehouse, kirjan ‘Amy Winehouse by Blake Wood’ kannessa.

Pian valokuvaaja näki, kuinka Winehouse ”asui vankina” ja yritti saada hänet pois asunnostaan ​​Lontoon Camdenin naapurustossa, jossa paparatsot olivat leiriytyneet, jotta hän voisi tuntea olonsa vapaaksi ja pysyä poissa liioittelusta. Hän seurasi häntä kuntoutukseen – “se ei ollut helppoa” – ja juhli menestystään vuoden 2008 Grammy-palkinnoissa, valtavassa painoksessa, jossa laulaja rikkoi ennätyksiä. Hän voitti viisi, joista yksi vuoden parhaasta kappaleesta Kuntoutus, kapinallinen tarina, joka kerrotaan ensimmäisenä persoonana naisesta, joka turvaa alkoholiin päästä eroon ja kieltäytyy menemästä kuntoutukseen.

Kun kaikki pelkäsivät hänen loppuaan, jonka saapuminen kesti kolme vuotta, Winehouse ja Wood pakosivat Santa Lucian saarelle, hänen suojaan ja kohtaukseen, jossa hän tunsi olonsa turvalliseksi. “Kaaoksen keskellä oli uskomattoman kirkkaita hetkiä, ja sen näen näissä kuvissa”, selittää kirjassa henkilökohtaisimpien, laulajasta koskaan nähtyjen valokuvien kirjoittaja. He uivat, ottivat aurinkoa, pelasivat keinuilla, tekivät joogaa, ja Winehouse koki fyysisen ja henkisen muutoksen hänen kanssaan. Nähdään terve, vahva, iloinen Amy, joka nauttii luonnosta ja vitsailee ystävänsä kanssa. “Haluan osoittaa, että kaikki ei ollut niin huono noina vuosina, oli hyviä ja hauskoja hetkiä, ja haluan näyttää tavalla, jota kukaan ei ollut koskaan nähnyt, kuinka vangitsin hänen luonnollisen kauneutensa. Hän ei tiennyt kuinka kaunis hän oli. Yritin kertoa hänelle ”, hän lisää.

Laulaja Amy Winehouse, toisessa julkaisemattomassa kuvassa, joka on julkaistu kirjassa Amy Winehouse by Blake Wood.
Laulaja Amy Winehouse, toisessa julkaisemattomassa kuvassa, joka on julkaistu kirjassa Amy Winehouse by Blake Wood.

Woodin suosikki on Winehousen vangitseminen rantatuolissa, joka ottaa aurinkoa puoliksi alasti. ”Minulle oli outoa nähdä hänet sellaisena, raittiina ja rauhallisena, tuntuu vain hyvältä ja mukavalta omassa ihossaan. Hän säteili energiaa ”, hän muistelee. Valokuvaaja kertoo, että he haaveilivat tulevaisuudesta. “Aiomme tehdä matkan Yhdysvaltoihin. Hän kertoi minulle: ‘Nauramme jonain päivänä keinutuoleissamme.’ Kaikki keskeytettiin 23. heinäkuuta 2011 tappavalla vodkan kulutuksella, joka rikkoi Winehousen elämän kirottuina 27-vuotiaana ja muutti hänestä legendan. Valokuviensa kautta Wood haluaa kaikkien löytävän henkilön, jonka hän tunsi ja arvosti ”tuon valon, kirkkaan ja rakastavan valon”, jonka vain harvat näkivät Amy Winehousessa.

-ponnahdusikkuna tähän sivustoon