August 1, 2021

Fender julkaisee kitaran Nirvanan Nevermindin 30-vuotisjuhlalle!

Syyskuussa 1991 Nirvana julkaisi toisen studioalbuminsa nimellä Unohda koko juttu. Monille tämä on 90-luvun ikonisin ja merkitty albumi grungen ja vaihtoehtoisen kiven nousu valtavirtaan musiikkiteollisuuden. Hänen perintönsä on enemmän kuin kiistaton, ja on aika juhlia sen käynnistämisen 30-vuotispäivää Lokasuoja.

Ikoninen instrumenttiyritys on juuri ilmoittanut tuolloin suunnitellun yksinomaisen Jag-Stang-kitaran uusimisesta. Kurt Cobain. Ja se ei ole kaikki … osana vuoden 2021 lanseerauksiaan yhtiö ilmoitti muista kunnianosoitusvälineistä Primal Scream, Cory Wong ja J Mascis de Dinosaur Jr..

Fender juhlii Kurt Cobainia ja Nirvanaa erikoispainetulla kitaralla

Noin vuosina 1992-1993 Kurt Cobain ja Fender keittivät jotain yhdessä. Ikoninen Nirvana-laulaja – kuten punaisen luun fanit tietävät – oli vankka kitaran käyttäjä. Mustang ja Jaguar, kaksi yrityksen suosituinta mallia. Joten vain grunge-idoli voisi innostaa hybridiä tämän korkean soittimen parin välillä.

Näin syntyi vuonna 1993 Minä-Rod, yksinomainen prototyyppi, jonka yritys suunnitteli yhteistyössä laulajan kanssa ja jonka hänen nähtiin olevan yllään kampanjakierroksella Kohdussa. Tavallaan se oli yksi viimeisistä kitaroista, joita Cobain käytti ennen kuolemaansa vuonna 1994 ja nyt, hän palaa.

Fender julkaisee kitaran Nirvanan Nevermindin 30-vuotisjuhlalle!

Kurt Cobain pelaa Fender Stratocasteria. Kuva: Getty

Tänä vuonna 2021 -. – 30 vuotta Unohda koko juttu, Nirvanan tunnetuin ennätys, joten Fender osallistuu myös juhliin erityisellä Jag-Stang -julkaisulla, jossa yhdistyvät Jaguarin ja Mustangin parhaat puolet Kurt Cobainin visiossa. Lausunnon mukaan (Guitar Worldin kautta) tämä erä poimi tekniset tiedot, joita Aberdeenissä syntynyt laulaja pyysi alkuperäisen mallinsa luomiseen tuolloin.

Tällä tavoin uuteen Jag-Stangiin sisältyy leppäpuurunko sekä ruusupuun otelauta, jolla on lyhyt 24 tuuman asteikko ja 7,25 tuuman säde. Kitaralle on myös ominaista Sen vintage-tyyliset yhden kelan humbucking-mikit. Malli alkaa markkinoida lokakuusta hintaan 1249 dollaria (mikä olisi hieman yli 24900 Meksikon pesoa nykyisellä valuuttakurssilla), ja se on saatavana kokoonpanona vasemman- ja oikeakätisille käyttäjille.

“Hänellä oli todella helppo työskennellä hänen kanssaan … Minulla oli mahdollisuus istua alas ja puhua hänen kanssaan, sitten rakensimme hänelle prototyypin. Hän soitti sitä jonkin aikaa ja kirjoitti sitten ehdotuksia kitaralle ja lähetti sen meille. Toisen kerran menimme hyvin ”. Tunnettu Fenderin valmistaja ja suunnittelija, joka mainitaan lausunnossa, Larry Brooks.

Fender julkaisee kitaran Nirvanan Nevermindin 30-vuotisjuhlalle!

Jag-Stang-kitaran erikoispainos 2021. Kuva: Fender.

Voit myös lukea: SILMÄ TÄSTÄ, KITARAPELAAJAT: FENDER ESITTELEE UUDEN KANNETTAVAN VAHVISTIMEN

Muut mallit, jotka saapuvat vuonna 2021

Kuten mainitsimme, Fenderillä on mielessä muita asuja muiden artistien muistoksi. Yksi niistä on malliin perustuva uusi Stratocaster Highway One Strat jonka yritys suunnitteli ikoniselle funk-eksponentille Cory Wongille. Se tulee myyntiin tämän heinäkuun lopulla hintaan 39900 dollaria Meksikon pesoa (1999 dollaria).

Tulee myös erityispainos Telecaster muistoksi legendaarisen J Mascisin Dinosaur Jr: ltä. Tämä on saanut inspiraationsa vanhasta mutta rakastetusta alkuperäisestä mallista 1950-luvulta ja myydään elokuusta jonka hinta on 1 349 dollaria (yli 26900 dollaria Meksikon pesoa).

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Fender juhlii myös 30-vuotisjuhlaansa Screamadelica, kolmas studioalbumi Primal Scream, jossa on Stratocaster, että albumin kansi on painettu runkoon. Se myydään rajoitetusti ja saapuu yhtiön Custom Shopiin marraskuussa. hinnoiteltu 1049 dollaria (noin 20 900 dollaria pesoa). Pysy kuulolla tuotemerkin verkkokaupasta, ja tässä näytämme sinulle valokuvia mainituilla kitaroilla.

Fender julkaisee kitaran Nirvanan Nevermindin 30-vuotisjuhlalle!

Stratocaster-erikoispainos, kirjoittanut Cory Wong. Kuva: Fender.

Fender julkaisee kitaran Nirvanan Nevermindin 30-vuotisjuhlalle!

Telecaster-erikoispainos J Mascis. Kuva: Fender.

Fender julkaisee kitaran Nirvanan Nevermindin 30-vuotisjuhlalle!

Stratocasterin Screamadelican 30-vuotisjuhlanäkymä. Kuva: Fender.

napsauta tätä linkkiä nyt